ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Μουσουλμάνος δάσκαλος σκοτώνεται προστατεύοντας χριστιανούς (Κένυα)


Πρακτορείο ειδήσεων Ρομφαία, 21 Ιανουαρίου 2016
Για τον ίδιο, αγγλικά

Την τελευταία του πνοή άφησε σε Νοσοκομείο του Ναϊρόμπι ο Μουσουλμάνος δάσκαλος Σαλάχ Φάραχ από την Κένυα.
Ο Κενυάτης δάσκαλος τον Δεκέμβριο ταξίδευε προς μια περιοχή της Κένυας, όταν το λεωφορείο που επέβαινε δέχθηκε επίθεση από την ομάδα Αλ Σαμπάμπ.
Η φανατικοί της Αλ Σαμπάμπ ζήτησαν από τους Μουσουλμάνους να χωριστούν από τους Χριστιανούς, αλλά κάποιοι Μουσουλμάνοι αρνήθηκαν μεταξύ των οποίων και ο Σαλάχ.
Αμέσως οι φανατικοί άνοιξαν πυρ κατά των Χριστιανών, με τον Σαλάχ να μπαίνει μπροστά ως ασπίδα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί τις σφαίρες.
Λίγο πριν πεθάνει ο Σαλάχ μιλώντας στο BBC είχε δηλώσει: "Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν μαζί ειρηνικά ανεξαρτήτως θρησκείας."
"Είμαστε αδέλφια άσχετα αν έχουμε διαφορετική θρησκεία, πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να ζούμε ειρηνικά" είχε αναφέρει πριν μερικές ημέρες ο ήρωας Σαλάχ.
Ο αδελφός του Κενυάτη δάσκαλου εξέφρασε την ελπίδα πως ο θάνατος του Σαλάχ θα συμβάλει στη δημιουργία της θρησκευτικές αρμονίας στην Κένυα.


"Ν": Το ιστολόγιό μας τιμά ως δικαίου τη μνήμη αυτού του αδελφού μας, που εκπλήρωσε στην πράξη την αναφορά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ότι η μεγαλύτερη αγάπη είναι να δίνει κάποιος τη ζωή του για τους φίλους του, δηλαδή για το συνάνθρωπό του (κατά Ιωάννην, κεφ. 15, στίχος 13).
Ευχόμαστε ο Κύριος να τον κατατάξει με τους μάρτυρές Του.
Για το αν αυτή η τόσο χριστιανική συμπεριφορά ή η φανατική σκληρότητα είναι η αυθεντική εκδοχή του Ισλάμ (βέβαια μέσα στους αιώνες το Ισλάμ δέχτηκε πολλές επιρροές από το χριστιανισμό, αλλά και από τον ινδουισμό και ανέδειξε πραγματικά σοφούς διδασκάλους), παραπέμπω με αγάπη και σεβασμό για κάθε μουοσυλμάνο σε αυτή την ανάρτησή μας, όπως και στο βιβλίο "Σημειώσεις για το Ισλάμ", που μπορείτε να διαβάσετε από το εικονίδιο στη δεξιά πλευρά της σελίδας μας.
Ευχόμαστε ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων, παύση του ισλαμικού φανατισμού, αλλά και το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος στους μουσουλμάνους αδελφούς μας ώστε να βρουν το δρόμο της σωτηρίας στην αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του Ιησού Χριστού, τον Οποίο πραγματικά κι εκείνοι σέβονται και αγαπούν, αν και δεν Τον καταλαβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: