ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ψάρια και φίδια στην αυλή του Ορφανοτροφείου της Ινδίας. Το κλάμα και το δράμα των Ιεραποστολών σε Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική, Ωκεανία: χωρίς οικονομική βοήθεια!


Ορθόδοξες βαπτίσεις στις Φιλιππίνες

Πόνος και θλίψη σε καταλαμβάνει διαβάζοντας το χριστουγεννιάτικο τεύχος του περιοδικού "Εξωτερική Ιεραποστολή" της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Η οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων και των Κυπρίων από τα “μνημόνια” έχει μειώσει δραματικά τις δωρεές προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. 
Ξεκινάς από την Ινδία και μαθαίνεις και τις πλημμύρες που γέμισαν τους χώρους του Ορφανοτροφείου με ψάρια και … φίδια, για την ανεμοβλογιά και βλέπεις τα πενιχρά έσοδα της Ορθόδοξης εκκλησίας στην Ινδία. Περνάς στη Κένυα και την Τανζανία και βλέπεις τις δυσκολίες των εκεί τοπικών Ορθόδοξων ιεραποστολών. Τρέχεις νοερά στη Μαδαγασκάρη και το Μαλάουι, το Μπουρούντι και την Ρουάντα, όπου οι ανάγκες των ορθοδόξων ιεραποστολών είναι μεγάλες, αλλά η ανταπόκριση των Ορθοδόξων Χριστιανών μικρή ( ακόμα και εκείνοι που έχουν, δεν συγκινούνται ! ). 
Πετάγεσαι μέχρι την Ινδονησία και μαθαίνεις ότι ο π. Αθανάσιος, αδελφός του π. Χρυσοστόμου, έχει σταματήσει τη φαρμακευτική του αγωγή για να θρέψει τα παιδιά του και η εγχείρηση που πρέπει να γίνει κοστίζει 4.000 ευρώ. Ποιος θα συγκινηθεί  και θα προσφέρει ; Και είναι και το νοσοκομείο της Ινδονησίας και τα άλλα έργα εκεί που περιμένουν… Γουατεμάλα, Επισκοπή Κατάγκας ( Κολουέζι ), υπάρχουν οι Φιλιππίνες που περιμένουν να ενδιαφερθούμε και τους εκεί ορθόδοξους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Φιλιππίνων.
Έρχονται Χριστούγεννα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί νηστεύουν, αλλά δεν προσφέρουν ( ; )  στον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό έργο ! Που είναι οι Έλληνες εθνικοί ευεργέτες ; Που είναι οι Έλληνες που έχουν χρήματα, εντός και εκτός Ελλάδας, να συνδράμουν το έργο της Ιεραποστολής ; Που είναι οι Έλληνες ομογενείς που δεν τους έχει πλήξει η οικονομική κρίση ; Που είναι οι πλούσιοι Ρώσοι , Γεωργιανοί, Ουκρανοί,  Σέρβοι,  Ρουμάνοι κλπ  Ορθόδοξοι Χριστιανοί για να ενισχύσουν την Ορθόδοξη Ιεραποστολή ; Πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, έχοντας εγκαταλείψει τους Ορθόδοξους αδελφούς μας σε 80 χώρες του κόσμου ; Αν όλοι μας προσφέραμε, έστω και 5 ή 10 ευρώ, όλα θα ήταν διαφορετικά ! Αλλά οι δωρητές είναι λίγοι, οι εργάτες του Ευαγγελίου λίγοι … Διαβάστε online το νέο τεύχος της Εξωτερικής Ιεραποστολής.


Πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το περιοδικό.

Ο π. Αθανάσιος δίπλα στον π. Χρυσόστομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: