ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ορθόδοξα ιστολόγια Γυναικών


http://www.diaforetiko.gr/wp-content/uploads/2013/09/image57.png
Φωτο από εδώ
Ασφαλώς υπάρχουν πολλά (κι ακόμα περισσότερα, ιστολόγια ορθόδοξων γυναικών με γενική θεματολογία). Αναφέρω ελάχιστα, που ξέρω. 
Ας είστε ευλογημένες, γυναίκες, κορίτσια, μητέρες, πρεσβυτέρες, γερόντισσες... Αδελφοί μπλογκοναύτες, καλή πλοήγηση!...




 
 
 







Orthodox Education



Εικ. από εδώ

Αλλά θα ήθελα και τα:




14 σχόλια:

Αθανασίου Ελένη είπε...

Ευχαριστούμε πολύ Νεκρέ για την τιμή...!!!
:) :) :)
Καλή συνέχεια....!!!

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Δική μου είναι η τιμή και η χαρά.
Ο Θεός να σας ευλογεί όλες και όλους...

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Nεκρούλη μου
και μεις πολύ σε αγαπάμε!
Ο Κύριος να σου ανταποδίδει μυριοπλασίως!

Ανώνυμος είπε...

Η Σαλογραια ειναι ορθόδοξη ή παλαιοημερολογίτισσα; Είναι οι του παλιού ορθόδοξοι; Ανοιγεις θέμα.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Ναι, είναι ορθόδοξοι, και δεν ανοίγω κανένα θέμα.
Εκτός, αγαπητέ μου αδελφέ, αν δεν είναι ορθόδοξοι η γερόντισσα Ταρσώ και ο γέροντας Ιερώνυμος της Αίγινας.
Εκτός αυτού, το ιστολόγιο της Σαλογραίας δεν είναι ιστολόγιο προβολής του παλαιοημερολογιτισμού, αντιθέτως είναι αποδεκτό από πλείστα ιστολόγια ορθόδοξων του ν.ημερολογίου, όπως εμείς, ακόμη και ιερέων.
Οι παλαιοημερολογίτες, κατά τη γνώμη μου, είναι παιδιά της Εκκλησίας μας, που τα λάθη της κρατούσας Εκκλησίας τα πέταξαν έξω. Υπάρχουν και απατεώνες παλαιοημερολογίτες, αλλά και στην καθ' ημάς Εκκλησία υπάρχουν ανάξιοι.
Το σχίσμα δεν είναι αίρεση. Σχίσματα έχουν γίνει κατά καιρούς και από ορθοδόξους (π.χ. τον ορθόδοξο πάπα, όταν η ανατολική Εκκλησία καθαίρεσε τον άγ. Ιω. Χρυσόστομο).
Επ' αυτών, παρακαλώ, δε θα δεχτώ συζήτηση εδώ (γι' αυτό δε θα ανεβάσω σχετικά σχόλια), αλλά στο άλλο ιστολόγιό μας, "Συγχώρησις" (syghorisis.blogspot.gr), που έχει αυτό το θέμα.
Θα πω μόνον ότι πολλοί στην καθ' ημάς Εκκλησία (ν.ημ.) συχνά αντιμετωπίζουν τον πάπα ως πιο ορθόδοξο απ' όσο τους παλ/τες. Και αυτό ούτε σωστό είναι ούτε και επιτρέπει μια προσέγγιση με αυτούς.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Νεκρέ, επειδή διακρίνω μια διάθεση καλή, γι αυτό θα σου απαντήσω και μόνο γι αυτό.
Οι σχισματικοί-αιρετικοί δεν μπορούν να είναι ορθόδοξοι. Κανείς τους. 'Αλλο πράγμα είναι η αγάπη προς τον καθένα, ειδικότερα για κάθε πλανεμενο χριστιανό, κι άλλο η τήρηση της ορθόδοξης πίστης. Το τι συμβαίνει με την επίσημη εκκλησία είναι άλλο θέμα και δεν μπορώ να στο επιλύσω εγώ. Ξέρω όμως πως οι σύγχρονοι, δε θα μιλήσω για παλιότερους, επέλεγαν να είναι με την εκκλησία χωρίς να την επικρίνουν για τα όποια λάθη της. Οι επικρίσεις δημιουργούν μακροπρόθεσμα μεταβολές εντός μας οι οποίες μας οδηγουν, πιθανόν, σε αλλότριους δρόμους.
Τόσο γενικα θα τοποθετηθώ κι αν θέλεις ρώτησε, κάνε τον κόπο, τον πνευματικό σου.
Όσο για το μπλογκ σαλογραία είναι ένα ενδιαφέρον μπλογκ, η διαχειρίστρια του οποίου επιλέγει να εκτίθεται δείχνοντας ταυτότητα(θρησκευική εννοώ), και καλά κάνει, δεν γνωρίζω όμως πόσο αθώο είναι αυτό και τι κρύβεται πίσω του. Δεν με νοιάζει κιόλας, αλλά δεν εμπιστεύομαι και τυφλά ό,τι σερβίρεται με πολύ ωραίο είναι η αλήθεια τρόπο.πχ δεν μ αρέσει να βρίζουν τον Πατριάρχη!! Κι εγώ διαφωνώ μαζί του. Ας μην το συνεχίσω όμως.
Να είσαι καλά. Αν θες βάλτο εδώ , αν όι κράτα το για σένα. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Νεκρέ,

τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τον έλεγξε δημόσια για αίρεση και ο μέγας Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, που ήταν απλός μοναχός. Για το λόγο αυτό, ο Πατριάρχης και η Σύνοδός του, κανόνισαν ώστε να του κόψουν το δεξί χέρι και να του ξεριζώσουν την άγια γλώσσα. Ο έλεγχος της εξουσίας, πολιτικής και θρησκευτικής αποτελεί δικαίωμα του λαού, διότι ο λαός σύμφωνα με την Πατριαρχική εγκύκλιο του 1848 είναι ο Φύλακας όλων των ιερών Παραδόσεων και οσίων που του κληροδοτήθηκαν ανα τους αιώνες. Σε παρακαλώ να ανεβάσεις αυτό το σχόλιο αν θες να είσαι δίκαιος, διότι είπες ότι δεν θα ανεβάσεις άλλα σχόλια όμως στη συνέχεια ανέβασες του ανώνυμου υπερασπιστή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Αν θες να είσαι δίκαιος όπως και θεωρώ ότι είσαι, σε παρακαλώ ανέβασε και τον μικρό αυτόν αντίλογο.Δεν θα κουράσω τους αναγνώστες περισσότερο.
Ευχαριστώ

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αγαπημένε Νεκρέ
Προσθέτω και τις δικές μου θερμές ευχαριστίες.

Ελενα (τί και πώς)

Ανώνυμος είπε...

Είναι θλιβερό να διαπιστώνει κανείς στενοκαρδία μεταξύ Χριστιανών...Αλίμονο γινόμαστε παίγνιο των εχθρών μας...Αγαπητοί, Πάντα δοκιμάζετε, το καλόν κατέχετε! Σε αυτή την κατεύθυνση θέλησε να βοηθήσει ο νεκρός και τα άκουσε...Ας ασκήσουμε την κρίση μας και αρκεί ημίν...Προσέχετε μη αλλήλοις δάκνοντες, υπ' αλλήλων αναλωθείτε...Δεν έχουν απομείνει δα και πολλοί του είδους....
Α

Ανώνυμος είπε...

Δεν επιθυμώ ούτε αντιπαράθεση ούτε αψιμαχία.
Θεωρώ όμως επιβεβλημένο να απαντήσω στον τελευταίο ανώνυμο που μιλά για στενοκαρδία κλπ. 'Οταν τοποθετείται ένας άνθρωπος για κάποιο ζήτημα κι εκφράζει την άποψή του, χωρίς να έχει διάθεση ρήξης ή πολέμου με κανένα έτερο πρόσωπο, δεν δικαιολογείται ο απέναντι να μιλά για στενοκαρδία ή για ό,τι άλλο ανεβαίνει(ίσως) από τη δική του καρδιά κι από το δικό του λογισμό. Αυθαίρετες οι ερμηνείες, εντελώς.
Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
Όσο για το "νεκρό", αφού διαθέτει ένα μπλογκ κι αναρτά θέματα λογικό είναι να εκφράζονται κι αντιρρήσεις. Θα ήθελα όμως, με την ευκαιρία, να κάνει και μια ανάρτηση που να αφορά το πως δύναται ένας άνθρωπος βαπτισμένος ορθόδοξα χριστιανικά να επιστρέψει στην ορθή πίστη μετά από διάστημα αποχής και ενασχόλησης με αλλοτριες θρησκείες ή σχίσματα. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Σας ευχαριστώ όλους και παρακαλώ να μην έχουμε άλλα σχόλια για το ημερολογιακό ή συναφή θέματα (όπως είπα, ας πάνε στο άλλο ιστολόγιο τέτοια σχόλια). Η θεματολογία του "Ν" είναι διαφορετική.
Για το μέγιστο θέμα που αναφέρεις, αδελφέ, την επιστροφή των πλανημένων & αγαπημένων αδελφών μας, υπάρχει μια σειρά άρθρων του σημαντικού, κατ' εμέ, μελετητή των αιρέσεων κ. Μιχάλη Μαυροφοράκη, με τίτλο "Ο δύσκολος δρόμος της επιστροφής" (είναι απομαγνητοφωνημένες ομιλίες).
Δημοσιεύονται εδώ: http://www.omilies.oodegr.com/omilies/mixalis1.htm και είναι οι ομιλίες 5,6 και 7.
Μια και το αναφέρετε, θα προσπαθήσω, Θεού θέλοντος, τουλάχιστον να τις αναδημοσιεύσουμε εδώ.
Φυσικά και άρθρα πρώην αιρετικών που επέστρεψαν βοηθάνε σε αυτή την περίπτωση, όπως αυτά:
http://www.oodegr.com/oode/ierapostoli/ierapostoli.htm#empeiries
Ευχαριστώ και πάλι. Ο Θεός μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι θλιβερό να διαπιστώνει κανείς στενοκαρδία μεταξύ Χριστιανών...Αλίμονο γινόμαστε παίγνιο των εχθρών μας..ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ [ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ]περι νεοημερολογειτων και των ακολουθυοντων το Πατριο ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ

Sophia Drekou είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ «Νεκρέ» μου για την τιμή στο ευλογημένο ιστολόγιό σου. Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Καλή Χρονιά!!! ★ ° ☾ °☆