ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Φθιώτιδος: «Αν στο πρόσωπο κάθε γυναίκας βλέπαμε την Παναγία, δεν θα είχαμε τέτοια εγκλήματα»

 

ΡΟΜΦΑΙΑ 4 Αυγούστου 2021

Πολλαπλά μηνύματα απέστειλε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από τα πανέμορφα ορεινά Πουγκάκια της Δυτικής Φθιώτιδος, μιλώντας για το Πανάγιο και Υπερύμνητο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και με αφορμή τα όσα ιδιαίτερα ειδεχθή και φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος γυναικών λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό. 

Ο κ. Συμεών τέλεσε απόψε την Παράκληση στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το «παλάτι της Παναγίας», όπως το χαρακτήρισε, μετά από μία συγκινητική υποδοχή, που επεφύλαξαν οι αρχές και οι κάτοικοι του όμορφου αυτού χωριού.

Ο κ. Συμεών στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας ως Θεοτόκου και Μητέρας του Θεού και όλων μας, τονίζοντας με έμφαση την ιερότητα της μητρότητας:

«Ό,τι πιο όμορφο υπάρχει στον κόσμο είναι η μητέρα μας. Η μητρότητα είναι το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον κόσμο. Το μεγαλύτερο θαύμα που μπορούμε να ζήσουμε είναι η ίδια η ζωή και προστάτιδα της ζωής έχει θέσει ο Θεός την Παναγία μας. Είναι η «μήτηρ υπάρχουσα της ζωής» κατά το απολυτίκιο της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Φωτο από εδώ (στην Παναγία της Τήνου)

Βλέπουμε σήμερα να αυξάνονται τα εγκλήματα σε βάρος των γυναικών και μάλιστα και σε βάρος γυναικών, που είναι και μητέρες. Αν όμως στο πρόσωπο κάθε γυναίκας βλέπαμε την Παναγία μας, δεν θα είχαμε τέτοια εγκλήματα.

Όταν ο άνθρωπος απομακρυνθεί από την Παναγία μας, εξαφανίζεται από μέσα του κάθε ίχνος ιερότητας. Πως θα σεβαστεί κανείς για παράδειγμα το φυσικό περιβάλλον, όταν δεν σέβεται την μάνα; Άλλωστε κάθε γυναίκα είναι μια μάνα είτε εν ενεργεία είτε εν δυνάμει.

Μην απορούμε για όλα αυτά που συμβαίνουν. Αν δεν επιστρέψουμε στην Παναγία το συντομότερο, θα συμβούν και άλλα πολύ χειρότερα» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Διαβάστε επίσης:

Θεοτόκος, η μητέρα του Φωτός

Λίγα λουλούδια για την Ημέρα της Γυναίκας...

Μην είσαι sexy

Δεν υπάρχουν σχόλια: