ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΗΠΑ: ‘Πολιτικά ορθό’ σχολείο θεωρεί «προσβλητική» ζωγραφιά μαθήτριας που δείχνει μια οικογένεια!




Τι κακό υπάρχει σε αυτήν την εικόνα; Μία 17χρονη μαθήτρια Γυμνασίου στο Warwick του Rhode Island, ζωγράφισε μια τοιχογραφία που δείχνει ένα νεαρό αγόρι που ωριμάζει και γίνεται έφηβος και, τελικά, ενήλικος άνδρας με οικογένεια-δηλαδή, με γυναίκα και παιδί. (Βλέπετε κάτι δυσάρεστο μέχρι τώρα; Όχι; Εντάξει, ας συνεχίσουμε.) "Τα μέλη της σχολικής κοινότητας" πήραν μια γεύση από αυτό το έργο, που ήταν σε εξέλιξη, και το έκριναν «ακατάλληλο» και διαμαρτυρήθηκαν στον βοηθό διευθυντή του Λυκείου ο οποίος διέταξε να σταματήσει η ολοκλήρωση της τοιχογραφίας από την μαθήτρια.

 
Ιδού το «ενοχλητικό», μη πολιτικά ορθό σημείο της ζωγραφιάς…

Η εξήγηση από τον επιστάτη του σχολείου, Peter Horoschak όπως την έδωσε στον Ραδιοφωνικό σταθμό WPRO, είναι η εξής:
Μερικά από τα μέλη της κοινότητας του σχολείου είπαν ότι η απεικόνιση της ανάπτυξης ενός νέου ανθρώπου από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή, όπως εμφανίζεται μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις εμπειρίες της ζωής πολλών από τους μαθητές στο Γυμνάσιο.
Η δήλωση συνεχίζει σημειώνοντας ότι ο βοηθός διευθυντής πλησίασε την μαθήτρια που ζωγράφισε την τοιχογραφία, Liz Bierendy, και "της ζήτησε να εξετάσουμε άλλους τρόπους για να δείξουμε το αποτέλεσμα της εξέλιξης ενός ανθρώπου μέχρι την ενηλικίωσή του."

 
Το γεγονός αποτελεί μια απογοητευτική προειδοποιητική ιστορία για το πόσο διαβρωτικές έχουν γίνει οι δυνάμεις της πολιτικής ορθότητας στη σύγχρονη κοινωνία.
Ο βοηθός διευθυντής θα μπορούσε να επισημάνει ότι η πυρηνική οικογένεια, που αποτελείται από δύο γονείς και παιδιά, εξακολουθεί να είναι ο κανόνας στην Αμερική, ότι το 70% όλων των σπιτιών εμφανίζουν αυτή τη σύνθεση. Θα μπορούσε να εξηγήσει ότι πολλά άλλα μοντέλα οικογενειών (μονογονεϊκές οικογένειες, ομοφυλόφιλων κλπ) δεν συμβαδίζουν με τις «εμπειρίες της ζωής των περισσοτέρων από τους μαθητές του Γυμνάσιου», αλλά ότι αν η τοιχογραφία ήταν αρκετά μεγάλη, όλα αυτά θα μπορούσαν να εκπροσωπούνται.
Τα καλά νέα είναι ότι η Liz Bierendy διάλεξε να υψώσει το ανάστημά της και μην πτοηθεί ολοκληρώνοντας την τοιχογραφία, όπως είχε προγραμματιστεί.

Διαβάστε και:
Same-Sex Marriage vs. Religious Freedom

Δεν υπάρχουν σχόλια: