ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Διακήρυξη των Μουφτήδων της Θράκης κατά των Τζιχαντιστών



Από εδώ

Τέλος Σεπτ. 2014. Διακήρυξη δημοσιοποιήσαν οι Μουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης υπέρ των Χριστιανών Κούρδων, των Μουσουλμάνων και όλων των αμάχων που είναι θύματα βιαιοπραγίας των τζιχαντιστών, στην οποία αναφέρθηκε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Με την ανακοίνωση ζητούν από τους μουσουλμάνους της Ελλάδας να προσφέρουν αγάπη σε όσους έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα από τη Συρία και το Ιράκ.


Διαβάστε τη διακήρυξη εδώ

"Ν": Το σχόλιο του ιστολογίου μας:

Το κείμενο είναι συγκινητικό, το χαιρετίζουμε και καλούμε τους φίλους διερχόμενους μπλογκοναύτες να το διαβάσουν.
Πρέπει όμως να σχολιάσουμε έντιμα ότι αυτό ακριβώς που κάνουν οι τζιχαντιστές συνέβη και όταν ιδρύθηκε το Ισλάμ, τον 7ο αιώνα μ.Χ. Είναι λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, η γυμνή αρχαία εκδοχή του Ισλάμ και όχι μια "διαστρέβλωσή του", όπως γράφουν οι θρησκευτικοί ηγέτες των μουσουλμάνων της Θράκης.
Περισσότερα για την άποψή μας επί του θέματος μπορεί ο αναγνώστης να διαβάσει στην ανάρτησή μας για παρόμοια θέση αδελφών μας Πομάκων, την οποία σχολιάζουμε αναλυτικότερα εδώ.
Σήμερα στο δυτικό κόσμο διαφημίζεται μια "ειρηνική" εκδοχή του Ισλάμ. Βέβαια, η ανθρωπότητα αυτό χρειάζεται, ειρήνη και όχι συγκρούσεις και σφαγές. Όμως ο αληθινός δρόμος της ειρήνης είναι ο δρόμος του Χριστού - της ειρήνης που δε σταματάει με το θάνατο, αλλά προεκτείνεται στην αιωνιότητα και φέρνει ενότητα Θεού και ανθρώπων.


Και:

Ο πρώιμος ισλαμικός επεκτατισμός
Παύλος, το χριστιανικό ανάλογο του Μωάμεθ
Το ήθος του Μωάμεθ στον πόλεμο και την ειρήνη

Το ορθόδοξο χριστιανικό αίσθημα για τους διωγμούς των χριστιανών από τους Ισλαμιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια: