ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Για τις πυρκαγιές και τα θύματα της φωτιάς, 23 Ιουλίου 2018!...


Οι φωτο από εδώ

Ενώ νομίζαμε πως ο εφιάλτης του 2007 δεν θα επαναληφθεί, να που η πύρινη καταιγίδα επέστρεψε, εξίσου, αν όχι περισσότερο, φονική!... 
Η Αττική στη λίστα με τις πιο πολύνεκρες πυρκαγιές στην Ευρώπη. Ο Θεός να μην επιτρέψει να υπάρξει και συνέχεια.
Το ερώτημα είναι ποιοι το έκαναν αυτό - γιατί ασφαλώς δεν επρόκειτο για ατυχήματα. Μια ρημαγμένη και υποταγμένη Ελλάδα, ποιοι έχουν λόγο να την αποσταθεροποιήσουν ακόμη περισσότερο;
Τρελαμένοι εθνικιστές από την Τουρκία ή άλλη γείτονα χώρα; Έλληνες οικοπεδοφάγοι ή άλλοι με στενά οικονομικά συμφέροντα; Δεν τολμώ να πιστέψω ότι έχει σχέση με κάποια προσεχή εκλογική αναμέτρηση, όπως υπαινίσσονται κάποιοι.
Σημείωση: δείτε όμως αυτό το σοβαρό, κατά τη γνώμη μου, άρθρο, που εξηγεί ότι και τα ατυχήματα, η αμέλεια κ.τ.λ. είναι σοβαροί παράγοντες.

Δυο παρατηρήσεις μόνο, και δεν μένει τίποτε άλλο παρά ένα κερί για τα θύματα και προσευχή για τη στήριξη των επιζώντων:
Α) Η παντελής απουσία αντιπυρικού σχεδίου ξανά και ξανά σε όλο της το μεγαλείο. Ήρωες οι πυροσβέστες, αλλά δεν επαρκεί η δική τους φιλότιμη προσπάθεια. Χρειάζεται σοφός σχεδιασμός από πλευράς του κράτους, που θα έπρεπε να το περιμένει, γιατί τηρουμένων των αναλογιών συμβαίνει κάθε καλοκαίρι εδώ και δεκαετίες! Αλλά πώς να περιμένουμε σοφία από ένα κράτος άσοφο και ανθρωποφαγικό κατά του λαού του;
Β) Λυπηρό έως κωμικοτραγικό, κατά τη γνώμη μου, ο πρωθυπουργός (;) της χώρας να φεύγει από επίσκεψη στο εξωτερικό, να επιστρέφει στην πατρίδα και να πηγαίνει αυτοπροσώπως για ενημέρωση στο κέντρο των πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Ακόμη κι αν δεχτούμε πως δεν έγινε υποκριτικά και επικοινωνιακά (φευ), φανερώνει την προχειρότητα και τον πανικό της κυβέρνησης: ότι δεν υπάρχει ένας αρμόδιος για την περίσταση (ώστε να ενημερωθεί εκείνος, να συντονίσει ή έστω να ρίξει κάπου έναν κουβά νερό), αλλά χρειάζεται να κατεβεί ο πρωθυπουργός από το εξωτερικό για να κάνει δεν ξέρω κι εγώ τι!...
Κατακαημένη Ελλάδα, ο Θεός ας σε/μας λυπηθεί...

Σε όλους τους πενθούντες αφιερώνουμε ταπεινά, με αγάπη Χριστού, τις αναρτήσεις μας:
Τα πνεύματα των νεκρών και εμείς
Η Αγία Γραφή για τη μετά θάνατον ζωή των ψυχών
Η κατάργηση του θανάτου - Αποχαιρετώντας τα παιδιά μας για τον Ουρανό…
Και βέβαια θ' αναστηθούμε!


Και δυο λόγια, που είχαμε γράψει κι αλλού: Αδελφοί, κουράγιο. Οι δικοί σας δεν πέθαναν. Βρίσκονται στον ουρανό και περιμένουν κι εσάς εκεί. Σας παρακαλώ, ζήστε χριστιανικά και θα ξανασυναντηθείτε εκεί, στην ΑΙΩΝΙΑ ζωή, όπως βεβαιώνει το αψευδές στόμα του Ιησού Χριστού, του σταυρωμένου και αναστημένου Θεανθρώπου & μοναδικού βασιλιά και σωτήρα του κόσμου...
 

Από πέρυσι, που είχαμε τα ίδια και τα ίδια και ακόμη δεν έχουμε μια αντιπυρική στρατηγική: 
Για τις φωτιές (Αύγουστος 2017)
Πάνω από 90 πυρκαγιές μέσα σε μία ημέρα

Δημοσιεύουμε, ως ικεσία σε όλα τα ιερά πρόσωπα της Εκκλησίας μας (Χριστό και Παναγία, αγίους και αγίους αγγέλους), τα μεγαλυνάρια για τις πυρκαγιές που συνέταξε ο πρώην ροκ στιχουργός, αδελφός μας Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης και δημοσιεύονται εδώ (είναι στο τέλος της ανάρτησης).   

Πυρκαγιές

Κύριε τῶν ζώντων καὶ τῶν νεκρῶν, πάντων τῶν ἁγίων, τῶν καέντων ὑπ’ ἀσεβῶν, ταῖς σοὶ εὐπροσδέκτοις, πρεσβείαις διαπύροις, τὴν γῆν σου ἐκ τῆς λύμης, πυρὸς διάσωσον.

Ἅγιοι πρεσβεύσατε ἐκτενῶς, οἱ πυρὶ βληθέντες, καὶ ἀπάραντες πρὸς Χριστόν,  ὑπὲρ οἰκουμένης, δεινῶς μαστιζομένης, πυρὶ τῷ ἀναφθέντι, ἐχθρῷ ἀλάστορι.

Σῶσον ἐκ τῆς μάστιγος τοῦ πυρός, γῆν τὴν ἑλληνίδα, ὁ δροσίσας ἐν τῷ πυρί,  τῆς ἐν Βαβυλῶνι, καμίνου θεῖε Λόγε, τῶν παίδων τὴν τριάδα, ὡς Παντοδύναμος.

Φύλαττε τὰ δάση καὶ τοὺς βουνούς, τὰς καλλιεργείας, καὶ οἰκίας πάντων ἡμῶν,  ἀπὸ ὀλεθρίου, πυρὸς καὶ διατήρει, ἵνα σε προσκυνῶμεν, Θεὲ καὶ Κύριε.

Τὴν ἐξ ἀμετρήτων ἁμαρτιῶν, γένους τοῦ βροτείου, γῆν πυρέσσουσαν Ἰησοῦ,  ἴδε μετ’ εὐνοίας, καὶ πᾶσαν οἰκουμένην, πυρὶ τὴν κεκαυμένην, Σῶτερ καινούργησον.

 

Εικ. από εδώ

Πάντας τοὺς θανόντας ἐν τῷ πυρί, ἐμπρησμῶν δολίων, πολυεύσπλαγχνε Ἰησοῦ,
μὴ καταδικάσῃς, εἰς πῦρ τὸ αἰωνίζον, ἀλλὰ αὐτοῖς παράσχου, ζωὴν τὴν ἄληκτον.

Πνεῦμα τὸ πανάγιον καὶ εὐθές, τὸ πυρὸς ἐν εἴδει, ἀποστόλοις καταπεμφθέν,
δρόσισον τὴν γῆν σου, ὅτι ἐκαυματίσθη, βροτῶν ἁμαρτανόντων, ἀτόποις πράξεσι.
 
Παῖδας τρισαρίθμους τοὺς εὐαγεῖς, ὁ τὸ πάλαι σώσας, ἐν καμίνῳ χαλδαϊκῇ,
Κύριε νῦν φεῖσαι,τῆς γῆς ἐμπιμπραμένης, ὑπὸ ἀνθρωποκτόνου, ὀργάνων ὄφεως.

Ξύλα καρποφόρα ἀπὸ πυρός, ἐλαίας ἀμπέλους, οἷς παρέχεις ἡμῖν τροφήν,
τήρησον Παντάναξ, καρποὺς αὐτῶν πληθύνων, εἰς ἔπαινον καὶ δόξαν, τοῦ σοῦ ὀνόματος.

Ἦχος πλ. α´. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Ἐκ πυρὸς ὀλεθρίου τὸν κόσμον φύλαξον, ὁ διασώσας τὸ πάλαι ἐκ τῆς καμίνου πυρός, τὴν τριάδα τῶν δικαίων Λόγε παίδων σου,
ὅτι δολίως ἐν τῇ γῇ, ὁλοκαύτωμα δεινόν, τὰ ὄργανα τοῦ Βελίαρ, μελετῶσιν ἐν ταῖς καρδίαις, τοῦ ἀπολέσαι ἐν αὐτῇ τὴν ζωήν.


Παρακαλώ, διαβάστε και:

Η φωτιά μέσα μας




Δεν υπάρχουν σχόλια: