ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Δεν είναι "Η Αυτού Αγιότης"...




"Ν": Το ιστολόγιό μας συντάσσεται με τα πάρα πολλά ορθόδοξα ιστολόγια που εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η επίσκεψη αυτή, από μόνη της, δεν είναι κάτι κακό, όμως γίνεται κακό με τον τρόπο που τον υποδέχεται το Πατριαρχείο: για μια ακόμη φορά η Εκκλησία μας συμπεριφέρεται στον αρχηγό της παπικής αίρεσης (που κρατάει σε αιχμαλωσία το δυτικό κόσμο εδώ και χίλια χρόνια, έχοντας, όλο αυτό το διάστημα, στοιχίσει την επίγεια ζωή σε αναρίθμητους ανθρώπους και ασφαλώς την αιώνια ζωή σε περισσότερους) σα να είναι ένας "εν Χριστώ αδελφός", κανονικός επίσκοπος της Αγίας Εκκλησίας του Χριστού.
Γιατί; Μήπως με αυτό τον τρόπο ελπίζει ο οικουμενικός πατριάρχης μας ότι ο πάπας θα επιστρέψει στην Ορθοδοξία; Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ας μας το πει το Πατριαρχείο, να γιορτάσουμε και να δοξάσουμε το Θέο και να τρέξουμε πρώτοι να ασπαστούμε το χέρι του πάπα (που θα είναι ορθοδόξος πλέον), που ασφαλώς - και δυστυχώς - θα ασπαστούν κάποιοι ορθόδοξοι επίσκοποι τώρα, χωρίς ο πάπας να έχει μετακινηθεί ούτε στο ελάχιστο από τις αιρετικές θέσεις του.
Εδώ ταιριάζουν τα λόγια από την επιστολή που είχε στείλει κάποτε ο άγιος γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος στον τότε οικουμ. πατριάρχη Αθηναγόρα για τη δική του συμπεριφορά απέναντι στον τότε πάπα (διαβάστε την εδώ).
Κατά τα άλλα, αναδημοσιεύουμε το παρακάτω σχόλιο από τον μαχητικό ορθόδοξο ιστότοπο Οίμος-Αθήνα, για το οποίο μόνο διευκρινίζουμε ότι την όποια αστοχία του αγαπητού μας "Αγιορείτικου Βήματος" (στην οποία επικεντρώνουν), ταπεινά, τη θεωρούμε μικρής σημασίας. Όμως μεγάλης σημασίας θεωρούμε την, κατ' εμάς, αστοχία της συμπεριφοράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον πάπα, που με αυτόν τον τρόπο, και τον ίδιο τον πάπα και όλους τους παπικούς (ρωμαιοκαθολικούς) αδελφούς μας στον πλανήτη, τους κοροϊδεύουμε ότι "είναι εντάξει" εκεί όπου βρίσκονται και ότι δε χρειάζεται να γίνουν ορθόδοξοι για να πλησιάσουν αληθινά το Χριστό.
Ο Κύριος, διά της Θεοτόκου και πάντων των αγίων, ας ελεήσει και εμάς και εκείνους.

Δείτε επίσης, παρακαλώ: Βασικές διαφορές Ορθοδοξίας και Καθολικισμού
Η πνευματική νεύρωση της δύσης
Επιστολή προς ένα Ρωμαιοκαθολικό φίλο
π. Παύλου ντε Μπαγεστέρ (μετέπειτα επισκόπου, δολοφονηθέντος το 1984), Γιατί εγκατέλειψα τον Παπισμό. Ιδού και το βιβλίο του Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία
Η μεταστροφή στην Ορθοδοξία του Ελβετού θεολόγου και ερημίτη π. Γαβριήλ Bunge 
Οι ορθόδοξες ρίζες της δύσης ως παράγοντας πανευρωπαϊκής ενότητας
Άρθρα για τον Καθολικισμό

Το σχόλιο:


Διαβάσαμε στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ υπό τον γεμάτο προσμονή τίτλο "Στην τελική ευθεία για την υποδοχή του Πάπα στο Φανάρι" ότι "Ορισμένες μικρές λεπτομέρειες απομένουν να διευθετηθούν και όλα θα είναι έτοιμα στο Φανάρι για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη" .

Και με θλίψη είδαμε να αναμεταδίδεται αναλυτικά η ανακοίνωση του Πατριαρχείου στην οποία ο Πάπας Φραγκίσκος προσφωνείται ως "η Αυτού Αγιότης" αφήνοντας ασχολίαστη την προσφώνηση.

Δημοσιεύεται μάλιστα και η φωτογραφία της προσμονής του Πάπα στο Φανάρι με πανό όπου εικονίζονται οι δυο συναντώμενοι, περιβαλλόμενοι ένθεν κακείθεν από τον θυρεό του κράτους του Βατικανού και από την σφραγίδα του Πατριαρχείου και από κάτω το ρητό από την Προς Εφεσίους Επιστολή του Απ. Παύλου "Περιπατείτε εν αγάπη" γεγραμμένον γράμμασιν Ελληνικοίς και Ρωμαϊκοίς και... Τουρκικοίς!



Θέλουμε να θυμίσουμε στους αδελφούς του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ το ρητό "Ο σιωπών δοκεί συναινείν".

Θέλουμε επίσης να θυμίσουμε ότι ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, είχε ρωτήσει δημοσία τους θεολόγους και θεολογίζοντες που τον περιέβαλλαν: "Για πείτε μου βρε σείς οι θεολόγοι που ξέρετε καλύτερα από μένα, είναι ωρέ ο πάπας Εκλησία;"

Από αυτή την θέση του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας είμαστε σήμερα στην δεινή θέση να αποκαλούμε και να προσφωνούμε τον αιρεσιάρχη πάπα με τον πανάκριβο τίτλο "η Αυτού Αγιότης" ως να ήταν Ορθόδοξος Πατριάρχης Ρώμης!

Ας προσέξουν οι αδελφοί του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, γιατί ο τίτλος που φέρει ο ιστότοπός τους είναι βαρύς και διότι δεν γνωρίζουμε κανένα Αγιορείτη που θα προσφωνούσε τον Πάπα με τον τίτλο "η Αυτού Αγιότης" ούτε για αστείο!


Διαβάστε επίσης, παρακαλώ:
 
Ἡ νέα ἐκκλησιολογία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου (Συλλογή ὑπογραφῶν!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: