ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Έβρεξε στο Προκόπι, την ώρα που περίμεναν τη φωτιά. Συγκλονίζει ο π. Νικόλαος για το θαύμα του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου (video)

Την ώρα που περίμεναν τη φωτιά κάτοικοι και ιερείς στο Προκόπι, στο προαύλειο του μοναστηριού του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και ενώ είχαν τελειώσει την λιτανεία στον Όσιο με τα ιερά λείψανα πολλών άλλων Αγίων… και ενώ περιπολικό της Αστυνομίας καλούσε τον κόσμο να εγκαταλείψει το χωριό… τότε μια νεφέλη κάλυψε το χωριό τους και όλοι νόμιζαν ότι ήρθε η φωτιά, όπως γίνεται 5 ημέρες τώρα παντού.

Δεν ήταν η πυρκαγιά, ήταν σύννεφο που έφερε έντονη βροχή και τότε όλοι ξέσπασαν σε λυγμούς, ευχαριστώντας το Θεό και τους Αγίους του.

Αυτή είναι η περιγραφή του εφημέριου του ναού πατρός Νικολάου στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, με την έκκληση να διαλαληθεί το θαύμα προς εμψύχωση των χιλιάδων δοκιμαζόμενων συμπατριωτών του.

Μια συγκλονιστική περιγραφή, από τον ιερέα που έζησε το θαύμα και πιστεύει ακράδαντα, ότι τα δάση και τα σπίτια των ανθρώπων θα αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους. Δείτε το βίντεο εδώ.

Δεύτερο (μικρό) βίντεο εδώ. Από την ανάρτηση:

Μερικά πράγματα είναι εξαιρετικά απλά, όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Για το θαύμα είναι η πίστη και η ικεσία.

Τόσο εύκολη η πρόσβαση στο υπέροχο !

Την ώρα που οι εξουσίες του κόσμου τούτου συνωστίζονταν στις τηλεοράσεις, έκαναν σχεδιασμούς και δηλώσεις και η Ελλάδα εν τω μεταξύ καίγονταν, στο Προκόπι της Εύβοιας όπου η φωτιά έφτασε προ των πυλών, η πίστη των ανθρώπων έβγαλε τα λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου σε λιτανεία στην πλατεία του χωριού. Με δάκρυα και ικεσίες για να σωθεί ο τόπος.

Λίγο αργότερα έπιασε καταρρακτώδης βροχή....και φυσικά το Προκόπι γλύτωσε! 

Δεν φτάνουμε και δεν προφταίνουμε δίχως Εσένα!

Από εδώ

Δεν θέλω πια τις ...ενημερώσεις σας, δεν θέλω δηλώσεις και βασικά δεν θέλω να σας βλέπω!

Έχουμε μπουκώσει από τα... λευκά σας πουκάμισα στους χώρους όπου καίγονται άνθρωποι και σπίτια, από τα λόγια σας, από τα ψέματα, από την ξεδιαντροπιά σας.

Παπάδες και δεσποτάδες θα θέλαμε να δούμε να λιτανεύουν εικόνες, να καίνε θυμιάματα, να μας καλούν σε δεήσεις όπως γινόταν κάποτε και έσβηναν οι βροχές και οπισθοχωρούσε κάθε κακό.

Τώρα όμως δεν υπάρχει γραμμή ανάσχεσης, σε ανθρώπινο επίπεδο. 

Οι αρχιερείς εξαντλήθηκαν στον αγώνα υπέρ των εμβολίων....-για την ανθρώπινη ζωή είπαν- και οι ζωές που καίγονται δεν τους συγκινούν! Θα κάνουν, αν συνεχίσουμε να υπάρχουμε, ένα πονετικό κήρυγμα της Παναγιάς που θά 'χει μέσα εμβόλια και λίγο από πυρκαγιά και θα είναι ήσυχοι πια...  

Δοκιμαζόμαστε, κρινόμαστε και οι τρανοί ακόμη παπαρολογούν. "Πρόσθες αυτοίς κακά Κύριε" και σε μας δώσε υπομονή και δάκρυα μετανοίας.

Χριστέ μου δεν φτάνουμε και δεν προφταίνουμε δίχως Εσένα! Μας το δείχνεις καθημερινά με τα καλέσματα των δεινών αλλά εμείς έχουμε αποσβολωθεί, έχουμε χαθεί στους εαυτούς μας και στις παγίδες των πονηρών και του πατέρα τους του πονηρού.

Κύριε, πρόσθες ημίν πίστη.

Παρακαλώ και:

"Ροήν μου τῶν δακρύων μή ἀποποιήσῃς..." (η Παναγία και οι φωτιές)

 

Η ΕΡΤ διέκοψε τον Γέροντα Γαβριήλ που κατήγγειλε ανύπαρκτη βοήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: