ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Βασανιζόμενοι χριστιανοί στη Βόρεια Κορέα

Βαστάζοντας τον σταυρό στα ξεχασμένα γκουλάγκ της Βόρειας Κορέας



Από 9 έως 19 ετών, ο Kang Ch'orhwan έγινε μάρτυρας του θανάτου χιλιάδων από την πείνα, τα βασανιστήρια και τις δημόσιες εκτελέσεις σε ένα από τα κέντρα κράτησης της Βόρειας Κορέας για τους πολιτικούς κρατούμενους. Ανάμεσά τους ήταν (και συνεχίζουν να είναι) χιλιάδες χριστιανοί, καθώς για το Κομμουνιστικό καθεστώς η πίστη θεωρείται ανατρεπτική.
Επειδή οι αρχές τιμωρούν όχι μόνο τους ‘κατηγορούμενους’ αλλά και τις οικογένειές τους έως και τρεις γενιές, ο Ch'orhwan ήταν φυλακισμένος για ψευδείς κατηγορίες για δήθεν κατασκοπεία που έκανε ο…παππούς του. Στο στρατόπεδο κράτησης, είδε χριστιανούς να τιμωρούνται επειδή προσεύχονταν. Τους είχε απαγορευτεί να κοιτάζουν στον ουρανό και τους ξυλοκοπούσαν μόνο και μόνο αν σήκωναν τα μάτια τους από το έδαφος.

 
«Καθώς οι χριστιανοί δεν ήταν δυνατόν ποτέ να βγουν ζωντανοί από εκεί, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έβαζαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους εκουσίως σε αυτήν την βάναυση κατάσταση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όταν θα μπορούσαν να σταλούν πίσω στα σπίτια τους με μια απλή άρνηση του αόρατου Θεού τους», κατέθεσε ο Ch'orhwan ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας το 1999.
Οι χριστιανοί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Βόρειας Κορέας κάθε μήνα υποβάλλονταν σε βασανιστήρια και εκτελέσεις, λέει η Suzanne Scholte, πρόεδρος του Defense Forum Foundation. Το καθεστώς, λέει, προβάλει τη δική του «Αγία Τριάδα»: τον αποβιώσαντα πρώην Πρόεδρο Kim Il Sung, ως τον «Πατέρα», τον προσφάτως αποβιώσαντα γιο του Πρόεδρο Kim Jong-il, ως τον «Υιό» και την επίσημη ιδεολογία Juche(μεταφράζεται ως «αυτοδυναμία»), ως το «Άγιο Πνεύμα».

 
Σχ. ΚΟ: Τα παιδιά στη Βόρεια Κορέα από νωρίς κατηχούνται στο κομμουνιστικό αθεϊστικό σύστημα. Για παράδειγμα, σε λεξικό της Βόρειας Κορέας στο λήμμα «Εκκλησία» αναφέρεται : "Μια οργάνωση που απλώνει δηλητηριώδεις αντικυβερνητικές ιδέες για να αφαιρεθούν τα δικαιώματα του λαού, μεταμφιεζόμενη ως θρησκευτική δραστηριότητα."
Επίσης:
Αγία Γραφή: «Ένα βιβλίο που γράφτηκε από την ψεύτικη χριστιανική θρησκεία για να εξαπατήσει».
Παράδεισος: «Ένας ψεύτικος κόσμος που δημιουργήθηκε για να ξεγελάσουν ή να πουν ψέματα ότι ένα άτομο θα ζήσει καλύτερα μετά από το θάνατο».
Ιησούς: «Είδωλο αυτής της πίστης που προτείνει ότι είναι ο γιος του Θεού».

 
Οι φυλακισμένοι δεν μπορούν να αντέξουν την φρίκη των εκτελέσεων θεωρούνται άπιστοι στο κόμμα και τιμωρούνται με ηλεκτροπληξία, που οδηγεί συχνά στο θάνατο. Άλλοι στέλνονται στην απομόνωση σε κιβώτια που είναι τόσο στενά ώστε γίνονται μόνιμα παράλυτοι στα πόδια.
Οκτώ χριστιανοί που εργάζονταν σε εργοστάσιο τήξης της φυλακής πέθαναν ακαριαία όταν λιωμένο σίδηρο χύθηκε επάνω τους, έναν προς έναν, επειδή αρνήθηκαν αποκηρύξουν την πίστη τους, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Soon Ok Yi, ο οποίος επίσης κατέθεσε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας. Είχε υποστεί έξι χρόνια βασανιστηρίων πριν αφεθεί ελεύθερος και δραπετεύσει για τη Νότια Κορέα, όπου και έγινε χριστιανός. (Σχ. ΚΟ: Ολόκληρη η μαρτυρία του Soon Ok Yi θα παρουσιαστεί, Θεού θέλοντος, προσεχώς, όπως και άλλα άρθρα για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, στο οποίο το ΚΚΕ, με επίσημη ανακοίνωσή του με αφορμή τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, «στέκεται αλληλέγγυο».) 

 
Περίπου 100.000 από περίπου 500.000 Χριστιανούς της Βόρειας Κορέας έχουν φυλακιστεί για την πίστη τους, σύμφωνα με τον Paul F. Schotchmer του Ομίλου Sentinel. Επίσης, περίπου οι μισοί από τους περίπου 100.000 έως 300.000 Βορειοκορεάτες πρόσφυγες στην κινεζική πλευρά των συνόρων είναι πιστοί χριστιανοί, ως αποτέλεσμα της προσέγγισής τους από χριστιανούς εργαζόμενους, λέει ο Douglas Shin της οργάνωσης Exodus 21.
Οι πρόσφυγες ζουν μέσα στον τρόμο των κινεζικών αρχών, που προσλαμβάνουν κυνηγούς επικηρυγμένων για να συλλάβουν και να τους στείλουν πίσω στη Βόρεια Κορέα, όπου τους περιμένει φυλάκιση και θάνατος από πείνα, ασθένειες, ή βασανιστήρια.

"Νεκρός": Η αναδημοσίευση αυτού το άρθρου (όπως και όλες οι αναφορές του blog μας στον κομουνισμό, το ναζισμό, το φασισμό κ.λ.π.) έχει καθαρά πνευματικό και καθόλου πολιτικό χαρακτήρα.
Δείτε τώρα, αν θέλετε, και:

 
Μάρτυρες από τα αθεϊστικά καθεστώτα του 20ού αιώνα: Ρωσία, Ρουμανία, Αλβανία, Β. Κορέα. Έλληνες νεομάρτυρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: