ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Τηλεταινία "Ο Άγιος"

Ο Άγιος  
Τηλεταινία (ή μάλλον τηλεοπτική σειρά) για τους αφανείς αγίους που ζουν δίπλα μας, αλλά και για τους διαφορετικούς δρόμους που ανοίγονται μπροστά μας. 
Παραγωγή του τηλεοπτικού καναλιού 4Ε σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσεκούρα. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Παστουρματζή, εκδόσεις Εν πλω.
Σχόλιο επισκέπτη στο 1ο επεισόδιο, σε κάποια καταχώριση:
"Στην πραγματική ζωή λοιπόν, ο καθένας μας είναι υποψήφιος για να μπει σ' έναν από τους ρόλους του έργου! Απ' ό,τι φαίνεται δεν επιλέγουμε πάντα το σταυρό μας! Συγχαρητήρια στους δημιουργούς!"
Το αναδημοσιεύουμε από το διαδικτυακό κανάλι ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ.
Περί φυλακών & φυλακισμένων, εδώ (με πολλά links).

2 σχόλια:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

" Ο Άγιος".Βιβλίο που θα αφήσει μεγάλη πνευματική παρακαταθήκη στη χριστιανική λογοτεχνία,στην ορθόδοξη πνευματική ζωή αλλά και γενικότερα στον άνθρωπο.
Φιλότιμη προσπάθεια μεταφοράς στη μικρή οθόνη από το κανάλι 4Ε. Ταινία βασισμένη στο βιβλίο,γυρισμένη με πολύ κόπο και αγάπη. Προσφορά στον άνθρωπο,που δοκιμάζεται από τα μαρτύρια των φαινομενικών αδιεξόδων της εποχής μας. Διδακτικότατη και "παρακλητική".Προβάλλει άμεσα το μήνυμα:" Στην πίστη δεν υπάρχουν αδιέξοδα".
Και μια επισήμανση:Μπορεί να διαβαστεί το βιβλίο από τον καθένα, άσχετα με το τι πιστεύει.Το ίδιο ισχύει και για την ταινία.Μην επηρεάζεται ο αναγνώστης από τον τίτλο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Η αγαπημένη μου ταινία που την έψαχνα να την ... ξαναδω!
Σε ευχαριστώ πολύ "νεκρέ"! Ο Θεός να σε έχει καλά