ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

26 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα κατα των ναρκωτικών - Ομιλία του π. Α. Κονάνου για τα ναρκωτικά (& όχι μόνο)



Κι άλλα από τον π. Ανδρέα Κονάνο (αν σας άγγιξαν) εδώ.
 
Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών π. Ιερώνυμου για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών 


Σήμερα αξίζει να στρέψουμε την προσοχή μας και την προσευχή μας προς όλους αυτούς που δοκιμάζονται, προς όλους εκείνους που αναζήτησαν μια ζωή με συγκινήσεις αλλά σε λάθος δρόμο. Το αντίδοτο στη νόσο της εξάρτησης μπορεί να είναι μόνον η αγάπη για ζωή με νόημα και γνησιότητα. Κανείς άνθρωπος που έζησε την κάθε του ημέρα με ευγνωμοσύνη και απλότητα δεν χρειάσθηκε κάποια ουσία για να την χρησιμοποίηση ως εξοδο διαφυγής από την καθημερινότητα του. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι να δηλώσουμε το πόσο κατά των ναρκωτικών είμαστε, αλλά το πόσο υπέρ της ζωής είμαστε. 
Η Εκκλησία υπάρχει για να καλεί τους ανθρώπους στο μυστήριο της όντως Ζωής και αυτή είναι η δική μας πρόταση απέναντι στο Θάνατο των εξαρτήσεων. Ο Χριστός υποσχέθηκε στους ανθρώπους ζωή και περίσσευμα ζωής και όλοι οι νέοι που πέρασαν από την δοκιμασία των ναρκωτικών και είναι σήμερα καθαροί, μας αποδεικνύουν πως αυτό δεν είναι απλά μια υπόσχεση αλλά μία πραγματικότητα γιατί όπως ομολογούν οι ίδιοι όλα τα κατάφεραν με την βοήθεια του Θεού.
Είμαστε δίπλα σε όλες τις οικογένειες που δοκιμάζονται από την μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών που τις κτύπησε και δηλώνουμε την αγάπη μας και την υποστήριξη μας σε όλους εκείνους που αντί του εφησυχασμού και της αδιαφορίας επιλέγουν τον αγώνα κατά των εξαρτήσεων. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αγωνίζεται δίπλα τους διακονώντας μέσα από τις ζωντανές ενορίες της, θυμίζοντας έτσι την θεραπευτική δύναμη της κοινότητας και της κοινωνίας των προσώπων.

Ο Αρχιεπίσκοπος

Από εδώ & εδώ

Και: "Πες του Χριστούλη να με δεχτεί" - και ξεψύχησε  

Δεν υπάρχουν σχόλια: