ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αγιοκατατάχθηκαν από την Κοπτική Εκκλησία οι 21 άνδρες που έσφαξαν οι τζιχαντιστές


Ακραίοι τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους έσφαξαν 21 χριστιανούς

Η Μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη
Ανδρέας Λουδάρος
  
22 Φεβρουαρίου 2015: Στην αγιοκατάταξη των 21 χριστιανών, που σφαγιάστηκαν μερικές μέρες νωρίτερα στη Λιβύη από ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες του λεγόμενου «ισλαμικού κράτους», προχώρησε η Κοπτική Εκκλησία.
Σύμφωνα με απόφαση του Πατριάρχη των Κοπτών, η μνήμη των εικοσιενός μαρτύρων, η σφαγή των οποίων συγκλόνισε τον κόσμο, θα τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το γρηγοριανό ημερολόγιο.
Ήδη έχει φιλοτεχνηθεί η εικόνα, στην οποία εικονίζονται οι μάρτυρες ντυμένοι με πορτοκαλί χιτώνες σαν τα ρούχα που τους είχαν φορέσει, ενώ άγγελοι τους φορούν τον στέφανο του μαρτυρίου. Πίσω τους η βαμμένη κόκκινη θάλασσα θυμίζει τη στιγμή της σφαγής όταν τα νερά της Μεσογείου άλλαξαν χρώμα από το αίμα των μαρτύρων. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info ο ίδιος ο Πατριάρχης των Κοπτών ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία ώστε να δωθεί δύναμη στα εκατομμύρια των Κοπτών που πλέον νιώθουν απειλούμενοι από τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον τους.
Η εκτέλεση των ανδρών, που είχαν αιχμαλωτιστεί τον προηγούμενο Ιανουάριο, δόθηκε στη δημοσιότητα στις 15 Φεβρουαρίου. Οι σκηνές είχαν σοκάρει ολόκληρο τον κόσμο. Η Αίγυπτος, απ’ όπου κατάγονταν, κήρυξε εθνικό πένθος ενώ προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο καταδίκασαν την πράξη, η οποία γύρισε τον κόσμο αιώνες πίσω.


Δεν υπάρχουν σχόλια: