ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

«Εγώ ο ανεμβολίαστος, ανένταχτος, ψεκασμένος υγειονομικός»! – Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία, κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών – Συνέντευξη εργαζόμενης στον τομέα της Υγείας που έχασε τη δουλειά της...


«Κραυγή» από ανεμβολίαστο υγειονομικό

Pronews / Τι & πώς


Σε πλήρη εφαρμογή έχει θέσει η κυβέρνηση την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, καθώς ετοιμάζεται να βγάλει σε υποχρεωτική αναστολή εργασίας περίπου 10.000 υγειονομικούς που είναι ανεμβολίαστοι.

Ένας ανεμβολίαστος υγειονομικός έστειλε μια επιστολή, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να δημοσιεύει τα στοιχεία του, υπό τον φόβο κυρώσεων, καθώς η Ελλάδα ζει εποχές άλλων καθεστώτων.
Η εφημερίδα ωστόσο αναφέρει ότι «τα πλήρη στοιχεία του υπογράφοντος είναι στη διάθεσή μας».
Τα λόγια είναι «γροθιά» τόσο στη αντιεπιστημονικότητα και τις αντιφάσεις «ειδικών», όσο και στην απανθρωπιά και τον ρατσισμό μέρους της κοινωνίας, το οποίο συμβαδίζει με τις εκβιαστικές «επιταγές» της εξουσίας.

Αναλυτικά, η επιστολή:


Για να συστηθώ λοιπόν με όλους τους συμπολίτες μου, είμαι ο υγιής, απομονωμένος, ανένταχτος, περιθωριοποιημένος, αποκλεισμένος απειλημένος, εκβιασμένος και υπό αναστολή υγιής «λεπρός» ανεμβολίαστος υγειονομικός. Ήρθε η ώρα να σε παρακαλέσω να έρθεις μαζί μου, να σταθείς δίπλα μου κι ας μη με αγγίξεις.

Εσύ που νόσησες ή νοσηλεύτηκες και σε φρόντισα χωρίς ρατσισμό (όσον αφορά τον διαχωρισμό νόσου μολυσματικής ή όχι) με μεγάλη αυταπάρνηση ανιδιοτέλεια και ηθική.

Εσένα που μετέφερα αγκαλιά στο ασθενοφόρο, εσένα που φρόντισα την προσωπική σου υγιεινή, που σου έδωσα νερό να πιεις, που σε εξέτασα, σε διασωλήνωσα, που άγγιξα όλο το μολυσματικό σου ιικό φορτίο, εσένα που θεράπευσα. Εσένα που δεν κατάφερα να σώσω τον συγγενή σου, αλλά ήμουν κοντά του μέχρι τέλους να ξενυχτάω στο προσκέφαλό του, να ψάχνω επιστημονικά τον δρόμο για τη σωτήρια του, να προσεύχομαι για τη ζωή του.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ, συμπολίτη μου, ότι μέχρι τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ’21 δεν είχαμε εμβόλια. Ήμουν καθημερινά μάχιμος στον αγώνα της 1ης γραμμής. Και ναι! Φοβήθηκα τη νόσο, τον θάνατο, την απομόνωση, τον κοινωνικό αποκλεισμό (που έζησα εγώ και η οικογένειά μου) επειδή ήμουν υγειονομικός. Επρεπε να δώσω αγώνα μέσα μου. Η μάχη ήταν συνειδησιακή, σωματική, ηθική. Επρεπε να κερδίσω τον φόβο μου για να μπορώ να σε βοηθήσω, να είμαι κοντά σου από όποια θέση κι αν βρισκόμουν. Και τα κατάφερα.

Πάλεψα με την αγωνία μου, με τη σωματική μου κούραση, με την ίδια την ψυχή μου, έχοντας έλλειψη αέρα από τις πολλές ώρες χρήσης της μάσκας, από την οσμή της νόσου και της αίσθησης του αβάσταχτου θανάτου μπροστά στα μάτια μου. Δεν λιγοψύχησα, δεν λιποτάκτησα, δεν το έβαλα στα πόδια αφήνοντας το μέτωπο της μάχης ακάλυπτο. Δεν βγήκα σε αναστολή ούτε σε αναρρωτική άδεια. Εμεινα δίπλα σου και κέρδισα τη μάχη. Αφιερώθηκα σε σένα ψυχή τε και σώματι. Ίσως με κόλλησες και νόσησα, ίσως να πέθανα κιόλας. Ίσως, πάλι, να μην αρρώστησα ποτέ.

ΟΜΩΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ. Πάει καιρός από τότε που πάλεψα να προασπιστώ την υγεία σου και την υγεία όλων. Βλέπεις; Βγήκα ζωντανός και δυνατός. Θυμάσαι τα Χριστούγεννα, αγαπημένε μου συμπολίτη, που με χειροκροτούσες από τα μπαλκόνια; Μου έδινες τόσο κουράγιο να συνεχίσω τον ανηφορικό δρόμο. Μη με εγκαταλείπεις τώρα που με αναγκάζουν να παραιτηθώ. Σε χρειάζομαι κοντά μου, εμβολιασμένε και ανεμβολίαστε συμπολίτη. Εγώ ο βράχος o υγειονομικός περνάω δύσκολες ώρες και μαζί και η οικογένειά μου. Με υποχρεώνουν σε εμβολιασμό και, επειδή αρνούμαι, με βγάζουν σε αναστολή, μου κλείνουν το ιατρείο, με διώχνουν από την κλινική, από το ΕΚΑΒ, από την καθαριότητα, από το μαγειρείο. Σε χρειάζομαι κοντά μου και, όσες ιδιότητες κι αν επικαλεστώ, είμαι ο ίδιος. Ο ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ.

Κι εσένα, δάσκαλε, κι εσένα, καθηγητά, πανεπιστημιακέ, που με δίδαξες να ‘μαι ερευνητής γνώστης, δυνατός, ατρόμητος, ηθικός, δίκαιος, πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη, να σέβομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας, ώστε να μην προβώ ποτέ σε ιατρική πράξη χωρίς τη συγκατάθεση του ασθενούς μου. ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να επιβάλλεται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, ενάντια σε κάθε νομοθετική πράξη και επιπλέον με άγνοια, προχειρότητα, αντιεπιστημονικότητα, ανηθικότητα, προσβάλλοντας κάθε νόμο προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου.

Εσύ, συνάδελφε, νοσηλευτή, γιατρέ, τραυματιοφορέα, ακτινολόγε, διοικητικέ, ασθενή μου, συμπολίτη μου, εμβολιασμένε κι ανεμβολίαστε, συμπαραστάσου με. Όταν νόσησα, μου στάθηκες και δούλευες για δύο.

Όταν εσύ αρρώστησες, ανέλαβα και για τους δύο. Μην αφήσεις τώρα τη διάσπαρτη διχόνοια να μας χωρίσει σε στρατόπεδα μίσους ούτε να ζω υγιής σε μια σύγχρονη Σπιναλόγκα. Εσύ φοβάσαι τη νόσο ή έχεις προβλήματα υγείας και σέβομαι την απόφασή σου. Εγώ φοβάμαι το εμβόλιο γιατί έχω περάσει θρόμβωση, μυοκαρδιοπάθεια ή δεν έχω τίποτα. Απλώς αρνούμαι την υποχρεωτικότητα οποιασδήποτε ιατρικής πράξης.

ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΤΑΤΕΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ. Διότι, βάσει του νόμου 2462/1997 ΦΕΚ (υπερσυνταγματικο) 25α/26-02-1997, καθένας αποφασίζει μόνος του για τον εαυτό του και καμία συλλογική, κοινοτική συμφωνία ή συγκατάθεση ενός ηγέτη κοινότητας ή άλλης Αρχής αντικαθιστά τη συγκατάθεση του ενημερωμένου ατόμου! Ξέρω πως εμένα θα με τιμωρήσουν. Με απειλούν με πειθαρχικά συμβούλια είτε επειδή αρνούμαι να εμβολιαστώ είτε γιατί αναφέρω τις παρενέργειες των εμβολίων που παρουσιάστηκαν στους ασθενείς μου. Λες και μόνο οι δικοί μου ασθενείς έχουν παρενέργειες. Ίσως πάθανε οξεία τύφλωση, κώφωση και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή. Αλλά, εάν τιμωρηθούν ή απωθηθούν υγειονομικοί, σωστότερο θα ήταν να φύγουν αυτοί που αρνήθηκαν να δουν εμπύρετο ασθενή εν μέσω πανδημίας (με ή χωρίς Covid). Αυτοί που διαχώρισαν και ρατσιστικοποίησαν τις οποιεσδήποτε λοιμώξεις. Οι λιποτάκτες του μετώπου και οι καταπατητές του όρκου τους. ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.

Εύγε στους μπερδεμένους εγκεφάλους που δημιούργησε ο φόβος ή όποιο άλλο κίνητρο υπάρχει που δεν γνωρίζουμε. Εδώ και χρόνια έχουμε δει ανθρώπους να πεθαίνουν γιατί αρνήθηκαν ιατρικές πράξεις (μεταγγίσεις, αφαιμάξεις, χημειοθεραπείες, στεφανιογραφίες κ.λπ.) πιθανώς και λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Εδώ μιλάμε για επιβολή ιατρικής πράξης σε υγιείς. Δηλαδή, αν αλλάξουμε θρησκευτικές πεποιθήσεις, θα απαλλαχτούμε από την υποχρεωτικότητα; Ακόμη και η Ορθόδοξη Εκκλησία μου με πιέζει κάνοντας εμβολιαστική εκστρατεία στον πρωινό κυριακάτικο λόγο του ΘΕΟΥ. Σύντομα όμως θα καταρριφθεί το εμβολιαστικό τους αφήγημα. Δεν θα αλλαξοπιστήσω. Δεν τυφλώθηκα. Και ο Θεός μού δείχνει τον δρόμο, τον οποίο όλοι σε λίγο θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν. Τώρα είμαστε εμείς απελπισμένοι, ψάχνοντας νομική κάλυψη για να αγκιστρωθούμε. Εύχομαι να μην είναι εκείνοι σύντομα στη θέση μας.

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Αποδεικνύεται βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και διασπείρουν και πεθαίνουν. Άρα το αρχικό αίτημα της κυβέρνησης για διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν ισχύει πια, αν αναλογιστούμε ότι εμείς κάνουμε rapid tests, φοράμε μάσκες και ξέρουμε πότε είμαστε ακόμη και ασυμπτωματικοί, ενώ οι εμβολιασμένοι μεταφέρουν τη νόσο σε όλους κι ας έχουν freedom pass, TO OΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ. Οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί θα αναγκαστούν να επανεμβολιαστούν. Έτσι αυθαιρέτως, αντιεπιστημονικώς και χωρίς μελέτες ασφάλειας – αποτελεσματικότητας.
Οι νοσήσαντες ανεμβολίαστοι και οι άνθρωποι που χωρίς να νοσήσουν έχουν αντισώματα έναντι του Covid (ακόμη κι αν το νούμερο αυτό είναι μικρό) έχουν την επίκτητη ανοσία διεγερμένη, με τα λεμφοκύτταρα μνήμης να καραδοκούν τον εχθρό και να αντεπεξέλθουν σε κάθε είδους μετάλλαξη του ιού (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ). Ο οργανισμός φαρμάκων αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι δεν υπάρχουν αρκετά συμπεράσματα για τη χρήση εμβολίου mRNA ΣΕ ΑΝΑΡΡΩΣΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ. Αρα εμβολιάζετε την πολυπόθητη αποδεδειγμένη αγέλη αυτοβούλως, που μόνο παρενέργειες εγκυμονεί πάρα όφελος.
Οι γιατροί των καναλιών (που δεν ξέρουμε πόσες ώρες φοράνε στολή και μάσκα με 40 βαθμούς Κελσίου) αμφισβητούν λοιπόν την επίκτητη χημική και κυτταρική ανοσία, καθώς και την ύπαρξη β λεμφοκυττάρων μνήμης, τα όποια διδαχτήκαμε στα πρώτα έτη της Ιατρικής. Πόσα αξιώματα θα καταρρίψετε πια;
Γιατί τόσο πάθος και μένος εμβολιασμού στους νέους, στους φοιτητές, στους μαθητές, στα παιδιά; Εφόσον έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας και κάθε οικογένειας; Παγκόσμιες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν μηδαμινή θνησιμότητα από τον ιό, ενώ η θνητότητα από Covid παραμένει κατά μέσο όρο 79 έτη, με 80 στις 100 να έχουν σοβαρές συννοσηρότητες.

Αυτό σημαίνει ότι αυτοακυρώνεστε μόνοι σας και αποδεικνύετε την έλλειψη πίστης και εμπιστοσύνης στην εμβολιαστική κάλυψη. Και καλά κάνετε, διότι αποδώσατε λάθος ελευθερίες διακίνησης των εμβολιασμένων οι οποίοι είναι πυρηνική βόμβα μετάδοσης του ιού. Τη μετάλλαξη Δέλτα, που είναι πιο μολυσματική μεν, αλλά λιγότερο θανατηφόρα, καθώς και τη μετάλλαξη Ε, Ζ, Η, Θ κ.λπ., θα την κολλάμε όλοι ώσπου η πανδημία να πέσει σε κλίμακα εποχικής γρίπης.
Πόσοι ασθενείς επανανόσησαν ανεμβολίαστοι και πόσοι εμβολιασμένοι; Ελάχιστο έως μηδαμινό ποσοστό επαναλοίμωξης σε ανεμβολίαστους. Αντιθέτως, εμβολιασμένοι πάρα πολλοί και με νοσηλείες (σιγά σιγά θα ανεβαίνουν και οι θάνατοι σε εμβολιασμένους).
Μέσα Αυγούστου του ’21 φτιάξατε λίστα εξαιρέσεων για κλάματα, έχοντας βάλει ελάχιστα κριτήρια εξαίρεσης και ντροπής. Εδώ όμως και 8 μήνες πιστοποιούσατε ασφάλεια. Αρα παραδέχεστε ότι εμβολιάσατε γυναίκες με αντιφωσφολιπιδαιμικο σύνδρομο (που πιθανώς δεν το γνώριζαν κιόλας), με παρενέργεια πρόκλησης ακόμη και θάνατο και στη χώρα μας. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΛΙΓΗ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ. Αντ’ αυτού ψηφίσατε το ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΜΒΟΛΙΟΥ
Δεν υπάρχουν φύλλα οδηγιών στο συγκεκριμένο εμβόλιο ώστε να ενημερωθεί ο υπεύθυνος πολίτης.
Βρίσκεται αναρτημένο μόνο στο διαδίκτυο όπου πρώτο γραφόμενο είναι «ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ» (SOS).
Σε αναφορά ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΜΥΟ-ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΟΥ, ΟΙΔΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ = ΑΓΝΩΣΤΕΣ!
Για τον θηλασμό δεν υπάρχουν μελέτες. ΕΠΙΣΗΜΩΣ.
Για τη γονιμότητα υπάρχουν μόνο προκλινές μελέτες. ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΖΩΑ! Ενώ επιβάλλετε εμβολιασμό στην έγκυο εργαζομένη. AYTA MΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και όχι σε επιστημονικές, εφόσον δεν υπάρχουν.
Η ASTRAZENECA στη φάση 3 του πειράματος σε μελέτη που κατέθεσε το πανεπιστήμιο της ΟΞΦΟΡΔΗΣ η ανοσοκαταστολή αποτελούσε κριτήριο αποκλεισμού από τις μελέτες.
Στις 18/05/21 προστίθεται σαν παρενέργεια εμβολή και θρόμβωση με αυτοάνοση θρομβοπενία. Στις 3/5/21 η MODERNA ανακοινώνει διάρροιες, μυο-περικαρδίτιδα και έντονες αντιδράσεις στο σημείο του εμβολιασμού. Στις 6/9/21 η PFIZER ανακοινώνει αλλεργικές αντιδράσεις που φτάνουν έως και 1/100. Στις 22/07/21 ο ΕΟΦ αναγνωρίζει ότι προκαλεί σύνδρομο QULAIN BARRE (ASTRAZENΕCA KAI JOHNSON).
Δεν αναγράφεται πουθενά άμεσος ή μακροπρόθεσμος θάνατος.
Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν πτώση της δράσης του ανοσοποιητικού, με εμφάνιση λοιμώξεων, νευροπάθειες, σπειραματονεφρίτιδες κ.λπ.
Το εμβόλιο δεν καλύπτει τη μετάλλαξη Δέλτα. Ισραηλινοί ιατροί αναφέρουν κάλυψη 16/100 σε πλήρως εμβολιασμένους (καθηγητής ιατρικής GYRILL COHEN).
Η ΜODERNA αναγράφει επίσης στο Φυλλάδιο Οδηγιών διάρκεια κάλυψης από Covid AΓΝΩΣΤΗ. 14/7/21 προστίθεται ακόμη μια θανατηφόρα παρενέργεια. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΡΙΧΟΕΙΔΩΝ. Παρ’ όλες λοιπόν τις επίσημες οδηγίες, αναφέρουν εμβολιασμό σε υγειονομικούς και ευπαθείς χωρίς επιστημονική γνώση. Πλήρες αλαλούμ λόγω φόβου και όχι λόγω κατάρτισης. Και εφόσον όλα αυτά συμβαίνουν στη φάση 4 της μελέτης (που αποδεικνύουν το παγκόσμιο πείραμα), προσπαθούν να το επιβάλλουν και στα παιδιά.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ KAI TΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ ΟΦΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΖΗΜΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΥΓΙΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.

Αντιθέτως, ο γιατρός μου δεν μου υπογράφει την ασφάλεια του εμβολίου, οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν παίρνουν την ευθύνη, η επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει το ακαταδίωκτο, αλλά εγώ ο πολίτης υπογράφω σε ένα έγγραφο ντροπής που, ενώ τους σημείωσα αλλεργίες, θρομβωτικά επεισόδια, μυοκαρδίτιδα στο παρελθόν κ.λπ., με εμβολίασαν με την ευθύνη όλη επάνω μου και κανενός άλλου. ΟΧΙ, ΚΥΡΙΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ Ο ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. Πριν από 8 μήνες μάς υποσχέθηκαν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Στο διάστημα αυτό όμως εμφανίστηκαν απίστευτες (μη εγγεγραμμένες) παρενέργειες. Και όχι, δεν θα τους κατηγορήσουμε ως ψεύτες. Ηταν κάτι καινούργιο. ΙΣΩΣ ως άγνοια ή εξαπάτηση επιστημόνων. Τώρα πια όμως ο κύβος παρενεργειών είναι μπροστά μας.

Η αντιεπιστημονική παράβλεψη των παρενεργειών δεν θα συγχωρέσει ούτε έναν θάνατο σε υγιές άτομο. Και θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι εμβόλιο που έχει 50/100 κάλυψη και κάτω δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία του. Εδώ πέσαμε στο 39/100 κάλυψη και, αντί να αποσυρθεί, γίνεται υποχρεωτικό. Για όλους αυτούς τους λόγους η ανθρωπότητα δεν θα τους ξεχάσει και δεν θα τους συγχωρέσει ποτέ. Θα γραφτούν στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας με κεφαλαία γράμματα. Για μια επιβολή υποχρεωτικότητας βασισμένη σε ανεπαρκείς και ελλιπείς επιστημονικές μελέτες με έκθεση σε άμεσο και μακροπρόθεσμο κίνδυνο αγνώστου μεγέθους όλων μας (αλλά ιδίως των υγειών νέων και των παιδιών αυτής της χώρας) με το διωγμένο μου και το ακαταδίωκτό τους να μας στοιχειώνουν τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας. Με τη δημοκρατία μας να σείεται απ’ άκρη σ’ άκρη αυτής της γης.

ΕΓΩ Ο ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ ΥΓΙΗΣ «ΛΕΠΡΟΣ» ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ

*****

ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία, κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Καταθέτει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτημα αναστολής και ακύρωσης του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.


iatronet.gr (24 Αυγούστου 2021)

Την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κατά της CoViD-19, εκφράζουν οι εργαζόμενοι. Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποιούν την Πέμπτη πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ καταθέτουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτημα αναστολής και ακύρωσης του νόμου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ΠΟΕΔΗΝ, με βάση τον νόμο της υποχρεωτικότητας, χιλιάδες υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι τίθενται σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου, επειδή δεν θα είναι σε θέση να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται χιλιάδες εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση, όχι για λόγους αλληλεγγύης, αλλά επειδή γνωρίζουν ότι θα κληθούν οι ίδιοι - με συνεχείς βάρδιες, με αναστολή ρεπό και αδειών - να καλύψουν τα κενά.

"Η Δημόσια Υγεία κλυδωνίζεται από το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας σε περίοδο του κορυφώνεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας και ξαναγεμίζουν τα νοσοκομεία με περιστατικά κορωνοϊού", προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως επισημαίνεται, με βάση τον νόμο, η καταγραφή του προσωπικού που θα τεθεί σε αναστολή εργασίας θα γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών ανά φορέα με τρίμηνες συμβάσεις.

"Παρόμοιες προκηρύξεις στο παρελθόν δεν απέδωσαν, καθότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από υποψήφιους", τονίζει το προεδρείο της Ομοσπονδίας, για να σημειώσει:

"Είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ακόμα και να υπήρχε στην αγορά εργασίας ενδιαφερόμενο προσωπικό να καλύψει τις θέσεις μέχρι την προκήρυξη, την έκδοση των αποτελεσμάτων, την πρόσληψη θα μεσολαβούσε μεγάλο χρονικό διάστημα με αποδυναμωμένα τα νοσοκομεία από προσωπικό πρώτης γραμμής και μάλιστα σε υπηρεσίες που απαιτείται εξειδίκευση".

Σε σχέση με τις προωθούμενες από την Κυβέρνηση λύσεις, η ΠΟΕΔΗΝ τις χαρακτηρίζει "αιτία πολέμου":

"Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι τα κενά θα καλυφθούν από εταιρείες. Να ξεχάσει η κυβέρνηση τα σχέδια για καταργήσεις, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και υπηρεσιών για επιστροφή των εργολάβων στις υπηρεσίες στήριξης των νοσοκομείων. Για την ΠΟΕΔΗΝ, είναι αιτία πολέμου".

Εμβολιασμένοι

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας, το 90% του υγειονομικού προσωπικού είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν φυσική ανοσία και όλοι, εμβολιασμένοι και μη,  τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τους εαυτούς τους:

"Δεν πρόκειται να αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους που είναι ατομικό τους δικαίωμα ο εμβολιασμός. Φοβίζουν τους ασθενείς και έτσι αποφεύγουν να προσέλθουν στα νοσοκομεία. Οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν κορωνοϊό από τους υγειονομικούς. Τα νοσοκομεία ξαναγεμίζουν με ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό, τον οποίο κόλλησαν στην κοινότητα".

Από την ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνεται πως οι εργαζόμενοι δεν δέχονται τη στοχοποίηση και πως, επί 19 μήνες πολεμούν και εισπράττουν μόνο χειροκροτήματα:

  • Χωρίς ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Χωρίς τη μονιμοποίηση των εκτάκτων. Στις 30 Οκτωβρίου, λήγουν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων και ακόμη δεν είναι γνωστή η τύχη τους.
  • Χωρίς να χαρακτηριστεί ο θάνατος των 27 εργαζομένων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.
  • Χωρίς αύξηση μισθών και χωρίς υγειονομικό επίδομα.

Εκτός από τη στάση εργασίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν, στις 11 το πρωί της Πέμπτης, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες και στις πύλες των νοσοκομείων.

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν θα εμβολιαστούν κατά της CoViD-19 οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Καταγγέλλονται προβλήματα στη διαδικασία παροχής πιστοποιητικών για όσους εξαιρούνται. 

iatronet.gr (16 Αυγούστου 2021) 

Την εκτίμηση πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου και να μην εμβολιαστεί, εκφράζει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως η διαδικασία εξαιρέσεων που έχει καθοριστεί έχει προβλήματα, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για αντικατάσταση των υγειονομικών οι οποίοι θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Όπως τονίζει, η Υπουργική Απόφαση για τα νοσήματα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού και των εργαζομένων σε μονάδες Πρόνοιας εκδόθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή. 

Ορίζει ότι εντός τριών εργάσιμων ημερών από την δημοσίευσή της θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις του προσωπικού εξαίρεσης από τον εμβολιασμό συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραστατικά. "Πώς είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου που οι ιατροί των συγκεκριμένων παθήσεων δεν κάνουν ιατρεία;", αναρωτιούνται οι υπεύθυνοι της ΠΟΕΔΗΝ.

Εκτιμούν πως 300 εργαζόμενοι προνοιακών μονάδων υπέβαλλαν ήδη αίτηση στις Επιτροπές χωρίς να γνωρίζουν την διαδικασία, χωρίς ιατρικά πιστοποιητικά πιστεύοντας ότι θα εξεταστούν από τις ίδιες τις υγειονομικές Επιτροπές, καθώς ο νόμος δεν το ξεκαθάρισε. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι αιτήσεις αυτές με βάση την υπουργική απόφαση θα απορριφτούν ως απαράδεκτες ακόμα και αν οι συνάδελφοι εμπίπτουν στις κατηγορίες νοσημάτων που αναφέρονται.

Την ίδια ώρα, πολλές προνοιακές μονάδες που η αναστολή καθηκόντων άρχεται σήμερα χωρίς να έχει γίνει καταγραφή του ανεμβολίαστου προσωπικού, χωρίς να έχει γίνει καμία διαδικασία αναπλήρωσης του προσωπικού που θα τεθεί σε αναστολή καθηκόντων.

"Οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι αιτούνται από τις προνοιακές μονάδες κανονική άδεια και οφειλόμενα ρεπό που είναι εκατοντάδες και η υπηρεσία αρνείται να τα χορηγήσει επικαλούμενες υπηρεσιακές ανάγκες. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες χωρίς το προσωπικό αυτό;", ρωτούν οι εργαζόμενοι.

Ίδιες προθεσμίες εξαίρεσης του εμβολιασμού ισχύουν και για το προσωπικό των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας σημειώνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου και να μην εμβολιαστεί, ενώ αρκετοί εμβολιασμένοι δεν θα καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

"Οι υγειονομικοί, εμβολιασμένοι και μη, τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς", εκτιμά η ΠΟΕΔΗΝ, για να σημειώσει:

"Ο εν λόγω νόμος δεν θα βοηθήσει καθόλου την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, δίνοντας λάθος μήνυμα στην κοινωνία αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Το 90% του υγειονομικού προσωπικού που είναι εμβολιασμένο ή διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης εξασφαλίζει υψηλό δείκτη υγειονομικής προστασίας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναστείλει τον νόμο, διαφορετικά αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που θα ανασταλούν η λειτουργία ζωτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας".    

Δημ.Κ.

Μιλάει στο Iatronet μία αρνήτρια εμβολιασμού, που μπήκε σε αναστολή εργασίας

Η Φωτεινή από τη Δράμα, μητέρα τριών παιδιών, βρίσκεται εκτός εργασίας εδώ και μια εβδομάδα. Μιλά στο iatronet για το αν άξιζε να εμμείνει στην άρνησή της να εμβολιαστεί, διακινδυνεύοντας και τη δουλειά της.


Του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη, Βασίλη Ιγνατιάδη

Η Φωτεινή Κούνιου εργάζεται για περισσότερα από 10 χρόνια στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων της Δράμας, ως βοηθός θαλάμου. Στις 19 Αυγούστου, η ίδια και άλλοι 4 συνάδελφοί της στην ίδια δομή παρέλαβαν από την διευθύντρια το έγγραφο με το οποίο τέθηκαν σε επ΄αόριστον αναστολή εργασίας, χωρίς αμοιβή. Είναι από τους πρώτους σε πανελλαδικό επίπεδο, στους οποίους εφαρμόστηκε ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού των προνοιακών δομών κατά της COVID-19. Η παραλαβή έγινε στο προαύλιο του Παραρτήματος, σε κλίμα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά, όπως περιγράφει η ίδια, με τη διευθύντρια να εκφράζει τη λύπη της για την εξέλιξη. Άλλοι 6 παρέλαβαν το ίδιο έγγραφο σε άλλες εγκαταστάσεις του ίδιου Παραρτήματος και συνολικά 21 εργαζόμενοι σε όλες τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Μιλώντας στο iatronet η κ. Κούνιου επιχειρεί να αιτιολογήσει την επιμονή της στην άρνηση του εμβολιασμού, παρά τα ευεργετικά του αποτελέσματά του σε παγκόσμιο επίπεδο, και παρά τον κίνδυνο να χάσει τη δουλειά της. Παράλληλα, μοιράζεται συναισθήματα και σκέψεις για την επόμενη μέρα και τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλίσει τα προς το ζην για την ίδια και τα τρία παιδιά της, για το άγνωστο διάστημα που θα παραμείνει χωρίς εισόδημα.

Είμαστε οι ίδιοι που φροντίζαμε θετικούς

"Διάβασα στο χαρτί που παρέλαβα τη λέξη ‘επιβάλλουμε’. Με πικραίνει σε βαθμό που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Επιβάλλουν την αναστολή εργασίας και μισθοδοσίας στους ίδιους ανθρώπους που με κίνδυνο για τη δική τους ζωή περιέθαλψαν και φρόντισαν ευάλωτους αρρώστους, θετικούς στον κορωνοϊό», λέει αρχικά και θυμάται τη δύσκολη περίοδο του περσινού χειμώνα, όταν η ίδια και άλλοι συνάδελφοί της φρόντιζαν περιθαλπόμενους που είχαν νοσήσει. «Είχαμε θετικούς, που τους συνοδεύαμε στο νοσοκομείο και επιστρέφανε μετά τη νοσηλεία τους. Υπήρχε ένας χώρος απομόνωσης και φυσικά το προσωπικό έπρεπε να τους περιθάλπει, να τους λούζει, να τους ταϊζει με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Μέναμε για ώρες σε χώρους μαζί με θετικούς και το κάναμε με ευσυνειδησία, παρόλο που δεν πληρούνταν οι προδιαγραφές για το πώς έπρεπε να είναι οι θάλαμοι απομόνωσης κα τα μέσα προστασίας".

Τότε δεν υπήρχε το εμβόλιο που θα προστάτευε προσωπικό και περιθαλπόμενους. Τώρα που υπάρχει γιατί αρνείται να το κάνει;

"Οι ευπαθείς ομάδες στην προκειμένη είναι οι περιθαλπόμενοι, όχι εγώ. Αλλά το κράτος επιβάλλει τον εμβολιασμό σε μένα και όχι στους ευάλωτους", απαντά, υποστηρίζοντας πως μέχρι την περασμένη Πέμπτη, όταν μπήκε σε αναστολή, υπήρχαν κάποιοι περιθαλπόμενοι που δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί. "Τώρα, κάποιος με τιμωρεί και δεν έχω καταλάβει γιατί με τιμωρεί. Από τη στιγμή που και οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν, ποιος ο λόγος να τιμωρηθώ εγώ";

Δεν είμαι "ψεκασμένη"

Η κ. Κούνιου διατυπώνει απόψεις που αντίκεινται στην επιστημονική γνώση για την πανδημία, για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου, παρά την ευρεία χρήση τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπερασπίζεται το δικαίωμα της επιλογής, ενώ αποδέχεται ότι οι λόγοι της αντίδρασής της είναι και ιδεολογικοί. Παρόλα αυτά υποστηρίζει πως δεν είναι αρνήτρια των εμβολίων στο σύνολό τους, ενώ αποκρούει τον χαρακτηρισμό "ψεκασμένη" που της αποδίδεται από κάποιους.

"Πριν 10 χρόνια και κάτι, όταν προσλήφθηκα στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων της Δράμας, είδαν την καρτέλα μου με τα εμβόλια που είχα κάνει. Η γιατρός εργασίας μου συνέστησε λόγω της φύσης της δουλειάς να κάνω άλλα δύο - της ηπατίτιδας Α και Β - και τα έκανα. Δεν είμαι λοιπόν αρνήτρια", λέει και προσθέτει πως δεν έχει πειστεί για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

"Δεν εμπιστεύομαι αυτά τα σκευάσματα, γιατί δεν με έχει πείσει κανένας για το αντίθετο. Έχω διαβάσει, γνωρίζω ότι οι ίδιες οι εταιρίες δεν μπορούν να πουν τι θα συμβεί μεσοπρόθεσμα – μακροπρόθεσμα. Γιατί εγώ να μπω σε μια διαδικασία η οποία ενδεχομένως - μπορεί και όχι - θα μου φέρει κάποιες βλάβες ή κάποιες παρενέργειες που θα έχουν επίδραση στη ζωή μου; Ενώ έμπαινα σε θετικούς και μάλιστα δύο φορές τη μέρα και δε νόσησα".

Θα επιβιώσω με άλλον τρόπο

Σε ερώτηση αν παρά τις όποιες επιφυλάξεις αξίζει να διακινδυνεύσει κανείς τη δουλειά και το εισόδημά του για ένα τσίμπημα που έχουν κάνει εκατομμύρια άνθρωποι, με απειροελάχιστο κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών απαντά «θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω για το τελευταίο» και συνεχίζει: "Ναι, θα το διακινδύνευα και το έκανα συνειδητά. Το μισθό μου ήδη τον έχω χάσει, οπότε δεν συζητάμε υποθετικά".

Για το πώς βλέπει την επόμενη μέρα, δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης.

"Η δική μου οικογένεια δεν έχει την ευχέρεια να μου επιτρέπει να φιλοσοφώ μόνο ή να έχω τη δικιά μου ιδεολογία. Ήταν μια οικογένεια βιοπορισμού. Αν δω ότι αυτό τραβάει σε μάκρος και διαπιστώσω πως οι σκοποί είναι άλλοι, θα ψάξω και εγώ να βρω άλλους τρόπους. Ίσως δηλώσω και την παραίτησή μου, δεν μπορώ να είμαι δέσμια. Με νύχια και με δόντια θα πρέπει να δουλέψω, να συντηρηθώ, να συντηρήσω τα παιδιά μου. Ο γιος μου φέτος θα φύγει φοιτητής που συνεπάγεται κι αυτό κάποια έξοδα".

Η ίδια και άλλοι 15 εργαζόμενοι σε αναστολή από διάφορες δομές πρόνοιας της περιοχής έχουν ήδη αναθέσει σε δικηγόρο τις νομικές τους ενέργειες, ο οποίες προς το παρόν έχουν τη μορφή κάποιων εξώδικων και θα κλιμακωθούν στη συνέχεια με προσφυγές.

45 αναστολές εργασίας σε δύο Περιφέρειες

Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχουν τεθεί σε αναστολή συνολικά 21 εργαζόμενοι σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων και ΑμΕΑ σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη.

Άλλοι 24 έχουν τεθεί ως σήμερα σε καθεστώς αναστολής εργασίας στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, που περιλαμβάνει δομές σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Σέρρες. Όπως είπε στο iatronet η πρόεδρος του Κέντρου, Βίκη Νάκου, εκκρεμούν οι αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής της ΥΠΕ για άλλους 12 που κατέθεσαν αιτήσεις εξαίρεσης για λόγους υγείας, ενώ άλλοι 8 εργαζόμενοι βρίσκονται σε άδεια και οι υποθέσεις τους θα εξεταστούν όταν επιστρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: