ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος αργοπεθαίνει στις φυλακές των Σκοπίων...


«Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης (κατά κόσμον Γιοβάν Βρανισκόφσκι - "Ν": είναι ο κανονικός αρχιεπίσκοπος των Σκοπίων, που υπάγεται στο πατριαρχείο Σερβίας), βρίσκεται σε κακή κατάσταση υγείας, χωρίς υγειονομική περίθαλψη και σχεδόν πλήρως απομονωμένος. Κάθε μέρα βασανίζεται από το προσωπικό των φυλακών. 
 
Με απόφαση της Διοίκησης των Φυλακών, εκτελούν ανελέητη πίεση επάνω του, προκειμένου μετά το πέρας της ποινής του, στη φυλακή, να εγκαταλείψει τη χώρα», αυτά σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων Ούτρινσκι Βέσνικ που μεταφράζει το echedoros-a.gr, επικαλούμενη την Ορθόδοξη Επισκοπή της Αχρίδας.
 
Τον αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε η μητέρα του στη φυλακή και ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του, το συμβούλιο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας.
 
Η μητέρα του ανέφερε ότι μετά από διώξεις 12 ετών από το κράτος των Σκοπίων η κατάσταση της υγείας είναι κακή και καθημερινά υπόκειται σε πιέσεις και κινδύνους, δεχόμενος απειλές, για να εγκαταλείψει το νοτιοσλαβικό κράτος μετά την έκτιση της ποινής του.
 
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2014, οι αρχές ενέκριναν μόνο δύο επισκέψεις, την αδελφή του και την 76χρονη μητέρα του.
 
Ενώ στους άλλους κρατούμενους χορηγείται διήμερη άδεια για να επισκεφθούν το σπίτι τους, στον αρχιεπίσκοπο Αχρίδας δεν του δόθηκε τέτοια άδεια, ούτε επέτρεψαν, αυθαίρετα, τα μέλη της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδας να τον επισκεφθούν κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. 
 

Διαβάστε την ιστορία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και αναλυτικά το πώς έγινε σχισματική η Εκκλησία των Σκοπίων ΕΔΩ

"Ν": Το αναδημοσιεύουμε από Αμφοτεροδέξιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: