ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

4 Νοε 2014: ζευγάρι χριστιανών μαρτύρησε στο Πακιστάν - Η νεομάρτυρας ήταν έγκυος!...Η φωτο από εδώ & εδώ

Το Βήμα

Ενα εξαγριωμένο πλήθος μουσουλμάνων ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ένα ζευγάρι χριστιανών που είχε κατηγορηθεί για «βλασφημία» και κατόπιν έκαψε τα πτώματα στο καμίνι των τούβλων όπου εργάζονταν.

Η άγρια δολοφονία, το τελευταίο επεισόδιο στο κύμα βίας εναντίον των χριστιανών κατοίκων του Πακιστάν, έγινε στο Κοτ Ράντα Κίσαν, μια πόλη που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Λαχόρη.
Οι τοπικές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η κατηγορία της βλασφημίας συχνά εκτοξεύεται εναντίον μελών θρησκευτικών μειονοτήτων με απώτερο στόχο να ξεκαθαριστούν προσωπικές διαφορές.
Μια τέτοια κατηγορία άλλωστε πυροδοτεί εύκολα την οργή των συντηρητικών μουσουλμάνων της χώρας.

«Το πλήθος επιτέθηκε στο ζευγάρι, κατηγορώντας τους ότι βεβήλωσαν το Κοράνι. Τους σκότωσαν και έκαψαν τα πτώματά τους στο καμίνι» ανέφερε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Μπεν Γιάμιν.
Οι εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής θεώρησαν ότι οι δύο χριστιανοί, ο Σεχζάντ (Shahzad Masih) και η σύζυγός του Σάμα (Shama Bibi) ήταν υπεύθυνοι για τη βεβήλωση του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, όπως επιβεβαίωσε μια άλλη πηγή της αστυνομίας.
Οι Αρχές της επαρχίας του Παντζάμπ, όπου βρίσκεται η Κοτ Ράντα Κίσαν, διέταξαν τη συγκρότηση μιας επιτροπής για να επιταχυνθούν οι έρευνες για την υπόθεση και διέταξαν την αστυνομία να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στις συνοικίες όπου κατοικούν χριστιανοί.

Τα τρία εκατομμύρια των χριστιανών κατοίκων του Πακιστάν είναι μια πολύ φτωχή μειονότητα που απασχολείται κυρίως σε δευτερεύουσες εργασίες.
Τα δύο θύματα εργάζονταν στο τουβλοποιείο όπου σκοτώθηκαν. Στον τομέα αυτό απασχολούνται περίπου πέντε εκατομμύρια Πακιστανοί, σε συνθήκες που σύμφωνα με τα τοπικά συνδικάτα πλησιάζουν αυτές της δουλείας.
Η βλασφημία σε βάρος του Ισλάμ, του προφήτη Μωάμεθ ή του Κορανίου επισύρει την ποινή του θανάτου στο Πακιστάν.
Τον Νοέμβριο του 2010 η Άσια Μπίμπι, μια μητέρα πέντε παιδιών καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία, αφού κατηγορήθηκε από τις μουσουλμάνες του χωριού της με τις οποίες είχε καυγαδίσει. Οι καταδικασμένοι δεν είναι ασφαλείς ούτε μέσα στη φυλακή.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε μια φυλακή κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ένας φύλακας επιχείρησε να σκοτώσει έναν βρετανό κρατούμενο, καταδικασμένο επίσης σε θάνατο για βλασφημία.


*********

"Ν": Υποθέτω ότι οι δύο αυτοί γενναίοι νεομάρτυρες (ηλικίας 36 και 31 ετών) ίσως είναι ορθόδοξοι από αυτό το άρθρο (στα ρωσικά), όπου αναφέρεται ότι στις 9 Νοεμβρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση γι' αυτούς στην ορθόδοξη εκκλησία του αγίου Σεργίου του Ραντονέζ στο Πακιστάν. Αυτό δεν είναι οπωσδήποτε απόδειξη ότι είναι ορθόδοξοι, αλλά είναι μια ένδειξη. Αν κάποιος ξέρει, ας μας πληροφορήσει. ["Ν", 8.3.15: όχι, πληροφορηθήκαμε ότι ήταν προτεστάντες.]
Αναφέρεται επίσης ότι ορθόδοξοι Πακιστανοί, μαζί με τον ιερέα τους π. Ιωσήφ Φαρούκ (της ρωσικής ιεραποστολής) πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία και γενικά για τις δολοφονίες των χριστιανών εκεί.
Το ζευγάρι των νεομαρτύρων πέρασε τη νύχτα του αιχμάλωτο, μαζί με τα τέσσερα παιδιά του, που όμως, ως ανήλικα, δεν θανατώθηκαν. Άρα οι δύο νεομάρτυρες είχαν όλο το χρόνο να σώσουν τη ζωή τους ασπαζόμενοι το Ισλάμ. Δεν το έκαναν, προτιμώντας το μαρτύριο για το Χριστό.
Εδώ διαβάζουμε ότι η κατηγορία εναντίον τους ήταν ψεύτικη (προερχόμενη από την εμπάθεια κάποιου "μάνατζερ" του εργοστασίου) και ότι προσπάθησαν να πείσουν τους δεσμώτες τους για την αθωότητά τους, αλλά μάταια. Ωστόσο, δεν αρνήθηκαν το Χριστό. Επίσης μάλλον κάηκαν ζωντανοί. Εκεί, ακόμη, διαβάζουμε ότι η Σάμα ήταν έγκυος!
Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο μουσουλμανικό Πακιστάν είναι μια χούφτα άνθρωποι. Υπάρχουν δύο Ιεραποστολές, μία του Οικουμενικού Πατριαρχείου (το site της) και μία της Ρωσικής Εκκλησίας (για τον π. Ιωσήφ εδώ). Ο Θεός να τους βοηθήσει!...
Σεβαστοί νεομάρτυρες Σεχζάντ και Σάμα, σας παρακαλούμε, πρεσβεύετε στο Χριστό για μας και για όλους τους χριστιανούς που ζουν κάτω από την απειλή του ισλαμικού ξίφους.

Αγγλικά εδώ.

Δείτε και:

Άφθονο ρέει το αίμα των Χριστιανών στη Κένυα. Στυγερή δολοφονία 28 ανθρώπων που δεν αρνήθηκαν τον Ιησού Χριστό μπροστά σε ένοπλους!
 
Σύγχρονοι διωγμοί: ένας στους τέσσερις χριστιανούς παγκοσμίως υφίσταται διακρίσεις 
Αιματηροί διωγμοί χριστιανών σε πολλές χώρες του κόσμου
Τρομακτικό κύμα χριστιανικού αίματος  

Επίσης τις ενότητές μας Σύγχρονοι μάρτυρες & Ισλάμ.