ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: «την 28η Οκτωβρίου εορτάζουμε την "Ημέρα κινουμένων σχεδίων"» !!!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


28η Ὀκτωβρίου
Παγκόσμια ἡμέρα κινουμένων σχεδίων!!


Η Τράπεζα της Ελλάδος στο όνομα των «Δημοσίων Σχέσεων» και του κτισίματος του λεγομένου εμπορικού «Image », προωθεί ένα παιδικό - νεανικό περιοδικό (δες το στο τέλος του post*)
Ξεκινώντας να ξεφυλίζουμε το 4ο τεύχος του Φθινοπώρου ΄10, βλέπουμε ένα καταιγισμό από διαφημίσεις, για πακέτα και προγράμματα συμβολαίων της Τράπεζας, στην συνέχεια καταιγισμός διαφημίσεων από την Microsoft και συγκεκριμένα το Office 2010, διαφημίσεις προγραμμάτων κινητών καρτο-internet της Vodafon (να θυμηθούμε τις διαφημίσεις της στα Αλβανικά εντός Ελλάδος ["Νεκρός": αυτό προσωπικά δεν το βρίσκω κακό], καθώς επίσης και τον εξευτελισμό της επανάστασης του ΄21)
Φτάνουμε στην επίμαχη σελίδα 9 (11 στο pdf ), όπου βλέπουμε το τραγικό :


28η Οκτωβρίου ημέρα κινουμένων σχεδίων!!
Την δε 19η Νοεμβρίου πρέπει όλοι μας να μην χάσουμε να δούμε τον «Χάρυ Πότερ και τους κλήρους του θανάτου». ["Νεκρός": συχωρέστε με, οι φίλοι του Χάρυ Πότερ, αλλά ΟΦΕΙΛΩ να σας παραπέμψω εδώ].


___________________
Στην συνέχεια σε αυστηρή γραμμή Διαμαντοπούλου και αειμνήστου Δραγώνας πλέκει το εγκώμιο στην Αγγλική την γλώσσα του Χάρρυ Πότερ όπως ακριβώς λέει, και όλα αυτά για να κάνει διαφήμιση σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών (18 σελ στο pdf)


Στην συνέχεια περνάμε στην επόμενη νεοεποχίτικη επιδρομή με άρθρο που μας λέει με το καλημέρα : Η Γιόγκα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να διδάσκεται στα παιδιά και συνεχίζει το δισέλιδο άρθρο με το πως θα γίνει κατορθωτό αυτό!



Ακριβώς στην επόμενη σελίδα έχει ένα παιγνίδι. Το όνομά του; «DIABOLO»
Και εξηγεί : Αν στο άκουσμα της λέξης το μυαλό σας ταξιδεύει σε Κολάσεις, τρίαινες, και Πύρινα καζάνια ήρθε ο καιρός να μάθετε ....


Μετά ακολουθούν διαφημίσεις ειδών διάφορες, και μετά έχει ένα διαγωνισμό για τα «πανέξυπνα» παιδιά που προφανώς αναφέρεται το περιοδικό:


Πανέξυπνες ερωτήσεις για πανέξυπνα παιδιά που θυμόνται την 28η Οκτωβρίου σαν Μίκυ, γυμνάζονται με Γιόγκα, παίζουν Diavolo, μιλάνε Αγγλικά του Χάρρυ Πότερ, λογικό είναι να έχουν το επίπεδο για τέτοιους διαγωνισμούς.

Στην σελίδα 39(σε pdf), έχουμε υποδείξεις σε ηλίθιους γονείς για το πως θα πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και παράλληλα για να τα εμπεδώσουμε εμείς οι αγροίκοι στο άλλο μισό της σελίδας έχουμε διαφήμιση dvd με τίτλο : η Μάνι Μάκφι και η μαγική νταντά επιστρέφει!


Αυτό θέλουν να κάνουν στα ελληνόπουλα;
Αυτό θέλουν να κάνουν στα παιδιά μας;
Θα τους το επιτρέψουμε;

ethnikipaidon@nbg.gr - e-mail μαζικής διαμαρτυρίας

*το περίφημο περιοδικό ΕΔΩ
Το περίφημο site ΕΔΩ

Σχόλιο "Νεκρού": Δεν είμαστε κριτές των πάντων, ούτε μας αρέσουν οι συγκρούσεις. Πολλοί άνθρωποι έχουν πέσει θύματα της άγνοιας και της new age μόδας, που λανσάρει ινδουιστικές και παγανιστικές πρακτικές σαν όμορφα και ωφέλιμα προϊόντα για "μικρούς και μεγάλους"... Τέτοιοι άνθρωποι ασφαλώς είναι και οι δημιουργοί του συγκεκριμένου περιοδικού. Μάλλον ενημέρωση χρειάζονται, παρά διαμαρτυρίες. Σίγουρα όμως αυτή την ενημέρωση τη χρειάζονται, και είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ, των ορθόδοξων χριστιανών, παπάδων (πρώτιστα) και λαϊκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: