ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ένας παπάς στο «Κάτι Ψήνεται» - Ή: Η «μόνη απόλαυση των μοναχών»...


Πρόσφατα ένας παπούλης συμμετείχε στην παραπάνω τηλεοπτική εκπομπή, όπου διαγωνίστηκε μαγειρεύοντας για τους συμπαίκτες του (14 Νοε 2013).
Η παρουσία του προκάλεσε μάλλον γέλιο - είπε αστεία, τραγούδησε ρεφραίν από λαϊκά τραγούδια, έκανε και προσευχή, αλλά και εκκεντρικότητες - μπορεί όμως (και το εύχομαι) σε μερικούς να προκάλεσε και κάποιο σεβασμό.

Στις εκκεντρικότητές του δε θα σταθώ. Ξέρουμε καλά πως στην Ορθοδοξία υπάρχουν και σαλοί, η αποθέωση της αντισυμβατικότητας. Την ώρα όμως που έφτιαχνε το γλυκό του, είπε μια κουβέντα που με πλήγωσε κάπως και αυτή θα ήθελα να σχολιάσω...
Είπε: «Επειδή η μόνη απόλαυση του μοναχού είναι το φαγητό, το φτιάχνω συχνά αυτό το γλυκό στο μοναστήρι και οι μοναχοί δεν αφήνουν ούτε κομματάκι».
Εδώ θα διαφωνήσω, πατέρα Ποιμένα. Νομίζω πως η μόνη απόλαυση του μοναχού είναι αυτή! (Και εδώ).
Δε συμφωνείτε;

ΥΓ. Φαίνεται όμως πως τελικά ο π. Ποιμένας δεν είναι κανονικός ορθόδοξος μοναχός. Ηγείται ενός αντικανονικού μοναστηριού, που δεν υπάγεται σε καμιά Ορθόδοξη Εκκλησία και μάλιστα μερικές φορές έχει προκαλέσει και προβλήματα... Αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ & εδώ.
Ας προσευχόμαστε γι' αυτόν & τους ακολούθους του. Δε θα ανεβάσω σχόλια σ' αυτή την ανάρτηση.

Α, θα ήθελα να δείτε και αυτό: Παπάς στα νυχτερινά κέντρα κάνει έρανο αγάπης. Και μερικούς Παπάδες που "λένε" & κάτι τύπους με μαύρα που ζουν στον κόσμο τους... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: