ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ένας παπάς τραγουδάει & αγωνίζεται για τα παιδιά


Στις ζούγκλες των πόλεων, όπως και στις ζούγκλες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι αγωνίζονται για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.
Τόσο εκεί, όσο κι εδώ, δεν κηρύσσουν μόνο το Ευαγγέλιο, αλλά στηρίζουν και τις επίγειες ανάγκες των ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Και όπως εκεί, έτσι κι εδώ, μιλάνε τη γλώσσα των ανθρώπων του τόπου - και η γλώσσα δεν είναι μόνο λέξεις, αλλά και τρόπος έκφρασης. Σ' έναν κόσμο που καταρρέει, με ανθρώπους που καταρρέουν, οι Ιεραπόστολοί μας συχνά οδηγούνται σε δρόμους ασυνήθιστους: ένας κάνει έρανο σε νυχτερινά κέντρα, άλλοι πηγαίνουν στους punks, άλλος γράφει μπαλλάντες... "Έγινα τα πάντα για όλους, ώστε με οποιονδήποτε τρόπο να σώσω κάποιους", όπως είχε εξομολογηθεί ο απόστολος Παύλος (Α΄ προς Κορινθίους, 9, 22).
Γνωρίστε τον π. Σάββα Κυράζογλου. Τον πρωτοείδαμε εδώ. Δεν τον ξέρουμε, πέρα απ' αυτό που βλέπουμε. Και στηρίζουμε αυτό που βλέπουμε, προσευχόμενοι ο Κύριος να ευλογεί τον αγώνα του για τη σωτηρία πολλών ψυχών & ζωών.

 
Γνωρίστε επίσης, παρακαλώ: π. Θέμις, ο άθεος ροκάς που έγινε ιεραπόστολος και αγωνίζεται στη Σιέρα Λεόνε. Ο παπά Αντώνης και η Κιβωτός του Κόσμου. Οι "μάνες" με τα ράσα που μεγαλώνουν ορφανά.
Ακούστε μια ραπ προσευχή προς την Παναγία και γνωρίστε τους νέους μουσικούς Γιάννο Wu (Mastermind) και Jamster.
Γνώρισε επίσης, αδελφέ μπλογκοναύτη, τον π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο, στη Γλυφάδα. Εννοώ πήγαινε εκεί να τον γνωρίσεις και θ' ανοίξει για σένα μια πόρτα σ' έναν άγνωστο κόσμο. Και υπάρχουν κι άλλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: