ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ιδρυτής του Ιεραποστολικού Συνδέσμου "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός" Θεσσαλονίκης Γεώργιος Ασλανίδης

 

Ορθόδοξη Ιεραποστολή

 
Γεωργίου Ασλανίδη, αιωνία η μνήμη ! Καλό παράδεισο, καλή Ανάσταση !
 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» Γεώργιος Ασλανίδης. Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Γεώργιος Ασλανίδης είχε αφιερώσει τη ζωή του στην ιεραποστολική διακονία στηρίζοντας επί τρεις δεκαετίες το έργο των ιεραποστόλων στις χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Παράλληλα ανέπτυξε σπουδαίο κοινωνικό έργο στήριξης των ευπαθών ομάδων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ήταν αδερφός του μακαριστού ιεραποστόλου του Κονγκό, π. Κοσμά Γρηγοριάτη.

Είχε τιμηθεί για την προσφορά του με το οφφίκιο του Άρχοντα Ορφανοτρόφου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και με το οφφίκιο του Άρχοντα των Εκκλησιών από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Δομουχτσίδου, με την οποία απέκτησαν έξι παιδιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί [ετελέσθη] στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου στη Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης αύριο, Σάββατο 7 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν ως δωρεά στον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

(Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR5001722310005231013724415 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://ierapostolos.gr/donate/ ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιεραποστολικού Συνδέσμου

https://www.facebook.com/ierapostolikanea/

Dimitris Aslanidis Πατέρα μας λατρευτέ ναυτικός στα νιάτα σου αγαπούσες τα μεγάλα ταξίδια. Σήμερα φεύγεις για το μεγάλο σου, το τελευταίο ταξίδι. Καλό ταξίδι καπταν Γιώργο! Μεριμνούσες για όλους και για όλα. Ξεκουράσου τώρα! Αναπαύσου! Περήφανα τα παιδιά σου, η γλυκιά σου σύντροφος σε αποχαιρετούμε! Πήγαινε να συναντήσεις τον παπά Κοσμά, τους παππούδες και τους αγαπημένους μας! Καλή αντάμωση στη γη του Παραδείσου γλυκέ μας πατέρα! Υπήρξες για όλους μας πρότυπο γενναίου, μεγαλόψυχου, φιλάνθρωπου, ωραίου Ανθρώπου! Τιμούμε και συνεχίζουμε την παρακαταθήκη σου! Τα παιδιά στις Ιεραποστολές όλης της γης ορφανεύουν σήμερα και αυτά. Χάνουν τον Άρχοντα Ορφανοτρόφο τους! Να μας προσέχεις από ψηλά! Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας! Με το καλό στον Παράδεισο Άγγελε μας!

Ο Τριαδικός Θεός να τον αναπαύσει εν σκηναίς δικαίων και αγίων. Αιωνία του η μνήμη ! Αγαπητέ Γεώργιε, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή έχασε έναν διάκονό της, έναν ακούραστο συμπαραστάτη της. Θα εύχεσαι, όμως, από το Ουράνιο Θυσιαστήριο για τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές σε όλο το κόσμο !Ας είναι αναπαυμένη η ψυχή σου αιώνια. Καλό παράδεισο και καλή Ανάσταση ! Οι διαχειριστές του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Επίσης, δωρεές, αντί στεφάνων, μπορούν να κατατεθούν και στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς Αιτωλός Θεσσαλονίκης.

ALPHA BANK

ΙΒΑΝ: GR3401404790479002101029168

SWIFT CODE: CRBAGRAAXXX

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒΑΝ: GR5001722310005231013724415

SWIFT CODE: PIRBGRAA

( https://ierapostolos.gr/donate/ )

Αγαπητοί μου αδελφοί, Εύχομαι ο δικαιοκρίτης Κύριος να κατατάξει την ψυχή του αδελφού μας Γεωργίου Ασλανίδη, ιδρυτού και επίτιμου προέδρου του Ιεραποστολικού συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», μετά των Αγίων. Ήταν για μας μέγας ευεργέτης! Ευρισκόμενος στην Αρούσα μόλις μάθαμε την κοίμηση του, τελέσαμε τρισάγιο στον ναό του Ευαγγελισμού υπέρ αναπαύσεως του αδελφού μας και ευεργέτου Γεωργίου. Εύχομαι στην σύζυγο του Αγγελική, στον πρόεδρο μας Δημήτριο και τα υπόλοιπα παιδιά του εκλιπόντος πλούσια την παρηγοριά από τον Κύριο της ζωής και του θανάτου!

Με αδελφικούς ασπασμούς 

Ο Αρούσας Αγαθόνικος

*****

Kykkotis Philippos Seraphim

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΣΛΑΝΙΔΗ, ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗ

 
(φωτο από εδώ)
 

Ο Θεός να τον αναπαύει τον αγαπητό μας Γιώργο Ασλανίδη, αδελφό του μακαριστού αδελφού μας γνωστού σύγχρονου Ιεραποστόλου Κοσμά Γρηγοριάτη. Ο αγαπητός μας μακαριστός Γιώργος είναι επίσης ένας εκ των κορυφαίων σύγχρονων Ιεραποστόλων που με τους συνεργάτες του και φίλους της Ιεραποστολής «πολυμερώς και πολυτρόπως» πρόσφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα εις την Ιεραποστολική μας διακονία.

Ο Θεός να τον αναπαύει. Μαζί με την οσιακή μορφή του μακαριστού Αδελφού του Κοσμά Γρηγοριάτη και τις άγιες ψυχές των γονέων τους δέονται από τους ουρανούς για όλους μας το καλύτερο να κάνουμε πάντοτε το άγιο Θέλημα του Θεού όπως αυτοί έκαναν στον επίγειο βίον τους. Ο Θεός να παρηγορεί και να προστατεύει τα μέλη της οικογένειας του. Πάντα θυμάμαι την φιλοξενίαν του πριν 24 έτη όταν ξεκίνησα με την Πρόνοια του Θεού την Ιεραποστολική μου διακονία στην Ανατολική Αφρική ως Μητροπολίτης Κένυας και Ειρηνουπόλεως στη Κένυα και Τανζανία, που σήμερα στην ίδια τότε γεωγραφική έκταση της Μητρόπολης αυτής, με τη βοήθεια του Θεού η Ιεραποστολική μας διακονία αναπτύχθηκε ραγδαία με την ίδρυση και λειτουργία τριών Μητροπόλεων και πέντε Επισκοπών.

Μεγάλη ήταν η βοήθεια που είχα τότε από τον μακαριστό καλό μας φίλο Ιεραπόστολο Γιώργο και τους συνεργάτες του. Αλλά κι όταν αργότερα με τη βοήθεια του Θεού διακόνησα στην Νότιο Αφρική και ξεκινήσαμε την Ιεραποστολική μας διακονία μετά τη κατάρρευση του Απαρχάϊτ, πάλι ήταν δίπλα μας και φυσικά, όταν πήγα στη Ζιμπάμπουε, βρήκα ένα από τα καλύτερα Γυμνάσια - Λύκειά μας στο χώρο της Ιεραποστολής που φέρει το όνομα «Σχολή Κοσμάς Γρηγοριάτης», το οποίο κτίστηκε με τη βοήθεια του αγαπητού μας Γιώργου. Τα τελευταία δέκα έτη μπορεί να μην έχουμε κάποια, έστω και μικρή βοήθεια, μετά που έφυγε από την Προεδρία ο μακαριστός Ιεραπόστολος Γιώργος, αλλά ο Θεός γνωρίζει καλύτερα γιατί ίσως να υπάρχουν άλλες μεγαλύτερες ανάγκες σε άλλες χώρες.

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του. Ευχαριστούμε το Θεό που ως δώρο Θεού ο μακαριστός Γιώργος ήταν πάντα μαζί μας και δίπλα μας, με τη βοήθειά του και τη στήριξή του νοιώθαμε την παρουσία του Θεού ανάμεσά μας. Ο μακαριστός Γιώργος με την αγάπη του και την προσφορά του, ήταν πάντα μαζί μας στην πρώτη Γραμμή της Ιεραποστολικής μας Διακονίας. 

Μετ’ ευχών και ασπασμών αγάπης  

+Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ

***** 

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Παύλου Μελά για την απώλεια του Γιώργου Ασλανίδη 

cityportal.gr

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στο άκουσμα της απώλειας του Γιώργου Ασλανίδη, Επίτιμου Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Παύλου Μελά εξέδωσε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:

"Σήμερα ο δήμος Παύλου Μελά θρηνεί…
Ένας δικός μας άνθρωπος, δεν είναι πια μαζί μας. Μέσα σε κλίμα βαθιάς λύπης και συγκίνησης αποχαιρετούμε τον Γιώργο Ασλανίδη.

Πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ιδρυτή και Επίτιμο Πρόεδρο του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός». Επί σειρά ετών συνεργάτη, φίλο και εξαιρετικό οικογενειάρχη.
Ο Γιώργος ήταν από τους σπουδαίους ανθρώπους του τόπου μας που άφησε πολύ έντονο το στίγμα του. Ευφυής, λιτός, ακούραστος, εργατικός, πολυπράγμων ξεχώριζε για το ήθος του και βάδιζε όλη του τη ζωή με ψηλά το κεφάλι.

Ακόμα και όταν κατάλαβε ότι αντιμετωπίζει έναν ανίκητο εχθρό και το αναπάντεχο πλησίαζε, δεν κάμφθηκε και είδε το τέλος με περίσσια νηφαλιότητα και θάρρος.

«Λίγη πίστη χρειάζεται και εμπιστοσύνη στον Ουράνιο Πατέρα, ο Οποίος για τον καθένα μας έχει τα μυστικά Του» έγραφε λίγο πριν μας αφήσει, δείχνοντας την ακλόνητη πίστη του στον Κύριο μας, τον Πατέρα όλων μας. Αυτή η πίστη ήταν που κουβαλούσε πάντα μαζί του και τον έκανε να προσφέρει ανιδιοτελώς χωρίς διακρίσεις, ενώ παρέμενε πιστός πάντα στις αρχές του, στις αξίες και στα ιδανικά του, στα οποία δεν έκανε εκπτώσεις.

Καλή ανάπαυση Γιώργο.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

Συμπληρωματικό

Όταν η Εκκλησία μιλάει για το θάνατο…

Τα πνεύματα των νεκρών και εμείς

Η κατάργηση του θανάτου - Αποχαιρετώντας τα παιδιά μας για τον Ουρανό…

Το Βραβείο της Θείας μου

Η Αγία Γραφή για τη μετά θάνατον ζωή των ψυχών

Και βέβαια θ' αναστηθούμε!

«Ευ ζην, ευ θνήσκειν»   

Δεν υπάρχουν σχόλια: