ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Θεσσαλονίκη: αναδειξη του Ισλάμ από το Δήμο...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
δημοσιογράφος, συγγραφέας, τουρκολόγος
Από εδώ & εδώ

Η ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, η αγιοτόκος Θεσσαλονίκη, η συμβασιλεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, η συμπρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, ξαναγίνεται... με τις ευλογίες του περίφημου και παγκοσμίου φήμης δημάρχου της, η ισλαμική Selanik της Οθωμανικής αυτοκρατορίας εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της από τον οθωμανικό ζυγό. 

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Milliyet (24/7), από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση μουσουλμανικό τέμενος, θα δημιουργηθεί μουσουλμανικό νεκροταφείο και παράλληλα θα εγκαινιαστεί Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης για να προβάλλεται και διεθνώς ο… μουσουλμανικός πολιτισμός της Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά τα «ωραία» και τα «περίφημα» τα ανακοινώσε ο ίδιος ο αξιότιμος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης στον γνωστό εκ δυτικής Θράκης σημερινό υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Mehmet Müezzinoğlu, που πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία στην βόρειο Ελλάδα και επισκέπτεται διάφορα μέρη όπου «άκμασε» κατά την αντίληψη του, ο οθωμανικός πολιτισμός στην ευρύτερη περιοχή. 

Γιενή Τζαμί (από εδώ)
Όπως αναφέρει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε στον Τούρκο δυτικοθρακιότη υπουργό του Ερντογάν και γνώστη της ελληνικής γλώσσας, πως από τον επόμενο Σεπτέμβριο το γνωστό Γιενή Τζαμί της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή του Φαλήρου και κτίστηκε για τους εξισλαμισθέντες Εβραίους (τους γνωστούς Ντονμέδες οι οποίοι κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών αποχωρήσαν και πήγαν στην Τουρκία για να στελεχώσουν στην συνέχεια το νέο τουρκικό κράτος του Κεμάλ Ατατούρκ), θα λειτουργεί σαν ισλαμικό τέμενος σε μόνιμη βάση για τους μουσουλμάνους της Θεσσαλονίκης, (αλήθεια πόσοι είναι αυτοί; ["Ν": τώρα με τη μετανάστευση, ασφαλώς είναι πάρα πολλοί]). 

Παράλληλα το επίσης γνωστό Αλατζά-Ιμαρέτ, το τζαμί που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την οδό της Κασσάνδρου κοντά στον ναό του Αγίου Δημητρίου, θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση σαν μουσείο Ισλαμικού πολιτισμού για να προβάλλεται ο… ισλαμικός πολιτισμός της Θεσσαλονίκης και ο ισλαμικός χαρακτήρας της Πόλης. Αλλά ο αξιότιμος δήμαρχος δεν αρκέστηκε σε αυτά. Όπως αναφέρεται και η Milliyet, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε στον Τούρκο υπουργό ότι θα δημιουργήσει το δυνατόν συντομότερο μουσουλμανικό νεκροταφείο έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι... μουσουλμάνοι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης (;;;) και να μην έχουν ανάγκη να θάβουν τους νεκρούς τους σε άλλες περιοχές. 

Καταφανώς ενθουσιασμένος ο Τούρκος υπουργός από όλα αυτά και από τις υποσχέσεις του τουρκολάγνου δημάρχου της Θεσσαλονίκης, συνέχισε ακάθεκτος την περιοδεία του στην βόρειο Ελλάδα και επισκέφτηκε τα Γιαννιτσά, μια πόλη που οι Τούρκοι την θεωρούν σαν ιερή πόλη τους και σαν το κέντρο του μεγάλου Γαζί των βαλκάνιων του Εβρενός μπεϊ (για πολλούς ιστορικούς ελληνικής καταγωγής). Στην συνέχεια πήγε και στην Βεργίνα για να επισκεφτεί τα αρχαιολογικά ευρήματα του μεγάλου Αλέξανδρου, του İskender των μουσουλμάνων. 

Εμπρός λοιπόν με τις ευλογιές του αξιότιμου δημάρχου της Θεσσαλονίκης η πόλη να γίνει από Θεσσαλονίκη, Selanik. Σε λίγο καιρό θα δούμε και μιναρέδες, θα ακούμε και τους χοτζάδες να ουρλιάζουν το Εζάν πάνω από την πόλη και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε. Και εμείς θα καθόμαστε στου καναπέδες μας, (μέχρι να μας τους πάρουν και αυτούς), να βλέπουμε τα ισλαμικά τσεμπέρια να παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης. Και όλα αυτά την ίδια περίοδο που το Ισλάμ σφάζει, καίει και λεηλατεί τον χριστιανισμό της Μέσης Ανατολής ενώ απειλεί με ολοκαύτωμα και την ίδια την χώρα μας. Να τους χαιρόμαστε!!! 

Το σχόλιό μας:

Συγχρόνως, η Εκκλησία μας επιμένει να μην κάνει ιεραποστολή στους μουσουλμάνους και λοιπούς μετανάστες που κατακλύζουν τη χώρα μας, αλλά μόνο να τους τροφοδοτεί "ανθρωπιστικά" με υλική αποκλειστικά τροφή, ξεχνώντας ότι αποστολή της είναι πρωτίστως η παροχή πνευματικής τροφής!...
Τι φοβάται; Τους ήδη δεδηλωμένους εχθρούς της που θα σπεύσουν να την καταγγείλουν για δήθεν προσηλυτισμό; Ας μην κάνει ιεραποστολή λοιπόν κι ας αφήσει την αλλοτρίωση να φτάνει μέχρι το κόκαλο...
Ο Θεός να μας ελεήσει... 


Δείτε, παρακαλώ, και:
 
Γι' αυτό θέλουμε να σας σφάξουμε!... (εδώ οι βασικές θέσεις μας)
Παύλος, το χριστιανικό ανάλογο του Μωάμεθ
Ο πρώιμος ισλαμικός επεκτατισμός
29 Μαΐου: “Επίθεση” στους Τούρκους!...
Η Ορθοδοξία στην Τουρκία!

Ισλάμ (ενότητα άρθρων)
Από Ισλάμ (μεταστροφές - υποενότητα της προηγούμενης)
Ο νεομάρτυρας ιεραπόστολος π. Δανιήλ Συσόεφ
Γάμος χριστιανής με μουσουλμάνο (πολλές πλευρές αυτού του ζητήματος)
Ο νεομάρτυρας δημοσιογράφος Θωμάς Πασχίδης (1836-1890) και οι συν αυτώ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τη διαπίστωση σας στο τέλος, η εκκλησία όφειλε να κάνει αυτήν την Ιεραποστολή!