ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Βιασμός: Μύθοι και πραγματικότητες


Από εδώ



*Ένας στους τρεις θα βίαζε μία γυναίκα
αν είχε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα συλληφθεί
*Ένας στους τέσσερις έχει επιχειρήσει
καταναγκαστική σεξουαλική επαφή
παρά τα σημάδια πανικού των γυναικών

Της
Joanna Bourke*

Η σεξουαλικότητα είναι πηγή απόλαυσης. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι! Ωστόσο, είναι συγκλονιστικό να διαπιστώνει κανείς ότι η βία είναι σημαντικό κομμάτι της σεξουαλικής εμπειρίας πολλών γυναικών. Μία στις πέντε φίλες μου θα εξαναγκαστεί, σε κάποια στιγμή της ζωής της, να κάνει σεξ. 
Στην Ελλάδα, έρευνες υποστηρίζουν ότι διαπράττονται 4.500 βιασμοί το χρόνο και σ’ αυτούς δε συμπεριλαμβάνονται οι χιλιάδες των γυναικών που εξαναγκάζονται σε σεξουαλική επαφή από τους συζύγους τους ή τους άντρες με τους οποίους συζούν. Επιπλέον, πολλοί άνδρες φαίνεται να αντιμετωπίζουν μάλλον με χαλαρότητα το θέμα του σεξουαλικού καταναγκασμού. Σε μία έγκυρη αμερικανική έρευνα καταγράφεται ότι ένας στους τρεις φοιτητές κολεγίου ανέφερε την πιθανότητα να βίαζε μία γυναίκα, αν υπήρχε η απόλυτη διαβεβαίωση της μη σύλληψής του. Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι είχε επιχειρήσει καταναγκαστική σεξουαλική επαφή με εμφανή σημεία πανικού (κλάματα, φωνές, ικεσίες ή πάλη) των γυναικών.
Οι στατιστικές αυτές μπορεί να φαίνονται τρομαχτικές. Συχνά, χρησιμοποιούνται ακριβώς για να οδηγούν τις γυναίκες στη λήψη υπερβολικών μέτρων προφύλαξης, ώστε να μη γίνουν αυτές τα νέα θύματα. Αποτελεί ειρωνεία το γεγονός ότι εμείς οι γυναίκες πρέπει να καταφεύγουμε στις πλέον εξελιγμένες κλειδαριές, προκειμένου να εξαγοράσουμε την ελευθερία μας!

«Άτυχοι» οι βιαστές που καταδικάζονται

Είναι γελοίο να πρέπει (όλες) οι γυναίκες να πληρώσουν για τα εγκλήματα που διαπράττουν (μερικοί) άντρες. Η αποτυχία του νομικού συστήματος να χειριστεί με επιτυχία τη μάστιγα της σεξουαλικής βίας αποτελεί μέρος του προβλήματος. Σύμφωνα με μία έκθεση η οποία δημοσιεύτηκε το 2002 από το Έλληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και την Παγκόσμια Οργάνωση κατά των βασανιστηρίων, μόνο το 7% των βιασμών που καταγγέλλονται στην ελληνική αστυνομία καταλήγουν σε καταδίκη.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η στατιστική είναι ακόμη χειρότερη. Στην Αγγλία σήμερα, μόλις 5% των βιασμών που καταγγέλλονται στην αστυνομία καταλήγουν σε καταδίκη. Επιπλέον, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το 85% (Βρετανία) με 95% (Ελλάδα) των βιασμών δεν καταγγέλλονται καν! Όσοι βιαστές καταλήγουν να καταδικάζονται από τα αρμόδια δικαστήρια, πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους εξαιρετικά άτυχους.
Προφανώς κάτι δεν πάει καλά! Οι ακτιβιστές των κινημάτων κατά του βιασμού, εδώ και καιρό υποδεικνύουν την ευρεία αποδοχή των λεγομένων «μύθων γύρω από το βιασμό». Οι πλέον κοινότοποι: «Είναι αδύνατον να βιάσει κανείς μία γυναίκα που αντιστέκεται», «οι άνδρες κινδυνεύουν να κατηγορηθούν αδίκως για βιασμό», «μερικές κατηγορίες καταναγκαστικού σεξ δεν αποτελούν ουσιαστικά βιασμό» (βιασμός σε ραντεβού, γνωριμία, συζυγικός βιασμός) και «το όχι μιας γυναίκας μπορεί να σημαίνει ναι». Οι μύθοι αυτοί δεν έχουν καμία ρεαλιστική βάση. Οι γυναίκες (αλλά και οι άντρες) θύματα συχνά «παγώνουν» στη διάρκεια μίας σεξουαλικής επίθεσης. Παρά την αντίληψη ότι οι άντρες κινδυνεύουν να κατηγορηθούν αδίκως, είναι πολύ πιθανότερο οι πραγματικοί βιαστές να τη γλυτώσουν. Και το «όχι», ποτέ δε σημαίνει «ναι».
Μέσα στο ίδιο το νομικό σύστημα, υπάρχουν ακόμη αμέτρητα προβλήματα. Πολλοί αστυνομικοί παραμένουν εξαιρετικά ασυγκίνητοι και δύσπιστοι απέναντι στα θύματα βιασμού. Εάν οι κατηγορίες θεωρηθούν χωρίς συνοχή, ασυνεπείς ή συμπίπτουν με κάποιον από τους μύθους περί βιασμού, η αστυνομία δείχνει απροθυμία να προχωρήσει την κατηγορία περαιτέρω. Το πλύσιμο πριν την καταγγελία του βιασμού, η καθυστέρηση στην αναφορά του βιασμού, ή η μη πλήρως δομημένη και συνεπής παρουσίαση είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που κάνουν τους αστυνομικούς να ενθαρρύνουν την καταγγέλλουσα να αποσύρει τις κατηγορίες. Και φυσικά δε βοηθάει, αν αυτή είναι μέλος μειονοτικής κοινότητας.

«Οι τελετές υποβιβασμού»

Στη Βρετανία, οι βιασμοί εκδικάζονται από ποινικά δικαστήρια με τη συμμετοχή 12 ενόρκων οι οποίοι αποφασίζουν για την ενοχή ή την αθωότητα του κατηγορουμένου βάσει στοιχείων. Του δικαστηρίου προΐσταται ένας δικαστής ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εκδίκαση της ανάλογης με το έγκλημα ποινής. Η εμπειρία δείχνει ότι τόσο οι ένορκοι όσο και η υπεράσπιση και οι δικαστές, περιμένουν έναν πολύ μεγαλύτερο βαθμό αντίστασης από αυτόν που απαιτεί ο νόμος. Απαιτούν επίσης έναν πολύ μεγαλύτερο βαθμό συγκρότησης στις καταθέσεις για βιασμό, από ότι στις καταθέσεις θυμάτων άλλων βίαιων εγκλημάτων.
Τόσο τα θύματα όσο και οι ένορκοι επιχειρούν να προσαρμόσουν την ιστορία τους με βάση τι περιμένουν «να είναι πραγματικά ένας βιασμός», ωστόσο αυτές οι προσλαμβάνουσες έχουν καθοριστεί από την τηλεόραση, τις εφημερίδες και άλλες πηγές. Μέσα από μία πλειάδα πολιτισμικών προβολών, οι ένορκοι πιστεύουν ότι γνωρίζουν « με τι μοιάζει» πραγματικά ο βιασμός και δυσπιστούν απέναντι σε άλλα σενάρια. Το γεγονός ότι πολλά θύματα επιχειρούν φυσικά να παρουσιάσουν την υπόθεση τους με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει με τους μύθους περί βιασμού (υποβαθμίζοντας για παράδειγμα την ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωσαν), αρκεί ώστε να καταρρίπτεται η όλη κατάθεση ως ψευδής.
Ως αποτέλεσμα, η δίκη είναι ακριβώς η περίσταση εκείνη όπου τα πάντα γύρω από την κατήγορο διερευνώνται εξονυχιστικά. Τα ρούχα της, το χτένισμα της, το παράστημα της, το ύφος και ο τόνος της φωνής της, όλα αποκτούν τεράστια σημασία. Όλα περιστρέφονται γύρω από το σώμα της: τι φορούσε, πώς περπατούσε, η σεξουαλική της θελκτικότητα. Δεν είναι αξιοπερίεργο ότι οι δίκες για βιασμό έχουν μετονομαστεί σε «τελετές υποβιβασμού» για τα θύματα. Λίγες γυναίκες μπορούν να αντέξουν το βάρος μίας παρόμοιας λειτουργίας. Ως αποτέλεσμα, πολλά είναι τα θύματα που καταλήγουν να κατηγορούν τους εαυτούς τους για την επίθεση. Τα τρία τέταρτα των Ελληνίδων αισθάνονται ένοχες μετά το βιασμό τους!

Οι βιαστές δεν γεννιούνται, γίνονται

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη αναμόρφωσης του νομικού συστήματος τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα, ώστε περισσότεροι βιαστές να αναγνωρίζονται, να καταδικάζονται και να τιμωρούνται για τα εγκλήματα τους, ωστόσο, σε τελευταία ανάλυση, οι στρατηγικές προσπάθειες για τη μείωση και τελικά την εξάλειψη της σεξουαλικής επιθετικότητας προϋποθέτουν τον επαναπροσδιορισμό του ανδρισμού.
Πρέπει να αναρωτηθούμε: ποιοι είναι αυτοί που επιλέγουν να προκαλέσουν σκόπιμα πόνο μέσω της σεξουαλικής πράξης; Αν πρόκειται να καταλάβουμε και να εξοβελίσουμε τη σεξουαλική βία από τις κοινότητες μας, θα πρέπει να ρίξουμε μία επίμονη ματιά στους ενόχους: αυτούς που κάνουν τέτοιες πράξεις.
Η μεγάλη πλειοψηφία των κακοποιούντων είναι άνδρες, αλλά η σεξουαλική βιαιότητα δεν είναι σύμφυτη της ανδρικής ταυτότητας. Δεν υπάρχει τίποτε «φυσιολογικό» στην ανδρική βιαιότητα. Οι σεξουαλικά επιθετικοί άνδρες στις σημερινές δυτικές κοινωνίες δε θεωρούνται «πραγματικοί άνδρες» αλλά ανεπαρκείς άνδρες.
Οι κοινωνιολόγοι και οι φεμινίστριες έχουν εκθέσει τους αμέτρητους τρόπους με τους οποίους οι πιέσεις του περιβάλλοντος και οι ιδεολογικές δομές δημιουργούν άνδρες οι οποίοι κακοποιούν σεξουαλικά. Οι πολιτισμικές παραδοχές είναι αυτές που παρέχουν δικαιολογίες και εκλογικεύσεις τις οποίες οι άνδρες χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τη σεξουαλική βία καθώς και την ενοχή που πηγάζει από αυτήν. Με άλλα λόγια, ο βιασμός είναι μία μορφή κοινωνικής λειτουργίας, εξαιρετικά τελετουργική. Ποικίλλει από χώρα σε χώρα και αλλάζει με το χρόνο. Δεν υπάρχει σε αυτήν τίποτα το διαχρονικό ή το τυχαίο. Οι αφηγήσεις και τα τελετουργικά που εμπλέκονται στη σεξουαλική κακοποίηση είναι ενσωματωμένα σε πληκτικές καθημερινές πρακτικές και δεδομένα. Οι βιαστές δε γεννιούνται, γίνονται. Αποκαλύπτοντας αυτές τις πολιτισμικές αλληγορίες που χρησιμοποιούν οι σεξουαλικά βίαιοι άνδρες, μπορούμε και να τους γελοιοποιήσουμε, υποσκάπτοντας τους. Η απομυθοποίηση των βιαστών, κάνει τη σεξουαλική βία να μη φαίνεται πλέον αναπόφευκτη.

*Η Joanna Bourke είναι καθηγήτρια Ιστορίας στο Κολλέγιο Birkbeck, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι η συγγραφέας του έργου : “Rape. A Ηistory from 1860s to the Present” που εκδόθηκε από τον οίκο Virago. Το έργο της “Her Fear: A History” θα κυκλοφορήσει του χρόνου στην Ελλάδα.

Απόδοση: Όλγα Αθανίτη
ΕΠΟΧΗ, 25/7/2010

Σχόλιο "Νεκρού": Ιστοσελίδα για την ενδο-οικογενειακή βία με τηλεφωνικές γραμμές, φορείς φιλοξενίας, στήριξης κ.τ.λ., εδώ. Αν πρέπει, χρησιμοποίησέ την! ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΤΥΡΑΝΝΑΝΕ, ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παραπανω τηλεφωνο 'πρωτης βοηθειας' ισχυει και στην περιπτωση που η κοπελα μου με εγκατέλειψε, και εφυγε με εναν αγνωστο κυριο;

Μυρμιδόνας

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Αν αυτό το εκλαμβάνεις ως βία, και μάλιστα με σοβαρές συνέπειες σε βάρος σου, μπορείς να δοκιμάσεις...

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ, συγχώρα με,

αλλά το σχόλιο μου ητανε γεμάτο 'ειρωνία'!

Οχι βεβαια προς εσενα, αλλα ας πουμε προς την ζωή;

**********************************

Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, εννοειται οτι ειμαι κατα της βίας και ποσο μαλλον τον βιασμό!

Εχω συγγενικο μου πρόσωπο, η κυρία, 'το εσκασε' με τον γειτονα, στα 'καλα καθουμενα'...και αυτός,
...
ξαναάρχισε το τσιγάρο, ενω το ειχε κόψει 12 χρονια.
Αρχισε το ποτό!
Και τελευταια εχει και πονους στην καρδια - τον ειχαμε στο "Καρδιολογικο" του Νοσοκομειου.

Αυτος ο αδερφος...σε ποιο τηλεφωνο μπορει να απευθυνθει;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο θέμα. Πιασάρικο. Εγώ 8α ήθελα να μάθω για γυναίκες που δέρνουν άντρες. Εχουμε στατιστική για το ζήτημα; Νομίζω τα θύματα θα είναι περισσότερα από όσα φανταζόμαστε

Ανώνυμος είπε...

Ζουμε σε μια εποχή συκοφαντησης των πάντων!

Δυστυχως οι γυναικες εχουνε καταφερει να μας βαλουνε στο τσεπάκι τους!
Να μας κανουνε οτι θελουνε!

Ετσι στον Φεμινιστικο κοσμο που ζουμε πια, οι αντρες ειναι τα 'γουρουνια' και οι γυναικες οι 'ευαισθητες και τρυφερες' που δυστυχως βιώνουνε απο τα αρσενικα μονο βία και εκμεταλλευση!

ΟΥτε ταινια του Χολυγουντ να βλεπαμε δηλαδη!

Βλεπουνε οι αριστεροι και οι αθεοι ποσο 'αβγαλτοι' απο την ζωή ειμαστε εμεις οι χριστιανοι και τριβουνε τα χεράκια τους!

Γιαυτο εξαλλου δεν μας υπολογιζουνε! Και μας κανουνε οτι θελουνε!

Μυρμιδόνας

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Κι όμως, η ωμή βία είναι χαρακτηριστικό των ανδρών, λόγω και μυικής υπεροχής έναντι των γυναικών.
Πολλές γυναίκες ασκούν ψυχική βία -ή και βιασμό, αποπλάνηση, όπως θέλετε πείτε το- σε άντρες και τελικά τους καταστρέφουν (femme fatale, γυναίκα αράχνη κ.τ.λ.). Αλλά ότι οι άντρες έχουμε μέσα μας το γουρούνι, που θέλει ΠΟΛΥ αγώνα για να δαμαστεί και να γίνει... αρνάκι, δεν επιτρέπεται να το παραβλέπουμε - εκτός αν ζούμε σε άλλο πλανήτη και δε βλέπουμε, ούτε ακούμε, τι γίνεται καθημερινά από άντρες σε γυναίκες και παιδιά.
Φυσικά κάθε βίαιος άνθρωπος έχει πρόβλημα -αλκοολισμού, άγχους, παιδικών ψυχικών τραυμάτων;- και χρειάζεται και ο ίδιος βοήθεια και όχι μόνο καταδίκη.
Φυσικά υπάρχουν και μανάδες που κακοποιούν τα παιδιά τους (συνήθως κακοποιημένες οι ίδιες, σωματικά ή ψυχικά, από τον άντρα τους). Για τον άντρα τους (να τον δέρνουν) το θεωρώ λίγο απίθανο, χωρίς να λείπουν εντελώς & τέτοιες περιπτώσεις.
Το ένα πρόβλημα δε μειώνει τη σοβαρότητα και τη συχνότητα του άλλου.

Ανώνυμος είπε...

Νεκρέ για τον Κοσμο, καλησπερα και χρονια πολλα

Γραφεις:
"Το ένα πρόβλημα δε μειώνει τη σοβαρότητα και τη συχνότητα του άλλου. "

Πως γινεται ομως παντοτε το θεμα να παρουσιαζεται με τον άντρα ως θύτη και την γυναικα ως θύμα;

ΠΩΣ τα εχουνε καταφερει ετσι οι συγχρονες φεμινιστριες;

Τις βγαζω το καπελο!

Μυρμιδόνας

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Δεν είναι τυχαίο.
Κοίτα γύρω σου και πες μου πόσα κρούσματα βίας από άντρα σε γυναίκα ξέρεις στον περίγυρό σου (προσωπικά ή εξ ακοής) και πόσα από γυναίκα σε άντρα...

Ανώνυμος είπε...

Νεκρέ για τον κοσμο.

α) δεν ξερω γιατι, αλλα τα εμαιλ απο την αναρτηση σου ερχονται διπλα, δυο φορες.
Ισως υπαρχει ενα προβλημα

β) η σωματικη βία ειναι καταδικαστεα.
Τι γινεται ομως με την ψυχικη βια, που στις μερες μας επισης φουντωνει;

Οι φεμινιστριες ζουνε πια εναν ξεφρενο τροπο ασωτης ζωής!
Απο τα 14 αρχιζει το πανηγυρι με το σεξ....και καμαρώνουνε οτι δεν θα παντρευτουνε πριν τα 35 - 38 τους!

Ειναι 20 χρονια γεματα σεξ, σημερα εδω, αυριο εκει.
Ναι, αλλα τι γινεται με τον άντρα που θα την ερωτευθει;

"Χαχα, θα τον παρατησω, ας βρει άλλη, χαχα, το μονο ευκολο, κατι θα βρω για να τον φερω σε αυτο το σημειο να μην αντεχει άλλο, χαχα, ειμαι εξυπνη εγω".

Αν Νεκρε για τον κοσμο θελεις να δεις το ζητημα, ποσο πολυ ποναει μια σφαλιαρα σε μια γυναικα, και θελεις να παραβλεψεις ποσο πολυ περισσοτερο ποναει μια απιστια, ενα κερατο, ενα ψεμα, ενα στησιμο κλπ...

.τοτε παω πασο!

Μυρμιδόνας

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Τις απιστίες και τα ψέματα δεν τις μονοπωλούν οι γυναίκες. Όμως το ξύλο (όχι απλώς "μια σφαλιάρα", που κι αυτή είναι καταδικαστέα) σχεδόν το μονοπωλούν οι άντρες.
Το ίδιο και τη ζωή με το κυνήγι του σεξ, την επιθυμούν εξίσου και οι άντρες. Επίσης, ίσως χρησιμοποιείς κάπως "ελεύθερα" τον όρο "φεμινίστριες", γιατί κάθε ελαφρόμυαλη κοπελίτσα -ας μου επιτραπεί ο όρος- που της έχει φουσκώσει τα μυαλά (συγγνώμη) η ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΙΚΗ κοινωνία ότι το σώμα της είναι μόνο ή κυρίως για ηδονή, δεν είναι οπωσδήποτε φεμινίστρια (εκτός αν δε μιλάς γι' αυτές).
Φυσικά υπάρχουν και ώριμες (ηλικιακά) και "συνειδητοποιημένες" γυναίκες καριέρας π.χ., που επιθυμούν δεσμούς χωρίς γάμο και "όταν τις καλέσει η φύση" να γίνουν μητέρες χωρίς άντρα (ακόμα και με εξωσωματική από άγνωστο δότη). Τότε πάει αλλού η συζήτηση και φυσικά δεν είναι υγιή φαινόμενα (όλα όσα περιγράψαμε)...
Δύο posts:
Η πορνοποίηση μιας γενιάς: http://o-nekros.blogspot.com/2010/11/blog-post_22.html
Η γυναίκα, ο νέος δον Ζουαν: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=112062&cid=85

Ανώνυμος είπε...

Ο τροπος που προβαλλεται εδω και δεκαετιες απο τα ΜΜΕ ο τυπος σχεσης γυναικα αντρα διασαφηνιζει και ξεκαθαριζει και αποδεικνυει οτι συνηθως η γυναικα ειναι το θυμα σεξουαλικου ευτελισμου γιατι πολυ απλα το μηνυμα που περνα συνεχεια απο τα ΜΜΕ ειναι οτι οι ανθρωποι ειναι κυριως καταναλωτικα ρομποτακια και οι γυναικες ειδη προς καταναλωση. Και φυσικα οταν ενα προσωπο δεν ειναι πια προσωπο αλλα αντικειμενο ιδιοκτησιας θα υπαρξει και σεξουαλικη βια και βια σκετη και λεκτικη και ψυχολογικη και τα παντα. Αρκει να πιστευεις οτι ο αλλος ειναι κτημα σου και να μην τον σεβεσαι. Αυτο το σκεπτικο προωθειται περισσοτερο στους αντρες παρα στις γυναικες. Στις γυναικες προωθειται πως να γινουν οντα που ταυτοχρονα μαγειρευουν υπεροχα, μιλανε οταν πρεπει, σκεφτονται οσο πρεπει, ειναι χαζοχαρουμενα και ευχαριστα και συνουσιαζονται καλυτερα και απο τις ηθοποιους των πορνο ωστε να αποτελουν προιοντα σε πρωτη ζητηση προς καταναλωση. Φτιαχνουν γυναικες που βιαζονται και δεν το καταλαβαινουν και εξευτελιζονται και δεν παιρνουν και χαμπαρι και φτιαχνουν και αντρες που κακοποιουν και νομιζουν οτι ειναι και φυσιολογικοι και δεν εχουν καν γνωση του τι κανουν.
Το συγγενικο σου προσωπο δεν ξερεις τι εκανε στη γυναικα του που εφυγε. Ξερεις ποσοι φαινονται καλοι και αγιοι και μονο η γυναικα τους ξερει ποσο καλοι ηταν; Διοτι αν εχεις ενα σακο του μποξ στο σπιτι σου διαθεσιμο ανα πασα στιγμη να βγαζεις τα απωθημενα σου, μπορεις ανετα να εισαι υπεροχος ανθρωπος τις υπολοιπες ωρες με τους εξω.
Και βρε Μυρμιδονα, αν ειναι να βγαλει ο καθενας τα προσωπικα του για να δουμε ποιος υπεφερε περισσοτερο απο τον βιαιο ανδρα η την ακαρδη γυναικα χαιρετισματα!!! δεν αποτελουμε οι εδω αναγνωστες ισχυρο στατιστικο δειγμα. υπαρχουν ομως στατιστικες ερευνες που δειχνουν οτι δυστυχως οι γυναικες εχουν τα μη αξιοζηλευτα πρωτεια ως θυματα κακοποιησης.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 15.59:

Γραφεις: "υπαρχουν ομως στατιστικες ερευνες που δειχνουν οτι δυστυχως οι γυναικες εχουν τα μη αξιοζηλευτα πρωτεια ως θυματα κακοποιησης. "

Σε μια εποχή που εχουνε διαστρεβλωσει ακομα και την Ιστορια της Ελλαδος και εχουνε αλλοιωσει το μαθημα των Θρησκευτικων, εσυ ακομα στηριζεσαι σε στατιστικες απο τα άθεη Κρατη;

Μαλιστα.

---------------------

Ξαναρωταω:
Μια σφαλιαρα ενδεχομενως να την ξεπερασεις σε πεντε λεπτά.

Ενα κέρατο, μια απιστία, μια κοροιδια...η γυναίκα που ερωτευθηκες μέχρι θανατου, και εκεινη απλα σου γυρισε την πλατη, διοτι ειχε κατι γκομενους που απλα περνουσε καλα, μεσα στα χαχανητα και στα μποζουκια...

...ενω εσυ ησουνα ετοιμος να αυτοκτονησεις, διοτι ολα αυτα τα εμαθες κατόπιν...
...αυτο σε ποια στατιστική καταγραφεται;

Δηλ οποια γυναικα εφυγε απο το σπιτι, δεν ξερεις τι της εκανε ο αντρας;

Ε, τοτε καλα κανουνε οι φιλοι μου οταν απλα πηδανε την συντροφο τους και μετα ξαφανιζονται!
Διοτι με την δικη σου λογική , κατι θα του κανανε και αυτος εφυγε, σωστα;

Σου φαινονται , ειδικα στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΥ, που οι γυναικες εχουνε ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ οτι ειναι τα θυματα;

Ναι, θυματα, οταν δεν περνάει το δικο τους!

Αλλιως ανάγκη δεν εχουνε!

Για πηγαινε σε ενα Μυστηριο της Εκκλησιας μας, να δεις ποσο ΞΕΦΡΑΚΩΤΕΣ προσερχονται οι Γυναικες μεσα στην Εκκλησια;

Αυτο το λες 'ευαισθητες και καημενες και ταλαιπωρημενες';

Τελοςπαντων

ΠΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ με τα θεολογικα αν δεν γνωριζετε την ψυχολογια της Γυναικας;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου ενα ακομα σχολιο:

Για πειτε στην γυναικα που ερχεται οπως να ειναι ντυμενη στην Εκκλησια, την επομενη φορα να ερθει λιγο πιο σεμνα - ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ !!!

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ!

Δεν θα της πειτε να βαλει μπουργκα, ουτε να ερθει με μια φουστα μεχρι κατω στο πατωμα.

Απλα, αφου εχει μεγαλο στηθος, αν γινεται, να μην βαζει μια τοσο στενή μπλουζα - ει δυνατον να φαινεται και η ρωγα της!

Οταν Κοινωνει, αν γινεται, να μην φαβει τα χείλη της ΚΟΚΚΙΝΑ - τοσο εντονα, ουτε γκομενο να εψαχνε!

οταν ασπαζεται τις Αγιες Εικονες, αφου φοραει εντονο κραγιον, ας μην φιλαει με μεγαλο 'πάθος' τις Εικονες, ερχονται και αλλοι πιστοι να προσκυνησουνε και δεν εχουνε καμια ορεξη να δοκιμασουνε το κραγιον της!

Στους γαμους και στα βαπτισια, τακουνι 10 εκατοστα και μινι φουστα μεχρι να φαινονται σχεδον τα κατω γεννητικα της οργανα!

ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΕΡΕΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΑ;

ΟΧΙ - και δεν φταινε οι Ιερεις!

γιατι δεν φταινε;

Μα ετσι μπλέκεις με γυναικα;

Εμπλεξε καποτε ο Βαπτιστής - (επικαιρο λογω των Φώτων) και 'εφαγε' το κεφαλι του!

Μια φορα οταν τολμησε ενας Κληρικος να πει απο το μικροφωνο "σας παρακαλω κυριες μου, ελατε λιγο πιο σεμνα ντυμένες' -

- την επομενη εβδομαδα τον ΜΕΤΕΘΕΣΕ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!

Ολες οι ευαισθητες μανταμες, ολες αυτες που τρωνε ξύλο απο τον συζυγο - μα τι γαιδουρια οι αντρες - πηρανε τηλεφωνο τον Δεσποτη και παραπονεθηκαν οτι τις πΡΟΣΒΑΛΕ!

και ο δεσποτης - καλο χαιβάνι και αυτος, ακουσε τις γυναικες και εδιωξε τον παπά στο πιο ορεινο βουνο της επαρχίας του!

ΑΚΟΥΤΕ ΩΡΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ;

Σε μια εποχή ΠΟΡΝΟΠΟΙΗΣΗΣ και ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΥ - ξεφρενης απελευθερωσης της γυναικας - ακομα και οι ιδιες οι φεμινιστριες παραδεχονται οτι εχουνε ξεφυγει πια οι γυναικες - δεν εχουνε ιερο και οσιο - ....

...ερχομαστε να πουμε τι;

ΟΤΙ Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ;

Βεβαιως ειναι αδικη!

Ο χριστιανος ουτε μυγα δεν σκοτωνει!
Βεβαιως ειναι αμαρτια όποιος αντρας σηκωνει το χερι του σε γυναικα.

Αν ειναι αντρας θα χτυπηθει με αντρες και οχι με γυναικες!

ομως , ετσι οπως τα παρουσιαζεται ολα αυτα τα θεματα...ειναι τοσο λαθος - δινουνε τοσο λαθος μηνυματα!

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ αυτο για ενα ιστολογιο ορθοδοξο , να δινει τροφη στην βρωμα που εχει βγει κατα των αντρων:

οι αντρες τα γουρουνια

και οι γυναικες τα αγγελουδια!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Μυρμιδονα η βια κατα των γυναικων ειναι γεγονος ειτε βλεπεις ξεβρακωτες στην εκκλησια ειτε οχι. Το ενα ειναι ασχετο με το αλλο. Και φυσικα αν οι περισσοτερες γυναικες στον περιγυρο σου εχουν υποστει σεξουαλικη βια, παρενοχληση κτλ δε θα στο πουν εσενα που εισαι αντρας.
Τελος αυτη η πορνοποιηση που λες απο τους αντρες προωθειται και τους αντρες εξυπηρετει. Και αν οι κυριες αυτες φωναζουν να μην αποχωριστουν την ξετσιπωσια ειναι επειδη τους εχουν κανει πλυση εγκεφαλου απο τα γεννοφασκια τους. Να κοιτας εις βαθος τα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ Η ΨΥΧΙΚΑ ΤΟΤΕ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ,Η ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΕΤΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΘΟΥΜΕ.ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.ΧΑΙΡΕΤΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ.ΩΡΑΙΟ ΣΑΙΤ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ,ΕΓΩ ΔΕ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΙΝΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΟΥΣΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΑΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΝ.ΟΧΙ ΑΛΛΙΩΣ.ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΤΕ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμος 14.25

να υποθεσω οτι εισαι γυναικα;

Γραφεις:

"Και αν οι κυριες αυτες φωναζουν να μην αποχωριστουν την ξετσιπωσια ειναι επειδη τους εχουν κανει πλυση εγκεφαλου απο τα γεννοφασκια τους"

Οταν καποιος υποκειται πλυσης εγκεφαλου ειναι αμοιρος ευθυνων;

Ετσι παει;

Δηλ για ολα τα στραβα φταινε οι αντρες, και για οποια λαθη εχουνε οι γυναικες, δεν φταινε οι ιδιες, αλλα η πλυση εγκεφαλου που τους εχουνε κανει;

Μου αρεσεις που γραφεις κιολας:

"να κοιτας εις βαθος τα πραγματα'

Τις δικες σου σκεψεις τις λες "εις βαθος";

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ωραια δημοσιευση,περιεργα σχολια που προκαλλουν σοκ τουλαχιστον σε εμενα.Ειναι δυνατον στην εποχη μας(οταν δημοσιευτηκε ηταν 2012 απο οτι βλεπω,τωρα εχουμε 2014,δεν εχουν αλλαξει και πολλα)να βλεπουμε σε ποστ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ σχολια τυπου ''προπαγανδα απο φεμινιστριες'' ''οι γυναικες διωξανε τον παπα'' ''η γυναικα που ερωτευτηκα με παρατησε για αλλο γκομενο'' Συγνωμη αλλα τα εχω χασει.ΤΙ ειναι αυτα;;; μιλαμε για κατι τοσο,φθηνο,απαισιο και κατακριταίο απο το Θεο,οπως ειναι ο βιασμος και ο φιλος Μυρμιδονας απο πανω,προσπαθει να μας πει τι;; οτι 'δεν ταιριαζουν τετοια αρθρα στη σημερινη φεμινιστικη εποχη'';;; ειμαστε με τα καλα μας; Επειδη εχω φιλη θυμα βιασμου,εξοργιζομαι με αυτη τη σταση.Τι σχεση εχει ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ καθε ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΗΣ (ΟΧΙ ΟΛΩΝ!) γυναικας ή και ΑΝΔΡΑ με ενα τοσο φρικτο εγκλημα οπως ο βιασμος;;; ας σοβαρευτούμε λιγο αδερφοί μου.Εχει δικιο ο Μυρμιδονας σε ΜΕΡΙΚΑ πραγματα για τον φεμινισμό,αλλα ετσι οπως τα λεει,μοιαζει να μη βρισκει τιποτα καλο στις γυναικες και να παρουσιαζει τους ανδρες ταλαιπωρα θυματα! μη τρελαθουμε!!! 2014 εχουμε και ακομη οι βιασμοι εξακολουθουν να αγγιζουν τεραστια ποσοστα!!! μιλαω εκ πειρας.Και μονο στον περιγυρο μου γνωριζω αρκετα θυματα!Στην προσπάθειά του κ.Μυρμιδόνα να κατηγορήσει το φεμινισμό φτάνει στο μισογυνισμό.. Παρόλα ταύτα ωραίο πόστ και ωραίο ιστολόγιο.Θα το μελετήσω λεπτομερώς.Καλή χρονια και καλά μυαλά σε ολους μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.Ππολύ σωστό το άρθρο και χαίρομαι που ασχολείσαι με τέτοια κοινωνικά φαινόμενα, Νεκρέ.Θα ήθελα όμως να ρωτήσω για κάτι που διάβασα τελευταία και με ξένισε εντελώς.Στο Πηδάλιο αναφέρεται ότι αν μια μοναχή βιαστεί, τότε επιτιμάται για κάποιο διάστημα, ακόμη κι αν (όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις των βιασμών)δεν έφερε ευθύνη.Ποιό το νόημα αυτού του Κανόνα;Δε θεωρείται λίγο υπερβολικό να πάθει τέτοιο κακό η καημένη η γυναίκα και μετά να της επιβληθούν και επιτίμια από πάνω;

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Δε γνωρίζω τον κανόνα, θα πρέπει όμως να έχουμε υπόψιν τα εξής:
Οι ιεροί κανόνες δεν είναι νόμοι, αλλά θεραπευτικές οδηγίες για την ενσωμάτωση ή τη σωστή και ομαλή του ανθρώπου στη χριστιανική ζωή.
Τα επιτίμια δεν είναι τιμωρίες, αλλά θεραπευτικές συμβουλές. Κάποια σχετική εξήγηση θα υπάρχει.
Το επιτίμιο κατά κανόνα σημαίνει αποχή για ένα διάστημα από τη θεία κοινωνία.
Επειδή οι ι. κανόνες δεν είναι νόμοι και τα επιτίμια δεν είναι τιμωρίες, κάθε πνευματικός μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κανόνες και τα επιτίμια όπως εκείνος βλέπει ή συμπεραίνει ότι θα ωφεληθεί περισσότερο ο άνθρωπος. Έτσι, δεν είναι υποχωρεωτικό να επιτιμηθεί η μοναχή.
Φυσικά είναι παράξενο να υπάρχει τέτοιος κανόνας. Δεν ξέρω την εξήγηση. Αλλά με βάση τα παραπάνω, θεωρώ ότι θα υπάρχει κάποιο υπόβαθρο, προς όφελος της μοναχής. Οι ι. κανόνες δεν είναι προϊόντα σκληρότητας, ούτε σκοταδισμού, πολύ δε περισσότερο "μισογυνισμού".
Λυπάμαι που δε μπορώ να πω κάτι περισσότερο.
Σας ευχαριστώ. Ο Θεός μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σας ευχαριστώ, να σας έχει ο Θεός καλά.

Solo machos είπε...

Εγω θελω να κανω μια παρατηρηση κ παρακαλω πολυ να τη διαβασετε ολοι......Ειναι ωραίο να ειμαστε ευαίσθητοι ανθρωποι, πολιτισμένοι, με ανησυχίες, να εχουμε γνωμη, θεση , αποψη, να κρινουμε καταστασεις κ προσωπα, να συμφωνουμε η να διαφωνουμε, αλλα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι σε αυτον τον πονηρο αιώνα.Μας γαλούχησαν ολους με μια παιδεία δυτικού τύπου , οχι ρωμέηκη. Γ αυτο η εννοια της παιδειας , της κοινωνικης ευαισθησιας, της νγωμης, της κοινωνικης αλλαγης, της ευθυνης κλ ειναι χαραγμενα εντονα μεσα μας. Αλλα δυστυχως οι περισσοτεροι μορφωμενοι, πολιτικοι, εξουσιαστες κ δε ξερω κ γω τι αλλο, που πολλοι απο αυτους δρουνε κρυφα ή προσποιούνται τους αγιους, εκμεταλευονται τα πραγματα κ τις καταστασεις , που κατα κανονα οι ιδιοι συνέβαλαν στη δημιοργια η τη διόγκωση τους, με τετοιον λεπτο, σατανικο κ πονηρο τροπο, ωστε να βγαζουν παντα κ αυτοι καποιο επιπλεον ώφελος.Δηλαδη. Ολοι αυτοι που κινουν τις συγρονες ιδεολογιες, μασονοι, προοδευτικοι, ελληνολατρες, ευαισθητοι, αδιαφοροι, ανθρωπιστες, ακτιβιστες, ηθικοι, κ δε συμμαζευεται, στο βαθος εχουν κοινα στοιχεια, κοσμικα σαφως, μασονικης ισως προελευσης, σιγουρα ομως αλλοιωμένα απο το λεγομενο δυτικο πνευμα.Εμεις οι ορθοδοξοι εχουμε αλλα βιωματα, αλλη ηθικη αλλη σκεψη πανω στα πραγματα.Γ αυτο κατα τη γνωμη μου , θα ηταν σωστοτερο να μιλαμε με χριστιανικοθς, πατερικους, ρωμέηκους όρους , χωρις ν ασχολούμαστε καθολου με τη συγχηση που επικρατει στ κεφαλια των συγρονων ανθρωπων, χωρις να παιρνουμε το μερος κανενος, γιατι αν μιλαμε για οποιοδηποτε θεμα με τους ορους που θελουν αυτοι, κ αν περνουμε το μερος του θυματος η διχαζομαστε, εμμεσα συμφωνουμε με το κοσμικο μασωνικο πνευμα που θελουν να μας περασουν.Τριβουν τα χερια τους, λενε κοιτα τι αφελεις που ειναι οι χριστιανοι,? Ειδατε ποτε να γινεται.ντορος για καποιο.θεμα εκ μερους του πονηρου κοσμου , που να οδηγησε σε κατι αγαθο? Παριστανουν τους αγαθους γ να μας γελάσουν.ουτε οργανωσεις ουτε ακτιβιστες, ουτε ιδεολογοι πρεπει να μας εντυπωσιαζουν, ουτε ερευνες, ουτε ευαισθητοποιημενοι αθεοι.Αλλη γλωσσα μιλαμε εμεις κ αλλη αυτοι, οπως ελεγε κ ο Κοντογλου!!!Εμεις εχουμ αλλες ευαισυησιες, αλλες λυσεις, αλλες προοπτικες, αλλους σκοπους.Με τα ανθρωπινα μεσα λιγα κανεις η μαλλον χειροτερα τα κανεις.Ελπιζω να με καταλαβατε.

Solo machos είπε...

http://www.antibaro.gr/article/8434
οριστε κ ενας σχετικος με την λεγομενη πολιτικη ορθότητα σύνδεσμος, για όποιον ενδιαφερεται.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Ευχαριστούμε.
Ο Θεός να είναι μαζί σας.