«Τρεις μέρες χτυπούν το μοναστήρι, με πέτρες, όπλα και χειροβομβίδες. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, έχουν σπάσει τζάμια πόρτες και προσπαθούν να με εντοπίσουν για να με αποτελειώσουν.»

Αυτά είναι τα λόγια απόγνωσης του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Φωτεινής στο Φρέαρ του Ιακώβ το οποίο  βρίσκεται στη  Σαμάρεια της Παλαιστίνης.

Ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Ιουστίνος υψώνει τη φωνή και  ζητά  να ενημερωθούν οι αρχές στην Ελλάδα μήπως κάποιος τον προστατεύσει.

«Έχω καιρό να νιώσω τέτοια απειλή και τόσο κοντά τον κίνδυνο.Θέλουν να πάρουν το μοναστήρι και είναι αποφασισμένοι. Ας γίνει κάτι ας βοηθήσει κάποιος σας παρακαλώ.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον χτυπούν και προσπαθούν να τον διώξουν από το ελληνορθόδοξο προσκύνημα.

Να σημειώσουμε ότι οι φανατικοί αλλόθρησκοι που ζουν στην περιοχή έχουν προσπαθήσει να τον δολοφονήσουν και στο παρελθόν αλλά δεν τα κατάφεραν! .

Την ώρα που στη Γάζα ο Αρχιεπίσκοπος Αλέξιος έχει ανοίξει το ελληνορθόδοξο μοναστήρι και φροντίζει τα θύματα του πολέμου, δεν είναι δυνατόν στη Ναμπλούς οι ντόπιοι να χτυπούν τον Αγιοταφίτη μοναχό.

Αυτή την στιγμή με παρέμβαση της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαχνάκη από το Orthodoxia News Agency γίνονται ενέργειες ώστε να υπάρξει ενημέρωση στις παλαιστινιακές αρχές και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για να προσφερθεί προστασία στο άγιο προσκύνημα και στον έναν και μοναδικό μοναχό που με κίνδυνο της ζωής του συνεχίζει να βρίσκεται στη Σαμάρεια με κίνδυνο της ζωής του. 
 
Και προσωπικά επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Εξωτερικών και κάναμε γνωστό το πρόβλημα αυτό με την επισήμανση ότι αν συμβεί κάτι στον ηρωικό αυτό Γέροντα που φυλάττει ένα ορθόδοξο προπύργιο στη μέση της ερήμου η ευθύνη και η προσβολή για την πατρίδα μας και την Εκκλησία μας  θα είναι μεγάλη. 

Σ. Μ. Τζούμας