ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Kρατικός προϋπολογισμός 2024: Υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας!

"Ν": Συγχωρέστε με, αδελφοί, αλλά φρονώ ταπεινά ότι πρέπει να τα γνωρίζουμε κι αυτά. 

Από εδώ

Μέριμνα της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων και όχι η ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας.
Το 2024 η Ευρωζώνη θα προχωρήσει σε πιο αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και στην σταδιακή κατάργηση των μέτρων ενεργειακής στήριξης.

Στην χώρα μας κυριαρχούν η αισχροκέρδεια, οι πλειστηριασμοί, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και φυσικά ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να δώσει λύση στο δυσθεώρητο δημόσιο χρέος. Απαιτείται δραστική επέμβαση του κράτους για την παύση της αισχροκέρδειας.
Τα παιδιά μας παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς αναζητώντας αξιοπρεπή εργασία και κάποια επηρεασμένα από την ακραία φτώχεια έχουν αγριέψει εμφανίζοντας παραβατική συμπεριφορά.

Ομιλία του Δημήτρη Νατσιού, προέδρου της ΝΙΚΗΣ, για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2024, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων (23/11/2023).

 

Ο παραγόμενος πλούτος πρέπει να διοχετεύεται στους πολίτες και στις ανάγκες τους (εδώ)

Αιχμή του δόρατος στον προϋπολογισμό, θα έπρεπε να είναι η στήριξη του πρωτογενή τομέα της γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, διαχείρισης δασών και εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Στα μέτρα στήριξης απουσιάζει οποιαδήποτε πολιτική προστασίας από την άνοδο των επιτοκίων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η εισήγηση του Ανδρέα Βορύλλα, βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2024, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων (23/11/2023).

 

Ανδρέας Βορύλλας: Αλλάζει το σύμφωνο σταθερότητας – Έρχεται δραματική μείωση στην παροχή οικονομικών ενισχύσεων

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βορύλλα, η φορολόγηση στους ελεύθερους επαγγελματίας αποφασίστηκε με σκοπό να δημιουργηθεί «δημοσιονομικό μαξιλάρι που εκ των πραγμάτων σίγουρα θα χρειαστεί στην δύσκολη χρονιά που θα ακολουθήσει». (...) Sportime

 

Η κυβέρνηση δίνει κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης σε πολυεθνικές και τα στερεί από μικρομεσαίες (από εδώ)

Υπέρογκα κεφάλαια του ταμείου ανάκαμψης (17,8 δις σε επιχορηγήσεις και 12,7 δις σε δάνεια), κατευθύνονται σε συγκεκριμένες ιδιωτικές και πολυεθνικές εταιρείες αλλά καμία βοήθεια δεν δίδεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες καταρρέουν η μία μετά την άλλη.

Εξυπηρετούνται πυλώνες για πράσινη μετάβαση, ψηφιακή μετάβαση, ιδιωτικές επενδύσεις, μετασχηματισμός οικονομίας κλπ. αλλά απουσιάζουν επενδύσεις για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μας τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, βιοτεχνία)!
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας αποστραγγίζονται από ρευστό με αποτέλεσμα πολλές να μετακομίζουν στις κοντινές βαλκανικές χώρες. Οι τράπεζες δανείζουν μόνο στους «μεγάλους» αλλά οι αιτήσεις των «μικρών» απορρίπτονται. Τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών «ιδιωτικοποιούνται», ενώ οι ζημιές τους «κοινωνικοποιούνται» βαραίνοντας αποκλειστικά τον καταχρεωμένο Έλληνα φορολογούμενο!
Η ΝΙΚΗ απαιτεί μεγάλο μέρος των επιχορηγήσεων και δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να κατευθυνθεί προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν και το μεγαλύτερο μέρος της φορολογητέας ύλης. Επίσης αιτείται η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τα ανωτέρω κεφάλαια να αναρτώνται στην ''Διαύγεια'' ώστε όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, τα επιμελητήρια και η Βουλή να μπορούν να πιστοποιήσουν ό,τι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έλαβαν τα προβλεπόμενα ποσά. 

Επίκαιρη ερώτηση του κ. Νικολάου Βρεττού, βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με θέμα «Τα κεφάλαια του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας καρπώνονται γνωστές ιδιωτικές και πολυεθνικές εταιρείες εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του παραγωγικού ιστού». Απαντά ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Νικόλαος Παπαθανάσης (20.11.2023).

 

Ανδρέας Βορύλλας: Είναι έτοιμη η Ελλάδα να παράξει όλη την ποσότητα από την πρώτη ύλη που ψάχνει όλος ο πλανήτης;

Sportime

Την ώρα που ο δυτικός κόσμος και η Ευρώπη ψάχνουν να βρουν την πρώτη ύλη που είναι αναγκαία για την επικοινωνία των δικτυών 5G, για την κατασκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, για την παραγωγή μικροτσιπ, για την κατασκευή ραντάρ αλλά και κρίσιμης αμυντικής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς, η Κομισιόν κάλεσε παραγωγούς και αγοραστές από την Ευρώπη, ώστε να εκτιμηθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής.

Σύμφωνα με το Reuters στην συνάντηση βρέθηκε και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος υπογράμμισε πως το έργο για την παραγωγή όλου του γάλλιου που χρειάζεται η Ευρώπη θα μπορούσε να υλοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βοιωτία σε μόλις 18 μήνες.

Μάλιστα το θέμα είχε ανοίξει νωρίτερα ο γερμανικός και ελληνικός τύπος (Sportime.gr και geostratigika.gr) αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία φαίνεται από τα λεγόμενα των καθ’ ύλην αρμοδίων πως έχουν βάση, η Ελλάδα, μπορεί να καλύψει την ανάγκες της όλης της Ε.Ε. σε γάλλιο.

«Ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου ερωτώ ποια είναι η εθνική πολιτική για την κρίσιμη αυτή πρώτη ύλη και απάντηση δεν παίρνω», σημείωσε ο Ανδρέας Βορύλλας, μιλώντας στο Sportime.

«Ποια είναι αλήθεια η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της βασικής δραστηριότητας αλουμινίου, απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση του γάλλιου;», ρώτησε ο Ανδρέας Βορύλλας.

Μήπως, σημείωσε «τα εργαλεία που επέλεξε η Ε.Ε. για τις εκπομπές άνθρακα και την πράσινη μετάβαση πρέπει να εξελιχθούν, προσαρμοσμένα στις τωρινές γεωπολιτικές συνθήκες και κινδύνους;»

Μάλιστα ο Ανδρέας Βορύλλας αναρωτήθηκε για το ποια είναι η θέση της Ελλάδας για το κρίσιμης σημασίας αυτό θέμα.

Θυμίζουμε πως στον άγνωστο θησαυρό που βρίσκεται στην Ελλάδα και μπορεί να πολλαπλασιάσει την γεωπολιτική ισχύ της χώρας αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νίκης, Ανδρέας Βορύλλας με δηλώσεις του στο Sportime στις 22 Σεπτεμβρίου.

«Πρόκειται ουσιαστικά για μία από τις πλέον αναγκαίες πολύτιμες ύλες, η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νίκης.

Και όμως, όπως τόνισε ο Ανδρέας Βορύλλας, «την ώρα που ο μεγαλύτερος προμηθευτής γάλλιου παγκοσμίως βάζει περιορισμούς στις εξαγωγές του, η Ελλάδα διαθέτει ποσότητα ικανή να προμηθεύσει όλη την Ευρώπη».

Ο Ανδρέας Βορύλλας διερωτήθηκε με δηλώσεις του στο Sportime, αν έχει γίνει αντιληπτή η ανάγκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γάλλιο και αν οι αρμόδιοι στην Ελλάδα γνωρίζουν «τον θησαυρό που εχει στα χέρια της η χώρα».

«Και εδώ έρχεται άλλο το κρίσιμο ερώτημα», συμπλήρωσε. «Εκτός από το γάλλιο βρίσκονται στην Ελλάδα και άλλες σπάνιες πρώτες ύλες και σπάνιες γαίες που μπορούν να εκτοξεύσουν την γεωπολιτική αξία της χώρας; Και αν ναι ποια η εθνική πολιτική σε αυτόν τον τομέα;», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: