ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

"Xmas": αντισταθείτε, δωρίζοντας βιβλία!


Κλικ εδώ!
Ενώ τα Χριστούγεννα κοντεύουν να γίνουν μια "γιορτή ξωτικών" και η φαντασία των εφήβων - και παιδιών - ταΐζεται διαρκώς με ιστορίες και παιχνίδια βίας, τρόμου και σκοτεινής μαγείας, ας κάνουμε μια πράξη αγάπης, ιεραποστολής, θεραπείας των πληγών της κοινωνίας και ομολογίας του Χριστού: ας χαρίσουμε, τώρα τις γιορτές, ορθόδοξα βιβλία στα παιδιά (και στους μεγάλους) που γνωρίζουμε.
Θα είναι ένα σπουδαίο δώρο για τη ζωή τους, ένα δώρο που μπορεί ν' αλλάξει τη ζωή τους, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία - ίσως μάλιστα ν' αλλάξει προς το καλύτερο και τη δική μας ζωή, αφού θα μπούμε σε μια διαδικασία τέτοιας επιλογής και προσφοράς. Είναι ένα αληθινό δώρο αγάπης!
Βάζοντας ένα ορθόδοξο βιβλίο σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια, αφήνουμε εκεί ένα θησαυρό, που ίσως αξιοποιηθεί τώρα ή μετά από χρόνια. Ίσως ανακαλυφθεί από τα παιδιά των σημερινών παιδιών και παίξει ρόλο στη ζωή κάποιων που ούτε φανταζόμαστε. Μόνο ο Θεός ξέρει πώς μπορεί να λειτουργήσει κάτι που προσφέρεται από αγάπη.
Από αγάπη, το τονίζω, κι όχι από δασκαλίστικη διάθεση ή ευσεβιστική αυστηρότητα. Και η αγάπη προσφέρει με ζεστασιά κι όχι με τσακωμούς και διαμαρτυρίες. Αν τα παιδιά μας - τα παιδιά σας - δεν ξέρουν τίποτα για το Χριστό, δε φταίνε αυτά, αλλά οι μεγάλοι ή τουλάχιστον "κάποιοι" μεγάλοι, ή μάλλον πολλοί μεγάλοι. Τα παιδιά είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι "γνωστοί άγνωστοι" μεγάλοι που ορίζουν τη ζωή τους και ελέγχουν το μυαλό τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Και τα όπλα μας: ο σταυρός του Χριστού, η προσευχή και η αγάπη.
Παρακάτω δίνουμε μερικούς ιστότοπους για παιδικά, εφηβικά και νεανικά βιβλία. Υπάρχουν κι άλλοι.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, με αγάπη, ζεστασιά και το Χριστό στην καρδιά!
(Δείτε και την ενότητά μας Βιβλία)

Παιδικό στρατιωτικό συναξάρι Άθως παιδικά

Εκδόσεις Ποταμίτου (& εδώ οπωσδήποτε!) 

Βιβλία Μυρσίνης Βιγγοπούλου

 

Βιβλία Μαρίας Δημητριάδου

Αλίκη, η μικρή μαμά - εξώφυλλο 

Βιβλία Σοφίας Χατζή (και: Μουτότο: το "Παιδί Χωρίς Όνομα", που τώρα έχει σπουδαίο όνομα!...)

 

Νικ Μάρβελ (& εδώ)
 
Εναντίον του Θεού (μυθιστόρημα φαντασίας και πνευματικής αναζήτησης)

 exofyllo01

Μυθιστορήματα Γεωργίου Γεωργά (επικής φαντασίας) 

Αλέκα Ρίτσου: Μάξιμος (Ομολογητής - παρουσίαση από τον Θ. Ζιάκα εδώ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: