ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Η ολυμπιονίκης Μαρία Αντρέιτσικ πούλησε το μετάλλιό της για να χρηματοδοτήσει χειρουργική επέμβαση για ένα αγοράκι οκτώ μηνών

 

Η Βραδινή

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (64.61μ.) δημοπράτησε η Μαρία Αντρέιτσικ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη χειρουργική επέμβαση για ένα αγοράκι οκτώ μηνών.

Η Πολωνή ακοντίστρια, η οποία κατετάγη τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ανάρρωσε από καρκίνο των οστών μετά από διάγνωση το 2018 και συνέχισε να αγωνίζεται, φτάνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στην πρόσφατη διοργάνωση του Τόκιο.

Όπως αναφέρει το Sky Sports, η 25χρονη ήθελε να βοηθήσει έναν άγνωστο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου και είπε στη σελίδα της στο Facebook ότι αυτός ήταν ο πρώτος «έρανος» που συνάντησε στην αναζήτησή της.
 
Ο εν λόγω έρανος είναι για τον Μιλόσεκ, ένα μωρό οκτώ μηνών από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

Η Μαρία Αντρέιτσικ αποφάσισε να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο της, προκειμένου να συγκεντρωθούν μόνο από αυτή την κίνηση τουλάχιστον τα μισά από τις 280.000 λίρες που απαιτούνται.

Τη Δευτέρα, η Αντρέιτσικ επιβεβαίωσε ότι η πολωνική εταιρεία Zabka, μία αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που ήθελε, ενώ έκανε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό.

Μάλιστα, είναι σημαντικό ότι η Zadka, η οποία έχει περισσότερα από 7.000 καταστήματα, της επέστρεψε το ασημένιο μετάλλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: