ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Λυκάνθρωποι και ζόμπι στην αρρωστημένη γενιά των εφήβων μας




Από τα αμέτρητα, απάνθρωπα και 100% σαδιστικά βασανιστήρια, στα οποία οι δαιμονικοί κυρίαρχοι του κόσμου (δαιμονικοί άνθρωποι-απάνθρωποι) υποβάλλουν μεθοδικά τους έφηβους, στο σχολείο, στα ΜΜΕ, στους υπολογιστές, ΠΑΝΤΟΥ, η έφηβη γενιά της εποχής μας έχει πλέον παραφρονήσει. Δεν αντέχει - γονείς, παπάδες και δάσκαλοι όλων των βαθμίδων (και όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει), ξυπνήστε!
Πολλά από αυτά τα δυστυχισμένα παιδιά δε θέλουν πια να είναι άνθρωποι (βλέπουν και τίποτα καλό από ανθρώπους;) και καταφεύγουν σε φαντασιώσεις με λυκάνθρωπους, βαμπίρ και ζόμπι!... Έχουν άλλωστε γεμίσει τη ζωή τους με κόμικς, μυθιστορήματα και ταινίες γι' αυτά!

Στον τύπο είδαμε την είδηση (από κει η φωτο):

Σχολή για ζόμπι
Οι σπουδαστές μαθαίνουν πώς να ζουν σαν αυτά

Μπορεί να μην υπάρχουν στην πραγματικότητα ζόμπι που βγαίνουν από τάφους και τρώνε ανθρώπινη σάρκα, αλλά η κουλτούρα και η φιλοσοφία τους υπάρχει και με... πτυχίο! 
Στο πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης, ένας καθηγητής παραδίδει μαθήματα που διαρκούν ένα εξάμηνο και αφορούν στα ζόμπι. Ο Άρνολντ Μπλούμεργκ, μελετάει και διδάσκει στα παιδιά για την ζωή των φρικιαστικών πλασμάτων έτσι όπως παρουσιάζονται στις ταινίες και τα κόμικς. 
Οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα φτιάξουν τα δικές του ιστορίες και σενάρια σχετικά με τα ζόμπι. 

Σε ηλ. συζήτηση μεταξύ φίλων μου, φίλη σχολίασε το θέμα και με καλύπτει το σχόλιό της:
Η ιδέα των νεκροζώντανων, είτε αυτοί είναι βρυκόλακες είτε ζόμπι, προβάλλεται πια ασταμάτητα σε διάφορα σήριαλ και ταινίες. Προσωπικά ξέρω διάφορα παιδιά που τους αρέσουν οι βρυκόλακες και θα ήθελαν να μοιάζουν, κι ένα συνηθισμένο θέμα συζήτησης μεταξύ τους είναι αν προτιμούν τους βρυκόλακες ή τους λυκάνθρωπους, και γιατί! Μάλιστα οι βρυκόλκες έχουν εκσυγχρονιστεί και έτσι οι νέοι ταυτίζονται πιο εύκολα μαζί τους απ΄ότι με τους "παραδοσιακούς", καθώς στα καινούργια σήριαλ και ταινίες μπορούν να εμφανίζονται και την ημέρα, κι ερωτεύονται κιόλας, και μερικοί είναι και ρομαντικοί και φιλάνθρωποι.
Νομίζω ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την προπαγάνδα ορισμένων που χρηματοδοτούν και προβάλουν τέτοια θέματα, λες και δεν υπάρχουν άλλα. Έχει να κάνει με την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων: χωρίς τον Χριστό είμαστε σαν νεκροζώντανοι και προσπαθούμε να αντλήσουμε ζωή από τους άλλους ανθρώπους. Και βέβαια φαινόμαστε σαν κανονικοί άνθρωποι, μέχρι να μας πατησουν τον κάλο - κάποιο πάθος στο οποίο "τσιμπάμε" πιο εύκολα - και να μεταμορφωθούμε σε λυκανθρώπους.
Ξέχασα να σημειώσω σχετικά με τους λυκανθρώπους τα περί αγέλης, στην οποία ο νέος αισθάνεται ότι έχει μια ταυτότητα και είναι ασφαλής (το ίδιο που ισχύει και για την ένταξη σε συμμορία - νομίζω αναφέρεται στο βιντεάκι). Επίσης κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει προσωπικά: μερικοί θα ήθελαν να είναι λυκάνθρωποι ή βρυκόλακες λόγω των υπερφυσικών δυνάμεων που αποδίδονται στα φανταστικά πλάσματα, κι αυτό για να μπορούν να απωθούν τους εχθρούς τους ή να τους εκδικούνται σκληρά χωρίς να τιμωρούνται. Ονειρεύονται π.χ. να μεταμορφωθούν μπροστά σε "κακούς" και να τους τρομοκρατήσουν, ή να κάνουν κιμά τον ενοχλητικό συμμαθητή χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους!
Για τους λυκάνθρωπους (παιδάκια που έχουν πέσει νοκάουτ από το καθημερινό, συνεχόμενο & ανελέητο σφυροκόπημε του μυαλού τους με δήθεν "ανέσεις" & "αγαθά", αλλά στην πράξη με ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ!!!) δείτε το σχετικό βιντεάκι ΕΔΩ
Τίτλος: "Ξεχάστε τους Emo... Τώρα έχουμε λυκάνθρωπους!"

Στους ίδιους τους έφηβους αδελφούς μου, που ενδιαφέρονται γι' αυτό το θέμα, έχω να πω πως αυτά τα (ανύπαρκτα) "όντα" δεν έχουν καμία δύναμη. Μόνο σκοτάδι -το σκοτάδι της κακίας, στο οποίο προστίθεται το σκοτάδι της ανυπαρξίας. Την αληθινή δύναμη, το Φως & τη ζεστασιά της Αγάπης και της αιώνιας Ζωής, την έχει και την προσφέρει κάποιος άλλος, τον οποίο σάς προσκαλώ να γνωρίσετε:




Και κλείνω ξαναφωνάζοντας: Μεγάλοι, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! Προστατέψτε τα παιδιά σας - και από εσάς τους ίδιους και τις απαιτήσεις σας και από τις απαιτήσεις του συστήματος, που (με καθαρή δαιμονική υποκρισία) υπόσχεται "επιτυχία" και παίρνει τον ανθό τους!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 13 ετών, κορίτσι και δεν με ενδιαφέρει καθόλου το πώς θα σκοτώσω κάποιον χωρίς να με πιάσουν αν θα ήμουν βρικόλακας ή λυκάνθρωπος ή ζόμπι(πιστέψτε με αν ήθελα τόσο πολύ να σκοτώσω κάποιον θα το είχα κάνει χωρίς να με νοιάζουν αυτά). Η αγαπημένη μου ταινία είναι το "Λυκόφως" με βαμπίρ και λυκάνθρωπους και αυτό γιατί είναι ρομαντική ταινία για εφήβους, με πιασάρικες ατάκες κτλ. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πιστεύω στο Χριστό(όχι ότι ΠΡΕΠΕΙ να πιστεύω στο Χριστό, έχουμε ανεξιθρησκία) ή ότι είμαι σατανιστής και πιστεύω στο διάβολο(πιστέψτε με αν δεν βάλετε το διάβολο στη ζωή σας δεν θα έρθει) αλλά επειδή απλώς οι ταινίες είναι για διασκέδαση. Εάν τώρα κάποιοι έφηβοι πάσχουν από κάτι και πιστεύουν πως απ'τη μια μέρα στην άλλη θα εμφανιστεί ο Έντουαρτ απ'το Λυκόφως και θα τους δαγκώσει δεν είμαστε όλοι έτσι. Εμένα προσωπικά σχεδόν όλοι οι φίλοι μου έχουν δει την ταινία και δεν είναι έτσι. Απλώς μην τα μεγαλοποιείτε όλα τόσο πολύ γιατί από τη δική μας ανωριμότητα( δηλ. πυ βλέπουμε ταινίες για να διασκεδάσουμε;) καταντάει δική σας ανωριμότητα! Ευχαριστώ!

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Αγαπητή μου αδελφή, σ' ευχαριστώ που επικοινώνησες μαζί μας.
Δεν ξέρω πώς να το θέσω για να μην προσβάλω ή πληγώσω τον εφηβικό σου παρορμητισμό, αλλά -πίστεψέ με- δεν είναι και τόσο αθώα τα πράγματα. Οι ταινίες δεν είναι πάντα μόνο για διασκέδαση. Ούτε εσύ μπορείς να το πεις αυτό με σιγουριά, γιατί δεν ξέρεις προσωπικά εκείνους που έφτιαξαν κάθε ταινία ή τι ακριβώς μηνύματα ήθελαν να περάσουν στο κοινό.
Η γενιά σου, επειδή της έχουν ληστέψει τις ρίζες, την πίστη και την ελπίδα, χωρίς δικό της φταίξιμο, αρπάζεται από ό,τι γεμίζει τα κενά της. Κάποια στιγμή αυτό καταντάει μανία & έχει απρόβλεπτες συνέπειες. ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, αλλά για πάρα πολλούς.
Το ότι εσύ δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ ναρκωτικά π.χ. δε σημαίνει ότι είμαστε ανώριμοι, αν επισημάνουμε ότι τα ναρκωτικά κυκλοφορούν γύρω μας και είναι μεγάλος κίνδυνος για την εφηβεία, και όχι μόνο. Το ότι δεν είσαι αλκοολική, δε σημαίνει ότι δεν έχει καταντήσει μάστιγα ο αλκοολισμός για τη νέα γενιά (ή μήπως όχι;). Και πολλά άλλα.
Πίστεψέ με, δεν είμαστε και τόσο ανώριμοι. Συχώρεσέ με, μιλάω με αγάπη και μεγάλο, μεγάλο ΣΕΒΑΣΜΟ και για σένα και για όλους τους φίλους σου κι ακόμα και για κείνους που έχουν εμμονή με τα βαμπίρ, τους λυκάνθρωπους και όποιο άλλο ναρκωτικό ή ψυχοναρκωτικό κυκλοφορεί.
Όταν περάσουν μερικά χρόνια ίσως έχεις αλλάξει άποψη γι' αυτά τα θέματα. Προς το παρόν, καλά κάνεις κι έχεις την άποψή σου. Αλλά αξίζουμε να μας επιτίθεσαι με τόσο θυμό;
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις, αν θέλεις, στο blog μας τα άρθρα:
Vampiers (http://o-nekros.blogspot.gr/2010/09/vampires.html) και: Τζόκερ, ο δολοφόνος που έγινε μόδα (http://o-nekros.blogspot.gr/2012/08/blog-post_635.html). Ίσως έτσι σκεφτείς ότι δεν πρόκειται απλά για ταινίες.
ΥΓ. Κι εμένα μου αρέσει το Λυκόφως και το Vampire Diaries και πολλά παρόμοια. Αλλά χρειάζεται ένα φρένο, γιατί το όριο ανάμεσα στη διασκέδαση και την εμμονή το έχουν περάσει πολλοί. Τότε η ανεξιθρησκία χάνεται και μαζί χάνεται και η ελευθερία: η ελευθερία να πλησιάσεις το Χριστό, κι όχι απλά "να πιστεύεις" σ' Αυτόν.
Ελπίζω να μη σε πρόσβαλα. Αν το έκανα, ας με συγχωρέσεις. Ο Χριστός μαζί σου.

Ένας ανώριμος που αγαπάει (δόξα τω Θεώ).

Ανώνυμος είπε...

"Δύο 12χρονες, εμπνευσμένες από τις ιστορίες τρόμου, κατηγορούνται πως οδήγησαν ένα συνομήλικο κορίτσι σε δασώδη περιοχή στο Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών και το μαχαίρωσαν 19 φορές, αφήνοντάς την αιμόφυρτη.
Το θύμα, ένα 12χρονο κορίτσι, φίλη των υπόπτων, είναι σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης, δύο ημέρες μετά την εύρεσή του από έναν ποδηλάτη που περνούσε τυχαία από την περιοχή, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, Ρούσελ Τζακ....
Σύμφωνα με τη μήνυση, οι ύποπτες σχεδίαζαν την επίθεση από το Φεβρουάριο. Αρχικά είχαν σκεφτεί να σκοτώσουν το θύμα τους βάζοντας μονωτική ταινία στο στόμα της ενώ κοιμόταν και στη συνέχεια θα τη μαχαίρωναν στο λαιμό, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Κατόπιν, σκόπευαν να τη σκοτώσουν σε μια μπανιέρα, ώστε να μπορούν να καθαρίσουν πιο εύκολα. Τελικά όμως, τα κορίτσια αποφάσισαν να το κάνουν σε ένα πάρκο, ενώ έπαιζαν κρυφτό.
Το θύμα έφερε ορισμένα σοβαρά χτυπήματα σε κύρια όργανα αλλά επέζησε. Μία από τις μαχαιριές έφτασε πολύ κοντά στην καρδιά και «ήταν ένα χιλιοστό από το βέβαιο θάνατο» σύμφωνα με την καταγγελία.
Όταν οι ύποπτες έφυγαν από τον τόπο του εγκλήματος, το θύμα σύρθηκε έξω από το δάσος και έφτασε σε ένα δρόμο, όπου τη βρήκε ο ποδηλάτης.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το θύμα δήλωσε: «Σας παρακαλώ, βοηθήστε με. Με έχουν μαχαιρώσει». Υπέφερε από τρομερούς πόνους και μπορούσε να απαντήσει μόνο με ένα ναι ή όχι.
Η Γουέιερ δήλωσε στις αρχές για μια ιστοσελίδα γνωστή ως Creepypasta Wiki, που δημοσιεύει ιστορίες τρόμου. Έμαθε για έναν άνδρα που ονομάζεται Slenderman στην ιστοσελίδα. Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για φανταστικό πρόσωπο και η Γουέιερ ήθελε να αποδείξει πως έκαναν λάθος. Τότε σύστησε στην Γκέισερ το site και πίστεψαν πως έπρεπε να σκοτώσουν κάποιον για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον «Slenderman»."

http://www.tothemaonline.com/kosmos/thisiasan-sinomiliki-tus-logw-mias-istorias-tromu

Παιδί Βιολί Το Αληθινό είπε...

Θα συμφωνήσω κ εγώ με την κοπέλα του πρώτου σχόλιου. Και με το σχόλιο του νεκρού δε διαφωνώ, απλά θέλω να σχολιάσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο άνθρωπος ασχολείται με φαντασικές ιστορίες της σχετικής θεματολογίας. Υπάρχουν παραδοσιακά παραμύθια κ αφηγήσεις με λάμιες, ξωτικά, νεράιδες, μάγισσες κλπ. Απλά δεν υπήρχε το Χόλιγουντ να τα γυρίσει μετά σε ταινία.
Συγκεκριμένα μάλιστα γ το Λυκόφως, θεωρώ ότι μπορεί κανείς να πάρει πολλά καλά. Για παράδειγμα: σε πόσες χολυγουντιανές εφηβικές ταινίες έχουμε δει τον πρωταγωνιστή να είναι εγκρατής σεξουαλικά και να μην υποκύπτει στις σχετικές παρακλήσεις της συντρόφου του; Και να συνεχίζουν να αγαπιούνται κ να είναι μαζί πάρα την σχετική ένταση π δημιουργείται. Σε πόσες ταινίες έχουμε δει μια μητέρα να διαλέγει το δικό της θάνατο από την έκτρωση; κ διάφορα άλλα.
Και έχει διαφορά η μάστιγα των ναρκωτικών και του αλκοολισμού, από τη δημοφιλία προς το Λυκόφως και τις σχετικές σειρές/ταινίες. Άλλο να είσαι φαν και άλλο να έχεις/αναπτύσεις μια αρωστημένη ψυχολογία. Άλλες εκτάσεις οι μάστιγες και άλλες εκτάσεις οι αρρωστημένες καταστάσεις που εκτονώνονται με κάλυμμα/μέσω φανταστικών δημιουργημάτων.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Η περίπτωση του Λυκόφωτος κατά τη γνώμη μου πάει αλλού, σε μια εκστρατεία εξοικείωσης με το κακό.
Προτείνω την ανάρτησή μας "Το σύνδρομο της Κόλασης":
http://o-nekros.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1589.html
Ευχαριστώ.

Παιδί Βιολί Το Αληθινό είπε...

Την έχω διαβάσει αυτήν την ανάρτηση. Συμφωνώ ότι υπάρχει μία προσπάθεια εξοικείωσης με το κακό μέσα από σειρές, ταινίες κ παιχνίδια, αλλά συγκεκριμένα το λυκόφως δε μου φαίνεται πλ σκοτεινό. Το Vamprire diaries σίγουρα ναι, δεν έχω αντέξει να δω πάνω από 4 επεισόδια. Το Λυκόφως στις ταινίες (κυρίως στην πρώτη μου) αφήνει την αίσθηση ότι υπάρχει μία προσπάθεια να φανεί σκοτεινό, αλλά δεν το πετυχαίνει. Κυρίως οι πρώτες ταινίες. Στην τέτερτη (ο σκηνοθέτης επιλεγμένος από την ίδια τη συγγραφέα) δε μου δίνει καν την αίσθηση ότι υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια. Αλλά πάλι γνώμη μου είναι.
Εγώ ευχαριστώ γ τη φιλοξενία κ το διάλογο.:)