ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Θέλεις σεξ;


Αυτό και άλλα, εδώ

Θέλεις, παιδί μου, σεξ;
Αγάπα με ειλικρίνεια, δέξου να δεσμευτείς, παντρέψου νωρίς και φρόντισε ν' αγαπάς για πάντα τον ή την σύζυγό σου παρά τα ελαττώματά του / της. Κάνε πολλά παιδιά (όσα στείλει ο Θεός) και μεγάλωσέ τα ως καλός ορθόδοξος χριστιανός γονιός.
Έτσι και η σεξουαλική σου ζωή θα είναι ευλογημένη, θα είναι μια προσφορά αγάπης και όχι μια πράξη ατομιστική και εγωιστική. Θα είναι δηλαδή ευλογία, όχι αμαρτία.

Οι έφηβοί μας νομίζουν πως είναι μικροί για να νηστέψουν, αλλά μεγάλοι για να έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές εμπειρίες - "με προφυλακτικό" φυσικά, "για ασφάλεια", λες κι αυτό λύνει ή απαλύνει το πρόβλημα (και τις πληγές) του πολυμεταχειρισμένου σώματος και της αντίστοιχης ψυχής...

Αν θέλεις, πέρνα μια βόλτα και από:

Σεξ στην εφηβεία

Έρωτας, σεξ, γάμος και μοναχισμός

Η πιο sexy απ' όλες...

Περί γάμου και συζυγικής απιστίας

Για μητέρες, μανούλες, μαμάδες και τα παιδιά τους... 

Ο πολιτισμός της νεκροκεφαλής 

Ηθικισμός στην Ορθοδοξία; Όχι ευχαριστώ!

Η αμαρτία (χωρίς ηθικισμούς)

4 σχόλια:

kymvalon alalazon είπε...

Άραγε μήπως είναι αργά για όσους κατάλαβαν τα όσα αναφέρονται παραπάνω την ενδέκατη ώρα; Δικαιούνται μερίδιο ευτυχίας και αυτοί οι άνθρωποι, που δεν είναι πια παιδιά, στη ζωή τους;

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Ασφαλώς δικαιούνται.
Και τους εργάτες της ενδεκάτης ώρας τούς αντάμειψε ο Κύριος.

Ανώνυμος είπε...

Η αντισύλληψη είναι αποδεκτή στα πλαίσια της συζυγικής σχέσης ή όχι? Έχετε υπόψιν σας κάποια επίσημη θέση? Ευχαριστώ.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Επίσημη θέση δε γνωρίζω.
Η αντισύλληψη οπωσδήποτε, κατ' αρχάς, δεν είναι επιθυμητή. Επιθυμητό είναι να έχουμε πολλά παιδιά, που τα θεωρούμε δώρα του Θεού. Με τη βοήθεια του Θεού, θα τα μεγαλώσουμε. Το σημαντικό δεν είναι αν θα έχουμε λεφτά να τα στείλουμε φροντιστήριο (ίσως ούτε και να θα έχουν κάθε μέρα ψωμί), αλλά να τα βοηθήσουμε να γίνουν σωστοί χριστιανοί (αν είναι δυνατόν, άγιοι).
Ας σημειώσουμε επιπλέον την κρίση υπογονιμότητας που κυριολεκτικά μαστίζει τις δυτικές κοινωνίες - και τη δική μας - και οδηγεί χιλιάδες ζευγάρια (που για χρόνια απέφευγαν την τεκνογονία κάνοντας αντισύλληψη) στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Αν δεν είχαν αποφύγει την τεκνογονία, θα είχαν πολλές ευκαιρίες να γίνουν γονείς και ίσως θα είχαν αποχτήσει από χρόνια τα παιδιά που τώρα λαχταρούν.
ΟΜΩΣ θα καταλήξω με τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη, που είχε ερωτηθεί σχετικά από Ευρωπαίο δημοσιογράφο, όταν ο τότε Πάπας είχε εκδόσει απόφαση που απαγόρευε την αντισύλληψη.
Είπε: αυτά τα πράγματα στην Ορθοδοξία δεν λύνονται με γενικές εκκλησιαστικές αποφάσεις, σαν με νόμο, αλλά συζητώνται από τον κάθε ενδιαφερόμενο (που αποτελεί μια μοναδική και ιδιαίτερη περίπτωση) με τον πνευματικό του.
Σας ευχαριστώ.