ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Μέγα Σάββατο - Καλή Ανάσταση!


Κάθε ήμαρτον και μια Ανάσταση...

Ένα ακόμη βίντεο περί του Αγίου Φωτός

Πριν λίγες μέρες, άλλος ένας φίλος μού διηγήθηκε ότι πήγε στον Άγιο Τάφο και ότι είδε το Άγιο Φως να κυκλοφορεί μέσα στο ναό της Αναστάσεως με τη μορφή μπλε λάμψεων.
Εδώ, όπως και σε πολλά βίντεο, φαίνεται επίσης αυτό. Μάλιστα φαίνεται από την αρχή. Είναι φωτογραφικά φλας αυτά; Και τι ακριβώς φωτογραφίζουν;
Αργότερα, που φαίνονται τόσο μεγάλες λάμψεις, είναι δυνατόν να πρόκειται για φλας;
Κατ' εμέ, απλώς όχι.
Επίσης, βλέπουμε στο 2.43΄΄ ένα κερί που έχει ανάψει στον εξώστη, ενώ το Άγιο Φως δεν έχει φτάσει ακόμη πάνω.

Τέλος πάντων, ας γνωρίζουμε ότι η Ορθοδοξία δεν εξαρτάται από αυτά, αλλά από την αγάπη μας στο Θεό και στον πλησίον. Αλλά τα θεωρώ ωραία και τα δημοσιεύω. Δεν θεωρώ όμως ωραία τη διαμάχη κάθε χρόνο γι' αυτά τα ζητήματα. Με πληγώνει.
Οι ενδιαφερόμενοι, ας πάνε να δουν ("έρχου και ίδε", Ιω. 1, 40 και 47, αλλά και Ματθ. 28, 6). Τι άλλο να πω;
Καλή ανάσταση, αδελφοί, σε όλο τον κόσμο, πιστούς & "απίστους". 


 
Συμπλήρωμα, ώρα 2.51΄.

Παρακολούθησα σε απευθείας σύνδεση την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός φέτος, 2019, από το διαδικτυακό κανάλι 4ε. Ο πατριάρχης μπαίνει στον Άγιο Τάφο περίπου στο σημείο 1.44΄
Παρατήρησα ότι όντως υπάρχουν πολλά γαλάζια φλας. Είναι όλες οι λάμψεις από φλας; Δεν το ξέρω. Ο φίλος που αναφέρω πριν, που τον ρώτησα όταν μου διηγήθηκε την εμπειρία του, μου απάντησε: "Όχι, δεν είναι φλας, είναι το Άγιο Φως". 
Βλέπουμε όμως και κάτι άλλο λίγο πριν το τέλος του σημερινού βίντεο... Μια κοπέλα βάζει τη φλόγα του μεγάλου κεριού περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα στο ένα χέρι της, και κατόπιν στο άλλο, πάνω από τα μανίκια, και ούτε παίρνει φωτιά ούτε φαίνεται να αισθάνεται να καίγεται. Κάποια στιγμή, προς το τέλος, το μαλλί της παίρνει φωτιά, όμως υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να έχει αυτοπυρποληθεί!
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!
Η σκηνή αυτή αρχίζει στο 2.39.34΄΄ (όταν πρωτοανεβάσαμε το βίντεο άρχιζε στο 1.58.41΄΄ και ολοκληρωνόταν στο 1.59. 14΄΄).



ΥΓ. Όπως επισήμανε καλός φίλος & εν Χριστώ αδελφός, ο Θεός θέλει να επιτρέπει στον άνθρωπο την αμφισβήτηση. Ας έχουμε υπόψιν ότι η συγκεκριμένη αδελφή μας - δεν ξέρουμε ποια είναι φυσικά - δεν ήξερε ότι την καταγράφει κάμερα. Αν το φως όντως της προκαλούσε εγκαύματα, δεν είχε λόγο να το κάνει αυτό, και μάλιστα να συνεχίσει μετά το άναμμα των μαλλιών της. Το ίδιο και στην απίθανη περίπτωση να ήταν τα ρούχα της από... πυρίμαχο υλικό.
 
Καλή ανάσταση!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: