ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Παπάς στα νυχτερινά κέντρα κάνει έρανο αγάπης!



Είναι ίσως ο μοναδικός ιερέας στην Ελλάδα που αργά το βράδυ, όταν οι υπόλοιποι ιερωμένοι ξεκουράζονται, αυτός χωρίς φόβο χτυπάει την πόρτα επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων αλλά και καλλιτεχνών. 
Πρόσφατα μάλιστα, ο παπά-Θωμάς, όπως τον αποκαλούν οι ενορίτες του Αγίου Ανδρέα στα Άνω Πατήσια, όπου λειτουργεί, έκανε για ακόμη μία φορά τη νυχτερινή βόλτα του, συλλέγοντας τρόφιμα και χρήματα για το φιλόπτωχο ταμείο. Ο Βασίλης Καρράς, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Νίνο, ο Νίκος Κουρκούλης, η Κέλλυ Κελεκίδου, ο Αντώνης Ρέμος, η Άννα Βίσση, οι επιχειρηματίες Νίκος και Θανάσης Πριόβολος και ο Θανάσης Παπαγεωργίου είναι μερικοί μόνον από τους επωνύμους που υποστηρίζουν το έργο τού ιερέα. 


«Δεν θεωρώ πως κάνω κάτι κακό. Έχω κουπόνια εράνου αγάπης και τα μοιράζω, όπως κάνω και την ημέρα. Έχω πολλούς φίλους το βράδυ, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Τους γνωρίζω πολλά χρόνια και πάντοτε με βοηθάνε στο έργο μου. Να, εδώ έχω σημειώσει τα ονόματά τους. Δεν ήθελα να ξεχάσω κανέναν. Θέλω να αναφέρω όλους όσοι μας βοηθάνε». «Αυτό εδώ μου το έστειλε πριν από λίγες ημέρες από τη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Καρράς. Διακόσια κιλά λάδι της δικής του σοδειάς, μαζί με δύο αυτοκίνητα γεμάτα τρόφιμα, που πήγα και τα παρέλαβα προσωπικά, και πενήντα κούκλες για να τις μοιράσουμε σε κοριτσάκια φτωχών οικογενειών» λέει ο ιερέας για τον γνωστό τραγουδιστή, με τον οποίο είναι φίλοι εδώ και χρόνια.
Ο Αντώνης Ρέμος επίσης είναι από τους καλλιτέχνες που συμπαραστέκονται στο φιλανθρωπικό έργο του πατέρα Θωμά. «Ο Αντώνης μας έδωσε 2.000 κουτιά γάλα». Η Κέλλυ Κελεκίδου και ο Νίκος Κουρκούλης, ο Νίνο, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Νίκος Οικονομόπουλος αλλά και η Άννα Βίσση είναι μερικοί ακόμη από τους επώνυμους φίλους του ιερέα. 
«Κάποιοι αγοράζουν κουπόνια, άλλοι μας δίνουν τρόφιμα. Ο,τι έχει ευχαρίστηση ο καθένας είναι δεκτό, αρκεί να το δίνει με την καρδιά του» σημειώνει και τονίζει: «Δεν ζητιανεύω. Ζητώ βοήθεια. Έχω στενοχωρηθεί αρκετά με τον  ... ["Νεκρός": το αφαίρεσα], όχι επειδή δεν θέλησε να ενισχύσει το έργο μας αλλά επειδή ειρωνεύτηκε. Δεν πιέζω κανέναν να βοηθήσει, αλλά δεν επιτρέπω να αμφισβητεί και αυτό που κάνουμε» τονίζει ο ιερέας και σημειώνει: «Θέλω να πιστεύω όμως πως ήταν η κακιά στιγμή».

Το σχόλιο του blog μας: Μπράβο στον παππούλη. Το έργο που προσφέρει είναι διπλό: και μαζεύει λεφτά & αγαθά για τη φτωχολογιά, και πλησιάζει τους ανθρώπους της νύχτας (που εκτίθενται σε χίλιους κινδύνους και αμαρτίες) κι έτσι μπορεί να σωθούν αρκετοί απ' αυτούς, που αλλιώς ίσως δε θα 'χαν καμία σχέση με παπάδες και εκκλησίες!... Δόξα τω Θεώ.
Ίσως βέβαια κάποιοι σκανδαλίζονται βλέποντας ένα παπά στα μπουζούκια. Αυτό είναι κι ένα σχολείο, για να μάθουμε να μην κατακρίνουμε εύκολα τον άλλο. Βλέπω έναν παπά στα μπουζούκια και μου λέει ο διπλανός μου: "Ναι, αλλά μπορεί να πήγε να μαζέψει λεφτά για τους φτωχούς". Τι θα κάνω; Θα ξεραθώ στα γέλια - σιγά να μην πήγε γι' αυτό το λόγο! Κι όμως, να που πήγε ακριβώς γι' αυτό το λόγο.
Ο παπά Θωμάς λοιπόν είναι ένας σύγχρονος σαλός: εκτίθεται στην αρνητική κριτική της κοινωνίας για να βοηθήσει τους φτωχούς και τους καλλιτέχνες κι επιχειρηματίες της νύχτας. Ο Θεός να σ' ευλογεί, παπά Θωμά. Το ίδιο και τους φίλους σου, κι εδώ και στον άλλο κόσμο. Εμείς εδώ, σε βάζουμε στους παπάδες που "λέει" να τους έχεις και να πηγαίνεις να εξομολογείσαι σ' αυτούς. Καλή συνέχεια και καλό παράδεισο.


Δείτε και: Ρώσος ιερέας βοηθά πόρνες να βελτιώσουν τη ζωή τους
Ο παπάς στη φυλακή, οι φονιάδες & οι σατανιστές
Η Κιβωτός της αγάπης του παπά Αντώνη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι Προς Τιμή του!

Σπύρος είπε...

Μπράβο στον παππούλη καλό του αγώνα και όσο για την κατακριση μακριά μας !

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να κυκλοφορουσαν ολοι οι ιερεις μεσα στον κοσμο οπουδηποτε συγκεντρωνονται ανθρωποι και ιδιως νεοι κηρυσσοντας διακριτικα το Λογο του Θεου γιατι σιγουρα αν κυκλοφορουσαν πολλοι θα τους πλησιαζαν για μια ερωτηση για μια συμβουλη -ανθρωποι που δε θα πατουσαν στην εκκλησια. Το Ευαγγελιο πρεπει να κηρυττεται και εκτος εκκλησιας και να πηγαινει το βουνο στο Μωαμεθ. Δεν εχει αναγκη ιεραποστολης μονο η Αφρικη...

SIONITIS MELODOS είπε...

Αν ο παπά Θωμάς ολο αυτό το εργο το κάνει για την αγάπη του χριστού, τι αξία εχει η δική μας υποκριτική και ευσεβίστικη αποψη?το αυτό πρόβλημα αντιμετώπισε Ο Χριστός οταν συχνά βρισκόταν σε σπίτια πορνών και τελωνών απο τους φαρισαίους που υπάρχουν σε κάθε εποχή,για να αναγκάζεται κάθε τότο να λεει οτι δεν ηρθα για τους υγιείς ανθρώπους αλλά για τους πάσχοντες.Μακάρι να ειχα την αρετή του παπά Θωμά!!!!!

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Ο ιδιαίτερος & αντισυμβατικός αυτός ιερέας εκοιμήθη εν Κυρίω το 2018. Περισσότερα, με αναζήτηση στο διαδίκτυο της είδησης: "Πέθανε ο ξεχωριστός ιερέας π. Θωμάς Τσώης από τον Άγιο Ανδρέα Πατησίων".
Ας είναι αιωνία η μνήμη του και αγιασμένη η ψυχούλα του.