ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Επείγον: Ετοιμάζονται πειράματα σε ανθρώπινα έμβρυα - Αντίδραση πρωτοβουλίας πολιτών!


Λάβαμε με mail την παρακάτω είδηση και τη μοιραζόμαστε μαζί σας. Ευχαριστούμε τον αποστολέα.

Ασφαλώς και θα πρέπει να συμμετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες, που αποσκοπούν στη σωτηρία ανθρώπινων ζωών. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, εδώ βλέπουμε ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ λόγο, για τον οποίο επείγει να διαδοθεί η Ορθοδοξία στη Δυτική Ευρώπη... Βέβαια, πρώτα θα πρέπει να την ξαναβρούμε εμείς, που την έχουμε ως πνευματική μας παράδοση και κληρονομιά και την κλωτσάμε χαμογελώντας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα τελευταία έτη έχει αποφασίσει τη χρηματοδότηση επιστημονικών ερευνών στο έμβρυο - το 2011 χρηματοδοτήθηκε έρευνα που περιελάμβανε ανθρώπινα έμβρυα με ποσό μεγαλύτερο των 24 εκ. ευρώ. Η απόφαση αυτή μοιραία θα οδηγήσει να γίνει το έμβρυο πειραματόζωο και αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης στο όνομα της επιστήμης.
Έτσι, η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών "ONE OF US" ανέλαβε την πρωτοβουλία να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες και να συγκεντρώσει δηλώσεις υποστήριξης, έτσι ώστε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να επαναφέρουμε προς συζήτηση το θέμα αυτό ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να ανατρέψουμε την εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων. 

Η Ευρωπαική Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ) είναι ένα νέο μέσο της συμμετοχικής δημοκρατίας. Είναι μια πρόσκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  να προτείνει νομοθεσία για θέματα όπου η ΕΕ διαθέτει αρμοδιότητα να νομοθετεί. Μια πρωτοβουλία πολιτών πρέπει να υποστηριχθεί από τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πολίτες της ΕΕ, που προέρχονται από τουλάχιστον 7 από τα 27 κράτη μέλη. Η ΕΠΠ “Ένας από μας” έχει μεγαλύτερη πολιτική δυναμική από κάθε άλλη πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί μέχρι τώρα σε ευρωπαϊκή κλίμακα για την προστασία της αξιοπρέπειας του ατόμου και της ζωής από τη στιγμή της σύλληψης. Εάν επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ 1 εκατομμυρίου πολιτών ή περισσότερων, μια συγκεκριμένη ηθική αρχή μπορεί να καθοριστεί σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά τον σεβασμό της αξιοπρέπειας του κάθε μέλους της ανθρώπινης οικογένειας, ανεξάρτητα της ηλικίας του. 

Το επιθυμητό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας είναι μία συγκεκριμένη απαγόρευση των πολιτικών  που καταστρέφουν την ζωή και εντάσσονται στον προϋπολογισμό της ΕΕ, καθώς και μια αλλαγή πολιτικής  και μεγαλύτερη επίγνωση της ανάγκης να γίνεται σεβαστή η επιθυμία ενός τόσου μεγάλου αριθμού ευρωπαίων πολιτών. Επιπλέον, η δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εφόσον εκκρεμούν πολλές περιπτώσεις βιοηθικής, θα μπορούσε να επηρεαστεί θετικά.

Προφανώς αυτή η κίνηση δε θα αλλάξει την ευρωπαϊκή πολιτική υπέρ των εκτρώσεων, είναι όμως κι αυτή μια αναγνώριση της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου. Ακόμη κι αν η ευρωπαϊκή "δημοκρατία" δεν τιμήσει εν τέλει το θεσμό της ΕΠΠ που η ίδια πρόσφατα θέσπισε νομίζω ότι, και μόνο το γεγονός ότι σε μια Ευρώπη που σκοτώνει τα παιδιά της στο βωμό της "επιστήμης" και του κέρδους υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νοιάζονται, είναι κάτι. Αν δεν στηρίξουμε αυτή τη δράση εμείς οι χριστιανοί, που θεωρούμε τον άνθρωπο εικόνα του Θεού, αποκλείεται να το κάνουν εκείνοι που πιστεύουν ότι είμαστε απλώς εξελιγμένα ζώα προς εκμετάλλευση...

Για περισσότερες πληροφορίες,και για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης δες στο www.oneofus.eu. Τη συλλογή χειρόγραφων αιτήσεων για λογαριασμό της Ελλάδας (πρέπει συνολικά οι αιτήσεις να φτάσουν τις 16500 μέχρι την 1η Νοεμβρίου) έχει αναλάβει ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.


Και: Η νόσος του δυτικού ανθρώπου και η θεραπεία της
Έκτρωση (tag)
Πόσο κοστίζει μια έκτρωση;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός ανέστη! Σ' ευχαριστώ πολύ που το ανάρτησες:) Μια διόρθωση, μόνο: τα πειράματα δεν ετοιμάζονται, ήδη γίνονται. Αυτός είναι και ο λόγος που αυξάνεται συνεχώς η εμβρυακή ηλικία κατά την οποία επιτρέπονται οι εκτρώσεις. Μόνο τις έρευνες για τα βλαστοκύτταρα να ψάξει κανείς θα καταλάβει πόσα εκατομμύρια παίζονται.

Έχεις δίκιο, είναι καθαρά πνευματικό το θέμα. Στην Ολλανδία, που απ' όλες τις έρευνες προκύπτει ότι έχει τους πιο "ευτυχισμένους" κατοίκους, είναι κοινή πρακτική η βρεφοκτονία (αυτοί το θέτουν πιο κομψά: "παιδική ευθανασία") ως θεραπευτική αγωγή (!!!) και κοίτα με τι κριτήρια:
"It has been widely known for years that Dutch doctors kill disabled and dying babies. As far back as 1992, the Dutch Royal Society of Medicine published guidelines to be used in deciding whether to kill a baby, including whether the child would ever be able to live independently, experience "self realization" (being able to hear, read, write, labor) and have meaningful interpersonal relations.
By 1993, as documented in PBS's Choosing Death, three out of eight neonatal intensive care units in the Netherlands had specific policies, endorsed by the Dutch Pediatric Society, that permitted infanticide by lethal injection. In 1996, the Lancet published a study finding that 8 percent of all Dutch infant deaths each year -- between 80 and 100 -- result from lethal injections, MANY WITHOUT PARENTAL CONSENT."

Είναι σύμπτωση ότι η χώρα αυτή ήταν η πρώτη που θέσπισε γάμο ομοφυλοφίλων, επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών, αποτελεί τουριστικό προορισμό για τα πορνεία της και πρόσφατα νομιμοποίησε κόμμα παιδεραστών;; Χωρίς το Χριστό δεν έχει τέλος η κατηφόρα...


ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ!

German doctors who killed disabled infants during World War II were hung for their crimes.

In 1992, Dr. Zier Versluys, head of the Dutch Pediatric Society, stated that "euthanasia is part of good medical practice in neonatology." (9) He says, "euthanasia are now routinely disguised as natural deaths to avoid possible prosecution", insisting that the "main problem is that we kept these children alive in the first place." (10) In the same article Versluys comments, "Both for the parents and the children, an early death is better than life."