ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τιμή σε γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο και Σεβαστιανό Κονίτσης (δύο εκδηλώσεις, 30 Νοεμβρίου 2014)


Δύο μεγάλες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για 2 μεγάλα εκκλησιαστικά αναστήματα του 20ου αιώνα.

Ορθόδοξη Ιεραποστολή


Δύο μεγάλες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα, σε Αθήνα και
Θεσσαλονίκη, την Κυριακή το απόγευμα και αφορούν 2 μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Ο ένας είναι ο γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος της Πάρου, ο όσιος Φιλόθεος για τους Παριανούς, και ο άλλος ο κυρός Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός, ο οσιομάρτυρας για τους Βορειοηπειρώτες, ασκητικός και εφάμιλλος του πατρο-Κοσμά του Αιτωλού. Δείτε το πρόγραμμα των δύο εκδηλώσεων στα παρακάτω links. 

Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός. Με φόντο την αγαπημένη του Κόνιτσα, κοιτώντας προς τους αγαπημένους του Βορειοηπειρώτες. Οσιομάρτυρας! 

Θεσσαλονίκη, 30 Νοεμβρίου 2014, 6 το απόγευμα. Εκδήλωση μνήμης : «Ο Μητροπολίτης Σεβαστιανός: Ο επίσκοπος του χρέους και της θυσίας»

Πρόσκληση και ενημέρωση Ημερίδας για το Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο (1884-1980), Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2014, 17:30, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών


Και οι δύο εκδηλώσεις αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον εκατοντάδων ή και χιλιάδων Ορθοδόξων Χριστιανών, η μεν της Αθήνας με κοινό από όλη την Αττική, ενώ στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να έρθουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλο το νομό Θεσσαλονίκης, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία.

Στις 7 Δεκεμβρίου θα γίνει στην Αθήνα αντίστοιχη τιμητική εκδήλωση από τα 20 χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: