ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

Σταγών Θεόκλητος: «Ανοίγουμε τις Εκκλησίες μας, και ας έρθουν να μας ζητήσουν τον λόγο»


Αιμίλιος Πολυγένης
Ρομφαία

''Από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο'' τόνισε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος σήμερα, Κυριακή του Θωμά.
Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την χθεσινή εν κινήσει συναυλία από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στις γειτονιές της Αθήνας μίλησε για δύο μέτρα και δύο σταθμά.
 

"Αυτές τις μέρες κάναμε υπακοή στο κράτος για την ασφάλεια όλων μας και τηρήσαμε τα μέτρα, σφραγίσαμε τις εκκλησίες, σταματήσαμε τις καμπάνες κλπ. Όμως είδαμε χθες, αυτούς που θέσπισαν τους νόμους, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, να έχουν συνωστιστεί μαζί με τους συνεργάτες του και πολλούς άλλους, ώστε να ακούσουν μία περιφερομένη συναυλία" - ανέφερε ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος. "Χωρίς τα μέτρα ασφάλειας, χωρίς τις αποστάσεις κλπ."
"Δεν γίνεται να υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι' αυτό και εμείς από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο" - συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.
Κλείνοντας το κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε: "οι επιτάφιοι και η λιτανεία πείραξαν, που υπό την ευθύνη μας θα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα οι πιστοί".


"Ν": Άντε, σεβασμιώτατε, να δούμε κι εμείς Θεού πρόσωπο! Δόξα τω Θεώ!

Και: 

Άνοιγμα των Ιερών Ναών ζητά από τον Πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος;
Συνοδικό Γράμμα προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε η Εκκλησία Κρήτης (αιτούμενη το άνοιγμα των εκκλησιών) 
Σερρών Θεολόγος: ''Η Κυβέρνηση αδίκησε την πίστη των ανθρώπων'' 
Κισάμου: ''Η στέρηση της Θείας Κοινωνίας οδηγεί σε πνευματική ατροφία''

Δεν υπάρχουν σχόλια: