ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

10+3 Ιεραποστολικά Βίντεο (2)


Ιεραποστολικά βίντεο: ελάχιστες ψηφίδες ενός τεράστιου ψηφιδωτού, που σχηματίζει τον παγκόσμιο χάρτη. Έναν πνευματικό παγκόσμιο χάρτη, το χάρτη της υπεράνθρωπης προσπάθειας των ορθόδοξων ιεραποστόλων για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.
Η μονή της Θεοτόκου στο Άστεν (Ολλανδία)
Δόξα τω Θεώ, η Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται πλέον σχεδόν παντού... Πάμε καλά, λοιπόν; Σίγουρα χρειάζεται ακόμη υπερδιπλάσια προσπάθεια, γιατί δισεκατομμύρια συνάνθρωποί μας δεν έχουν ακούσει τίποτε για το Χριστό ή έχουν ακούσει γι' Αυτόν σφαλερές απόψεις ποικιλόμορφων πεντηκοστιανών ή άλλων αιρέσεων... Επικίνδυνα μονοπάτια, αντί για το δρόμο το λιγότερο ταξιδεμένο προς το Φως.
Χρειάζεται επίσης πολλή δουλειά προς τις δυτικές χώρες, που βασανίζονται στη δική τους αιχμαλωσία, μα και προς την ίδια την καρδιά μας, που κι αυτή έχει ανάγκη την ιεραποστολή της, τον ευαγγελισμό της... Ή μήπως δεν το μάθαμε, πως η Αφρική παίρνει τώρα τα πρωτεία και ίσως τη σκυτάλη της Ορθοδοξίας, ενώ η ορθόδοξη Ελλάδα αποστατεί φανερά ή "το σκέφτεται";
Ας δούμε: Γιατί επείγει να ενταθεί η ιεραποστολή στο δυτικό κόσμο - Γιατί επείγει η διάδοση της Ορθοδοξίας στη Λατινική Αμερική.

Φωτο δίπλα: Ιρίνα Ζατουλόφσκαγια. Μία από τις κορυφαίες άβανγκαρντ ζωγράφους της σημερινής Ρωσίας. Ρωσοεβραϊκής καταγωγής αντιφρονούσα που βαπτίστηκε Ορθόδοξη επί σοσιαλισμού. Έχει δημιουργήσει στο Ελσίνκι το, πρώτο στον Ορθόδοξο κόσμο, ανοιχτό παρεκκλήσιο στο οποίο συνδυάζει το φυσικό περιβάλλον (βράχια, πέτρες, δέντρα) με μοντέρνα αγιογράφηση σε κεραμεικά (από εδώ).

Απολαύστε λοιπόν τα παρήγορα αυτά βίντεο και κατόπιν, αν θέλετε, επισκεφτείτε τους ιεραποστολικούς ιστότοπους Ορθόδοξη Ιεραποστολή, Αδελφότητα Εξωτερικής Ιεραποστολής, Η μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη, Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής, Ορθόδοξο Κογκό, Ιεραποστολή στο Μπουσούγκιου της ΟυγκάνταςJourney to Orthodoxy, Road to Emmaus, Στα ίχνη του Χριστού στην Κεντρική Αμερική.
Επίσης και τα tags μας: Ο Χριστός στην Αφρική, Ο Χριστός στην Ασία & στα βάθη της Ασίας, Ορθόδοξες ρίζες στη Δύση, Ορθόδοξα Βαλκάνια, Κεντρική Ευρώπη & Ινδιάνοι - καθώς και:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (Οικουμενικό Πατριαρχείο)
Μια φυλή κανίβαλων στην Ορθοδοξία

Τα πρώτα 10 ιεραποστολικά βίντεο του blog μας   
Παγκόσμια Ορθοδοξία - Ιστολόγια του blogger Global Orthodoxy
Ορθόδοξες Νύμφες του Χριστού: φωτο-αφιέρωμα από τις 4 γωνιές της Γης
Orthodoxy in the Heart of Africa - in the Ends of the Earth!

   
Αμερικανίδες ορθόδοξες μοναχές, από τη Σκήτη της Αγίας Ξένιας (φωτο από εδώ)

Τα βίντεό μας:

1. Συνέντευξη του Μητροπολίτη Κορέας π. Αμβρόσιου (από την ανάρτηση "Θέλω να γίνω χριστιανός" - διαβάστε, παρακαλώ, και Κορέα: 800 αυτοκτονίες μαθητών - Ομιλία του μητροπολίτη Κορέας σε 2.500 φοιτήτριες).

2. H επιστροφή στην Ορθοδοξία μιας ολόκληρης προτεσταντικής κοινότητας, μετά από έρευνα για τις αυθεντικές αρχαίες ρίζες του χριστιανισμού (από εδώ - ελληνικά για το θέμα εδώ).

3. Μάθιου Γκάλλατιν, ένας πρώην προτεστάντης επέστρεψε στην Ορθοδοξία (από εδώ, όπου κι άλλα βίντεο).

4. Σοφία Χατζή, Η ιεραποστολή στην Αφρική ("Πώς μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα έχει κάνει κάτι τόσο μεγάλο σε όλο τον κόσμο"). Από εδώ.

5. Το ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Θάνου "Ευλογημένα κορίτσια", για το ορθόδοξο ορφανοτροφείο της Καλκούτα (από εδώ). Μέρος του σύντομου αφιερώματός μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας.

6. Η Ιεραποστολή στην Τανζανία (από εδώ).

7. Η Ιεραποστολή στο Μαλάουι (από εδώ).

8. Βιντεοσύνθεση από τις χειροτονίες δύο ορθοδόξων χριστιανών από τα Φίτζι στη Θεσσαλονίκη, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας και Ωκεανίας π. Αμφιλόχιο (από εδώ).


 
Ο καταξιωμένος θεολόγος και ερημίτης π. Γαβριήλ Bunge (μεταστραφείς από τον Καθολικισμό) & το ορθόδοξο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στο Roveredo, στην Ελβετία (από εδώ).

8+1: Επιστολή του μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας Αμφιλόχιου για την Ορθοδοξία στα Νησιά Φίτζι (εδώθε).

9. Ο ορθόδοξος ναός της Αγίας Σοφίας στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας (Κίνα). Για την Ορθοδοξία στην Κίνα δες εδώ & εδώ

10. Η θ. λειτουργία με τουρκικούς υποτίτλους - Türkçe altyazılı Badarak'ın (από εδώ). Δες και μερικούς τουρκόφωνους ορθόδοξους ιστότοπους (να και η τουρκική ΟΟΔΕ & ο Κρυπτοχριστιανός) καθως και σχετικό αφιέρωμά μας.

10+1. Ομιλία του Ιεραποστόλου του Κογκό π. Θεολόγου με θέμα το ιεραποστολικό έργο στην Αφρική (Σαντορίνη, 27 Οκτ. 2013), από Ορθόδοξο Κογκό.

10+2. Ένα τραγούδι για τον π. Σεραφείμ Ρόουζ, από τον ορθόδοξο ράπερ Young Penitent.

Extra: Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Ρίμινι (Ιταλίας): κλικ εδώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: