ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

"Παρακαλούμε να αναλάβετε τα δίδακτρα ενός μικρού παιδιού, που σπουδάζει στην αγκάλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας..."



Για τέταρτη χρονιά φέτος θα λειτουργήσει το σχολείο μας <<ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ>> στο Dolisie.
Η προτροπή για την ίδρυσή του έγινε από τον ίδιο τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας, όταν εγκαινίασε το παρακείμενο ορφανοτροφείο μας. Κτίσθηκε με δωρεές που συγκεντρώθηκαν, από τον Σύλλογο <<ο Πρωτόκλητος>> και το μεγαλύτερο μέρος τους προέρχεται από τους ορθοδόξους της Αυστραλίας.
Το Σχολειό λειτουργεί το πρωί ως Δημοτικό και το απόγευμα ως Γυμνάσιο (λόγω αδυναμίας να οικοδομήσουμε το κτίριο Γυμνασίου – Λυκείου). Παρακολουθούν τα μαθήματα 330 παιδάκια μαζί με τα ορφανά μας. Η εκπαίδευση προσφέρεται δωρεάν πλην ενός συμβολικού ποσού που δίδεται κατά την εγγραφή. Η λειτουργιά του, συμπεριλαμβανομένων των μισθών διδασκάλων, καθηγητών και προσωπικού, κοστίζει 10 ευρώ ανά μαθητή τον μήνα.
Οι περισσότεροι μαθητές είναι άπορα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. Η οικονομική κρίση εμποδίζει τους ευλαβείς χριστιανούς να συνεχίσουν να μας βοηθούν για την λειτουργία του σχολείου μας. Προσευχόμαστε στον Κύριο να παραμείνει ανοικτό, λαμπάδα φωτεινή για την κοινωνία του Congo.
Σας παρακαλούμε να αναλάβετε τα δίδακτρα ενός μικρού παιδιού, που σπουδάζει στην αγκάλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αρκεί η αγάπη σας να εκφρασθεί με 120 ευρώ το χρόνο. Γίνεστε έτσι συνεργοί στο έργο μας μέσω του <<ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ>> που έχει ανοίξει για αυτό τον σκοπό τον λογαριασμό: 619/63553212 στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Τότε οι άγγελοι αυτών των μικρών παιδιών θα συντροφεύουν τα βήματά σας.
Με ευχαριστίες εκ βάθους καρδίας
Ιερομόναχος Θεολόγος

Μια αγία στο στόμα του Λύκου & της Φτώχιας
Ο άγιος Φίλος και Φωτιστής της αφρικανικής γης (π. Κοσμάς Γρηγοριάτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: