ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Στην Αθήνα η εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας ώς τις 31 Μαΐου

 
Παραμένει κι άλλο στην Αθήνα η Παναγία Ιεροσολυμίτισσα
 
Μια από τις σημαντικότερες εικόνες της Παναγίας, η αχειροποίητη εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας (για την οποία ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έχει πει ότι μοιάζει στην Παναγία περισσότερο από κάθε άλλη εικόνα της - περισσότερα εδώ) βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και πρόκειται να παραμείνει ώς τις 31 Μαΐου 2015.
Πληροφορίες από την ιστοσελίδα orthodoxia.info (ευχαριστούμε τους αδελφούς που μας το έστειλαν):

Κατόπιν εγκρίσεως του Σεπτού Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, Μακαριωτάτου Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄, παρατείνεται η παραμονή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης εκ του Πανσέπτου και Θεομητορικού Μνήματος της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, εν Γεθσημανή στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, Πλάκα (Ερεχθέως 18), Μετόχιο του Παναγίου Τάφου, έως την 31η Μαΐου 2015, προς αγιασμό και ευλογία των πιστών της φίλτατης πατρίδος Ελλάδας.
Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 08:00 έως τις 19:00, οι δε ακολουθίες καθημερινώς θα τελούνται ως εξής: 08:00 Όρθρος, 12:00 Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, 16:00 Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, 18:00 Ιερό Ευχέλαιο. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 07:00 θα τελείται Θεία Λειτουργία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: