ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ο άγιος με το κεφάλι σκύλου & τα δέντρα που αιμορραγούν - δυο γιορτές στις 9 Μαΐου!

Τα δέντρα που αιμορραγούν στις 9 Μαΐου:
Το επαναλαμβανόμενο θαύμα του αγίου Νικολάου των Βουνένων (κοντά στη Λάρισα) - Κλικ εδώ!


Ένας Όμορφος άγιος με κεφάλι σκύλου 
(η συγκλονιστική βιογραφία του αγίου Χριστόφορου): Κλικ εδώ! (ο τίτλος & η εικόνα από εδώ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο άγιος Χριστόφορος ήταν αυτό που υποστηρίζει ο Λιακόπουλος δηλαδή κάποιος από τα βδελυρά έθνη;

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Τα "βδελυρά έθνη": Σας ευχαριστώ που μας δίνετε την ευκαιρία για ένα μικρό σχόλιο.
Για να καταλάβει ο αναγνώστης, κόβω ένα απόσπασμα από άρθρο που έχει κάνει το γύρω της μπλογκόσφαιρας:
"...Αν περιτρέξουμε τα υπάρχοντα ευρήματα, γλυπτά , ανάγλυφα, σχεδιασμούς, από Αίγυπτο , Ελλάδα και εγγύς Ανατολή, θα παρατηρήσουμε ότι σε αρκετά από τα ευρήματα υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής. Ας δούμε κάποια από αυτά. Το άγαλμα της Σφίγγας στο μουσείο των Δελφών, Οι Κένταυροι στα κλεμμένα Ελγίνεια. Αγάλματα Σατύρων και λοιπών ακολούθων του Διόνυσου Οι ημιερπετοειδείς στην αρχαία αγορά.Τα αγάλματα του Ωρου και του΄Αννουβη, της Σφίγγας στην Αίγυπτο και όχι μόνον. Τα περίεργα φτερωτά όντα σε Ασσυριακά και Περσικά γλυπτά (ανάγλυφα), τα ανθρωπόμορφα ζώα μας οδηγούν σε σκέψεις διάφορες. Πρωταρχική είναι ότι ο καλλιτέχνης βλέπει συνήθως και ζωγραφίζει ή λαξεύει, δεν απεικονίζει σκέψεις (αυτό είναι πολύ νεώτερο φρούτο). Θεωρώ δεδομένο ότι δεν ήταν πλάσματα ζωηρής φαντασίας. Πως μας προέκυψαν; Από τα πειράματα γενετικής του Κρόνου του οποίου οι γενετιστές αρέσκονταν σε αναμίξεις ανθρώπων και ζώων.

Λέγεται ότι στην Ελληνική ύπαιθρο σε απόμερες περιοχές υπάρχουν και διαβιούν κάποια τέτοια πλάσματα (όπως η Αρπτυϊα που εμφανίσθηκε στην περιοχή του αεροδρομίου των Σπάτων κατά την διάρκεια των χωματουργικών εργασιών) και πιθανότατα διαβιούσε και διαβιεί σε σπήλαιο απέναντι από τους Δελφούς εκτός αν είναι άλλη. Μην ξεχνάμε και τους περιβόητους Υποχθόνιους οι οποίοι προφανώς είναι πραγματικότητα. Ας σκεφθούμε ότι στο κάστρο του Πασσαβά(Μεταξύ Σπάρτης-Καλαμάτας) κάποιοι ερευνητές έπεσαν επάνω σε υποχθόνιους που παραλίγο να τους καννιβαλήσουν."

Αυτά λοιπόν είναι τα περίφημα "βδελυρά έθνη"... Κατά τη γνώμη μου, ποτέ δεν υπήρξαν και δεν έχει καμία βάση αυτή η ιδέα - αν υπήρχαν τέτοια πλάσματα, θα είχαμε και οστά. Πού είναι, έστω και ένα;
Πιστεύω απλώς ότι ο Λιακό κ.λ.π. παραλογίζονται. Εύχομαι να έχετε τις πρεσβείες των αγίων.