ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Επείγον ψήφισμα για Σαουδάραβα - 1.000 μαστιγώσεις επειδή “πρόσβαλε το Ισλάμ” !!!

Δραματική έκκληση από τη σύζυγό του Ενσάφ Χαϊντέρ
 
 
Αγαπητά μέλη του Avaaz,
Ήταν δεμένος χειροπόδαρα και με το πρόσωπο παραμορφωμένο από τον πόνο, για να το βλέπουν όλοι. Είναι αβάστακτο να σκέφτομαι πως μαστίγωσαν το σύζυγό μου ξανά και ξανά 50 φορές. Τώρα μαθαίνω ότι μπορεί ακόμα και να τον εκτελέσουν – μπορείς όμως να με βοηθήσεις να τον σώσω!

Με λένε Ενσάφ Χαϊντέρ και ο Ράιφ είναι ο σύζυγός μου. Πέρσι καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση και 1.000 μαστιγώσεις γιατί λένε πως “πρόσβαλε το Ισλάμ” – το έγκλημά του ήταν ότι εξέφρασε την άποψή του σε ένα blog. Ο Ράιφ είναι ήσυχος άνθρωπος και στοργικός πατέρας – λείπει τόσο πολύ στα τρία μας παιδιά και σε εμένα και πλέον φοβόμαστε για τη ζωή του.


Όμως η Γερμανία θα μπορούσε να μας βοηθήσει να τον ελευθερώσουμε:
σε 48 ώρες, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία – και αν χρησιμοποιήσει την επιρροή και πάρει θέση για τον Ράιφ, μπορεί να πιέσει τους Σαουδάραβες ηγέτες να επανεξετάσουν την υπόθεση.


Ζήτησα προσωπικά βοήθεια από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Όμως η φωνή μου μόνη της δεν είναι αρκετή για να ακουστεί. Γι’ αυτό σας ζητάω να στηρίξετε την έκκλησή μου έτσι ώστε φτάνοντας στη χώρα να νιώσει μια τεράστια παγκόσμια πίεση και να διαπραγματευτεί την αποφυλάκιση του Ράιφ. Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μου και διάδωσέ το στους πάντες:

https://secure.avaaz.org/el/free_raif_badawi_loc/?bWdvGhb&v=54813
Πριν μερικά χρόνια, ο σύζυγός μου Ράιφ Μπαντάουι ξεκίνησε ένα blog με τίτλο “Ελεύθεροι Προοδευτικοί Σαουδάραβες”. Ήθελε να γράφει για την πολιτική και τη θρησκεία, και να αναλύει κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Όμως το δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας τον κατηγόρησε για προσβολή του Ισλάμ –- κάτι που επιφέρει βαριές τιμωρίες. Επιπλέον η ποινή του Ράιφ δεν έχει αντίκτυπο μόνο σε αυτόν: το δημόσιο μαστίγωμά του στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα σε οποιονδήποτε θέλει να εκφράσει παρόμοιες απόψεις.  

Με τον Ράιφ γνωριστήκαμε πριν από 15 χρόνια. Παντρευτήκαμε δύο χρόνια αργότερα και σύντομα έμεινα έγκυος στο πρώτο μας παιδάκι. Όταν το 2008 ο σύζυγός μου είχε προβλήματα με τις αρχές, μας ζήτησε να εγκαταλείψουμε τη χώρα: ταξιδέψαμε μέσω Αιγύπτου στον Λίβανο και καταλήξαμε στον Καναδά, όπου δώθηκε ασυλία σε μένα και τα παιδιά μου. Αλλά δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια – θέλουμε τον Ράιφ πίσω, μαζί μας!  

Πολλοί άνθρωποι στη χώρα μου ζητούν μεταρρυθμίσεις και το διεθνές ενδιαφέρον για τη δοκιμασία του Ράιφ αυξάνεται διαρκώς. Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει ήδη δηλώσει ότι θα ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Πρόσθεσε τη φωνή σου στην έκκλησή μου – το κάλεσμά μας για βοήθεια μπορεί να απελευθερώσει τον σύζυγό μου:

https://secure.avaaz.org/el/free_raif_badawi_loc/?bWdvGhb&v=54813

Με βαθιά ευγνωμοσύνη,
Ενσάφ κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz.

Περισσότερες πληροφορίες:

 Η σύζυγος του blogger Ράιφ Μπαντάουι τονίζει ότι η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί πολύ (Τα Νέα)
http://www.tanea.gr/news/world/article/5204119/h-syzygos-toy-mplogker-raif-mpantaoyi-tonizei-oti-h-katastash-ths-ygeias-toy-exei-epideinwthei-poly/

18 Νομπελίστες στο πλευρό του Ραΐφ Μπαντάουι (Lifo)

http://www.lifo.gr/now/world/58831

Τον λένε Ραϊφ Μπαντάουι και κάθε Παρασκευή θα τον μαστιγώνουν 50 φορές (Huffington Post Greece)
http://www.huffingtonpost.gr/2015/01/16/raif-badawi-mastigonoun_n_6484674.html

Ο Σαουδάραβας μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι μπορεί να ξαναδικαστεί και να αποκεφαλιστεί, υποστηρίζει η οικογένειά του - Saudi blogger Raif Badawi could be retried and beheaded, say his family (The Guardian)

http://www.theguardian.com/world/2015/mar/01/raif-badawi-could-be-retried-and-beheaded-family-ensaf-haidar-apostasy

O Ράιφ Μπαντάουι, Σαουδάραβας μπλόγκερ που καταδικάστηκε σε 1.000 μαστιγώσεις, μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή - Raif Badawi, the Saudi Arabian blogger sentenced to 1,000 lashes, may now face death penalty (The Independent)

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/raif-badawi-the-saudi-arabian-blogger-sentenced-...

Η σύζυγος του μπλόγκερ Μπαντάουι κάνει έκκληση στον Γερμανό Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για βοήθεια - Blogger Badawi’s wife appeals for help from Germany’s Sigmar Gabriel (Deutsche Welle)
http://www.dw.de/blogger-badawis-wife-appeals-for-help-from-germanys-sigmar-gabriel/a-18288173 Συνέντευξη με την Ενσάφ Χαϊντέρ, σύζυγο του φυλακισμένου Σαουδάραβα μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι - Q&A: Ensaf Haidar, wife of jailed Saudi blogger Raif Badawi (Macleans) http://www.macleans.ca/news/canada/qa-ensaf-haidar-wife-of-jailed-saudi-blogger-raif-badawi/  

Το μαστίγωμα του Ράιφ Μπαντάουι στη Σαουδική Αραβία είναι μία ‘βάναυση και απάνθρωπη πράξη’ (Διεθνής Αμνηστία) - Flogging of Raif Badawi in Saudi Arabia ‘vicious act of cruelty’ (Amnesty)
http://www.amnestyusa.org/news/news-item/flogging-of-raif-badawi-in-saudi-arabia-%E2%80%98vicious-act-of-cruelty

Ο Σαουδάραβας μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλάκιση - Saudi blogger Raif Badawi gets 10 year jail sentence (BBC)
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27318400 

*********
 
"Ν": Παρακαλώ, υποστηρίξτε το και, αν θέλετε, επισκεφτείτε την ενότητά μας Ισλάμ και το ιστολόγιο Έλληνες αποστάτες από το Ισλάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: