ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

«Στα άκρα»: π. Λίβυος, π. Νικόλαος Λουδοβίκος, π. Φιλόθεος Φάρος, Νίκος Σιδέρης...


Ξεκινώντας από αυτή τη σχετική ανάρτηση, αναδημοσιεύουμε τέσσερις συνεντεύξεις που ελπίζουμε ότι θα σας πουν κάτι, ακόμη κι αν διαφωνήσετε σε ορισμένα σημεία.

***

Πώς ερμηνεύεται η σιωπή του Θεού στις δοκιμασίες των ανθρώπων; Γιατί επιτρέπει ο Θεός το άδικο; Γιατί οι χριστιανοί οφείλουν να νιώθουν χαρά δίχως ενοχές; Ο πατήρ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος συζητεί με τη Βίκυ Φλέσσα και εξηγεί -μεταξύ άλλων- τα παραπάνω θέματα. Paul Cts.
Το ιστολόγιο του π. Χαράλαμπου (π. Λίβυος), η σελίδα του στο Facebook και ενότητες γι' αυτόν σε διάφορες ιστοσελίδες εδώ.



Ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, καλεσμένος της Βίκυς Φλέσσα στην εκπομπή «Στα άκρα», ανιχνεύει την αυτοσυνειδησία των Νεοελλήνων και τον προβληματισμό που επικρατεί στον δυτικό άνθρωπο με τις καρτεσιανές καταβολές. 
 Μεταξύ άλλων, απαντά στα εξής ερωτήματα: Ποιoς είναι και πώς δημιουργήθηκε ο homo narcissus; Γιατί στη Δύση χάθηκε η κοινωνία μεταξύ των ατόμων και τι ρόλο παίζουν οι θεσμοί; Διέρχονται κρίση οι εθνικές ταυτότητες και γιατί; Τι συμβαίνει στην Ανατολή της Δύσεως, την Ελλάδα; Antifono.gr.
Πολλά για τον π. Νικόλαο Λουδοβίκο εδώ. Στο ιστολόγιό μας εδώ.



Ούτε πολύ νωρίς ούτε πολύ αργά, στη μέση ηλικία, υπάρχει χρόνος για ριζικές αλλαγές στη ζωή μας και για έναν αληθινό έρωτα, υποστηρίζει με σθένος ο πατήρ Φιλόθεος Φάρος, προσκεκλημένος της Βίκυς Φλέσσα στην εκπομπή «Στα Άκρα». ΕΡΤ Α.Ε.. "Ν": Αμφιλεγόμενος ο π. Φιλόθεος, όμως θεωρώ, ειλικρινά και ταπεινά, ότι κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα για τη σωτηρία της ψυχής. Ενότητα για τον π. Φιλόθεο, με ενδιαφέροντα ανθολογήματα, εδώ.



Ποιος είναι ο ζωοδότης ναρκισσισμός και ποιος ο καταστροφικός; Πόσο διαφθείρει τον άνθρωπο ο καταναλωτικός ναρκισσισμός; Πρέπει να λέμε με ακράτεια την αλήθεια στους γύρω μας; Πώς επιτυγχάνεται μια ευτυχής συμβίωση; 
Για τα παραπάνω και για τη συναισθηματική μας ευθύνη στις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας συζητεί -μεταξύ άλλων- με τη Βίκυ Φλέσσα ο ψυχίατρος Νίκος Σιδέρης. ΕΡΤ Α.Ε.. Ποια τα βιβλία του εδώ.

 
 
Το εξώφυλλο του πιο γνωστού, ίσως, βιβλίου του Ν. Σιδέρη. Από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: