ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Μνήμη αγίου Μάρκου Κωφού (βίντεο)


Ο άγιος Μάρκος ο Κωφός εορτάζει 2 Ιανουαρίου, μαζί με τον άγιο Σίλβεστρο Ρώμης, τον άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ και άλλους αγίους.
Σχετικά με αυτό δείτε στην ανάρτησή μας Ο άγιος των κωφών και ο άγιος των δασών και γενικότερα στο Αγαπημένοι άγιοι & μνήμες 1 - 4 του Γενάρη!...

Λιτανεία της εικόνας των αγίων Μάρκου του Κωφού & Σεραφείμ του Σάρωφ στο παρεκκλήσι του αγίου Μάρκου του Κωφού, που ίδρυσε ο Σύλλογος Κωφών & Βαρηκόων Ρεθύμνου εντός της Ιεράς Μονής Αρσανίου Ρεθύμνου (περισσότερα εδώ).

Εδώ και μερικά χρόνια, δόξα τω Θεώ, η τιμή του αγίου Μάρκου του Κωφού έχει εξαπλωθεί ανάμεσα στους αδελφούς μας κωφούς ορθόδοξους χριστιανού. Έτσι, έχουμε την ιστοσελίδα των Ορθοδόξων Κωφών-Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, που είναι αφιερωμένη στον άγιο και περιέχει άφθονα θέματα που αφορούν όχι μόνο τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και τους οικείους της, αλλά όλους μας (εξάλλου, όλοι πρέπει να είμαστε οικείοι όλων των αδελφών μας, κατά την παραβολή του καλού Σαμαρείτη και όχι μόνο).
Δείτε π.χ. την ανάρτησή τους:  ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Εκεί  λοιπόν βρίσκουμε πληροφορίες για την τιμή του αγίου ή τη θεία λειτουργία με μετάφραση στη νοηματική σε διάφορους τόπους και επίσης αυτό το εξαιρετικό βίντεο για τον εορτασμό του αγίου πέρυσι (Ιανουάριος 2017), που αξίζει να το παρακολουθήσουμε:Εδώ είναι το διαδικτυακό κανάλι της ομάδας (ΥΤ), με πολλά ενδιαφέροντα βίντεο.
Επισκεφθείτε, παρακαλώ, αν θέλετε, & την ενότητά μας Πόνος και Φως και γνωρίστε και τον άγιο Νικηφόρο το Λεπρό, σύγχρονο άγιο που τιμάται 4 Ιανουαρίου.

Ας έχουμε όλοι και κατ' εξοχήν οι αδελφοί μας Κωφοί και όλοι οι ΑμεΑ την προστασία του αγίου Μάρκου, της Θεοτόκου και πάντων των αγίων, με τις πρεσβείες τους προς τον Κύριο. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: