ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Επείγον: αγώνας για το εκκλησιαστικό ραδιόφωνο στη χώρα μας, που κινδυνεύει!


Κάποιοι επιθυμούν η φωνή της «Πειραϊκής Εκκλησίας» να σιγήσει.

O Ραδιοφωνικός μας Σταθμός ενημερώνει τους ακροατές ότι στο άρθρο 220 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων περί αδειοδοτήσεως των ραδιοφωνικών σταθμών, ΔΕΝ εξαιρούνται τα Εκκλησιαστικά ραδιόφωνα.


Η «Πειραϊκή Εκκλησία» απειλείται με λουκέτο από την κυβέρνηση.
Κάποιοι επιθυμούν η φωνή της Πειραϊκής Εκκλησίας να σιγήσει.
Οφείλουμε να αντισταθούμε όλοι.
Η «Πειραϊκή Εκκλησία» δεν είναι εμπορικό ραδιόφωνο.

Σημείωση του ιστολογίου μας:
Από αδελφό εν Χριστώ απεστάλη το παρόν μήνυμα, το οποίο δημοσιεύουμε χωρίς να πάρουμε την άδειά του, θεωρώντας ότι είναι χρέος μας και ζητώντας την κατανόηση του συντάκτη (αφαιρέσαμε το όνομά του). Το θεωρούμε παράδειγμα προς μίμησιν, ακολουθήσαμε την πρότασή του και την προτείνουμε για όλους τους φίλους και αδελφούς μπλογκοναύτες και μπλογκοναύτισσες, διερχόμενους ή ναυαγήσαντες στη μπλογκονησίδα μας.


Καλησπέρα σε όλους,
όπως γνωρίζετε, κατόπιν ενεργειών της κυβέρνησης σχετικά με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, είναι πολύ πιθανό, μεταξύ των άλλων, να οδηγηθούν σε κλείσιμο και οι δύο μεγάλοι εκκλησιαστικοί ραδιοφωνικοί της Αττικής, με συνέπεια να παύσει να ακούγεται μέσα στα σπίτια μας από τα ερτζιανά ο αναγεννητικός λόγος του Χριστού μας και να στερηθούμε όλοι της πνευματικής τους παρηγοριάς.
(...) Aπέστειλα εχθές στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας. Σας παρακαλώ, όποιος/όποια θέλει ας κάνει το ίδιο, ως ελάχιστο αντίδωρο σε όλα όσα μας έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια η Πειραϊκή Εκκλησία. Είναι άγνωστο εάν θα υπάρχει αποτέλεσμα, αφού τα τελευταία χρόνια, όποια κοινωνική ομάδα διαμαρτύρεται συναντά 'ώτα μη ακουόντων', όμως θεωρώ ότι δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο τρόπος είναι απλός : "μπαίνετε" στο site του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής / επικοινωνία, όπου 'ανοίγει' μια φόρμα υποβολής μηνύματος. Εναλλακτικά 'μπαίνετε' στο sec@mindigital.gr.
Μπορείτε να γράψετε με ευγένεια ό,τι θέλετε. Το μήνυμα που εγώ έστειλα ήταν περίπου το εξής : 


κ. Υπουργέ,
εκτιμώ ότι στα πλαίσια της δημοπράτησης των αδειών των ραδιοφωνικών σταθμών θα πρέπει να εξαιρεθούν οι εκκλησιαστικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί για τους εξής λόγους :

  1. δεν πρόκειται για επιχειρηματικά σχήματα, αλλά για εθελοντικές προσπάθειες, στις οποίες όλοι όσοι εργάζονται δεν αμείβονται. Για τον λόγο αυτό είναι προφανές ότι αδυνατούν να εξεύρουν τα αναγκαία κεφάλαια για την αδειοδότησή τους.
  2. είναι οι μόνοι ραδιοφωνικοί σταθμοί που προβάλλουν με αγνό πατριωτισμό τα εθνικά θέματα μέσα σε ένα περιβάλλον παγκοσμιοποίησης.
  3. εκτιμώ ότι, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της κυβέρνησής σας, δεν είναι ορθό για μια αριστερή κυβέρνηση να καταπολεμά τον εθελοντισμό και να τα βγάζει όλα στο σφυρί.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: