ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Halloween. / ΕΓΓΡΑΦΟ

 

Ν: Το παρακάτω έγγραφο (βλ. μετά το άρθρο) γράφει ότι απευθύνεται σε σχολείο. Ωστόσο πλέον οι εκδηλώσεις αυτές έχουν εξαπλωθεί και στα φροντιστήρια Αγγλικών (ή μάλλον από εκεί ξεκίνησαν). Άρα, είναι κατάλληλο και για εκεί. Με σεβασμό στα παιδιά μας και όχι φωνές και καταπίεση.

Ας κρατήσουμε την εντύπωση που είχαμε παλιότερα, ότι το Χάλοουιν είναι μια παραξενιά των ιδιόρρυθμων Αγγλοσαξόνων, όχι να τη βάλουμε στη ζωή των παιδιών μας και στο σπίτι μας! Ευχαριστώ.

 


Παναγιώτα Σκόφιλτ / Το Ρωμαίικο

Φωτο: Οι κολοκύθες του φθινοπώρου: Τα είδη τους και μια συνταγή

Τι πάθαμε εμείς οι Έλληνες; Τι πάθαμε εμείς οι Χριστιανοί; Μήπως χάσαμε εντελώς τον προσανατολισμό μας; Μήπως αγνοούμε την ταυτότητά μας; Γιατί αυτή η μανία σώνει και καλά να μυήσουμε τα παιδιά μας στον σατανισμό και τον δαιμονισμό; ο λόγος φυσικά για το Ηalloween, το οποίο η ‘Σατανική Βίβλος’ του Anton Lavey, το κατατάσσει ως μια από τις δύο πιο σημαντικές γιορτές στο σατανικό ημερολόγιο. Αυτή λοιπόν την μεγάλη σατανιστική γιορτή την φέραμε και στον τόπο μας. Ανοίξαμε τα σπίτια μας και μπάσαμε μέσα και αυτή την αμερικανιά, για να μην θεωρηθούμε συντηρητικοί και αναχρονιστικοί. Πήραμε και τα παιδιά μας άσκεφτα και άκριτα, για να μην πω εγκληματικά, και τα ρίξαμε κατευθείαν στον κόσμο της μαγείας και του σατανισμού, σ’ έναν κόσμο με μάγισσες, δράκουλες, βρυκόλακες, φαντάσματα, τέρατα, μάσκες και ό,τι άλλο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τους για να μπορέσουν εύκολα οι σατανιστές αργότερα να σφραγίσουν την ψυχή τους με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Όμως αυτά δεν είναι ούτε αστεία, ούτε αθώα, ούτε ακίνδυνα.

“Το άτομο που φορά τη μάσκα αισθάνεται εσωτερικά ότι έχει μετατραπεί και έχει πάρει προσωρινά τις ιδιότητες του θεού ή του δαίμονα που αντιπροσωπεύεται από τη μάσκα» (Biedermann, Hans. Dictionary of Symbolism, σ. 218)

Η σατανιστική λοιπόν αυτή γιορτή προέρχεται από τον παγανισμό των Κελτών τῆς Βρεττανίας, της Ιρλανδίας και της Β. Γαλλίας, οι οποίοι ειδωλολατρικοί αυτοί λαοί θεωρούσαν ότι η ζωή ξεκίνησε από τον θάνατο και γιόρταζαν την αρχή του χειμώνα στις 31 Οκτωβρίου και την επόμενη μέρα, ως εποχή που κυριαρχεί το σκοτάδι. Ταυτόχρονα όμως πίστευαν ότι τη μέρα αυτή μπορούσαν οι νεκροί και τα πνεύματα του σκότους να περιφέρονται στον κόσμο των ζωντανών. Έτσι προσπαθούσαν να τους καλοπιάσουν, εξ ου και ο μύθος του Τζακ, ο οποίος συνδέεται με τα κεριά και τις κολοκύθες. (Στον Τζακ αρνήθηκαν την είσοδο και στον Παράδεισο και στην Κόλαση. Αυτός κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον διάβολο, ο οποίος, για να απελευθερωθεί, του υποσχέθηκε ότι δεν θα τον ενοχλήσει ποτέ. Έπειτα από μια άσωτη ζωή, ο Τζακ πέθανε και, βρίσκοντας τις πόρτες του Παραδείσου κλειστές, οδηγήθηκε αναγκαστικά στην Κόλαση.

Ο διάβολος, όμως,  δεν τον δέχθηκε και του πέταξε ένα κάρβουνο από τις φωτιές της Κολάσεως, το οποίο ο Τζακ πήρε και το έβαλε μέσα σε ένα γογγύλι που είχε μαζί του για να τον βοηθά να βλέπει και από τότε τριγυρνά, ψάχνοντας να βρει ένας μέρος να ξεκουραστεί.)

Τα κοστούμια που φορούν, π.χ. οι κάπες είναι κατάλοιπα των βάρβαρων δρυιδικών τελετών που απαγορευτήκαν πρίν πολλά χρόνια, όμως οι μασκοφόροι και τυλιγμένοι σε κάπες Δρυίδες ιερείς του παλαιού κόσμου αντικαταστάθηκαν με αγρότες με μάσκες και κοστούμια, που αντί να ζητούν ένα μέλος της οικογένειας σε αντάλλαγμα για τη μαγική προστασία από τα πνεύματα (σκέτη ανθρωποθυσία), ο ‘εκχριστιανισμένος’ επισκέπτης ζητά τρόφιμα ως αντάλλαγμα μιας προσευχής που θα πει για τα μέλη του νοικοκυριού που έχουν πεθάνει.

Πραγματικά υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να ισχυριστεί ότι εμεις ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε οποιαδήποτε σχέση με όλα τούτα; Όχι φυσικά, αλλά είναι πολλά τα χρήματα και στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται όλα: και πολιτισμοί, και θρησκείες, και έθνη και λαοί και προπάντων οι νεανικές ψυχές. Χιλιάδες παιδιά εξοικειώνονται και μυούνται στην μαγεία και στον σατανισμό ξεκινώντας από αυτή την γιορτή που λειτουργεί ως προθάλαμος αφού χιλιάδες παιδιά στην Αμερική εγγράφονται κάθε χρόνο σε οργανώσεις μαγισσών.

Χριστιανοί γονείς, μην αγνοήσετε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για εσάς και τα παιδιά σας, καθότι το Halloween αποτελεί έναν εύκολο τρόπο εξοικείωσης των νέων με τη μαγεία.

Έχει παρατηρηθεί ότι εξοικειώνει ανεπαίσθητα αλλά σταθερά και με τον σατανισμό, και μάλιστα από την τρυφερή τους ηλικία. Μην παραδώσετε εσείς οι ίδιοι τα παιδιά σας στον παγανιστικό κόσμο του Halloween.

Το φιλο-παγανιστικό βιβλίο του «Pagan Book of Halloween» της Wiccan Gerina. Dunwich, παραδέχεται, «Μερικοί λένε ότι το Halloween αναδεικνύει την κακή πλευρά της ανθρώπινης φύσης σε ορισμένα άτομα. Ο αριθμός των πράξεων βανδαλισμών που διαπράττονται κάθε χρόνο στο Halloween φαίνεται σίγουρα να το υποστηρίζει αυτό.” ... (The Pagan Book of Halloween, σ. 23)

Υπάρχει επίσης μια στατιστική αύξηση των βιασμών που σχετίζονται με πάρτι μασκαρεμένων, ειδικά αν εμπλέκονται και ναρκωτικά.

Η λεγόμενη «Νύχτα του Διαβόλου» (‘Devil’s Night’) ή «Νύχτα της Κόλασης» (‘Hell Night’) είναι ένα κύμα εγκληματικότητας, βίας και βανδαλισμών του Halloween.

Το Halloween σχεδιάστηκε για να είναι ένα πλαίσιο για την μύηση στον εωσφορικό τρόπο σκέψης. Παρατηρήστε ότι καθώς το Halloween άνθισε από το 1966, το ίδιο άνθισε η εμμονή και η «επανάσταση» του διεστραμμένου σεξ, του αποκρυφισμού και του θαυμασμού των serial killers και των ψυχωτικών.

Αγαπητοί γονείς, όλα τούτα είναι ξένα προς εμάς και την Πίστη μας, ξένα προς την Παράδοσή μας,

το παιδί σας είναι η ζωή σας, η ψυχή σας και ο κόσμος σας όλος. Μην αφήσετε να μπει στην ψυχούλα του ίχνος κακοδοξίας και σατανισμού.

Με συγχωρείτε που σας έγραψα πολλά αλλά λυπούμαι που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε την αλήθεια για το θέμα αυτό.

Με εκτίμηση, Παναγιώτα Σκόφιλτ

Δείτε επίσης

Μία νέα παγίδα – Hallo­we­en / Γράφει η Εὐδοξία Αὐγουστίνου, Φιλόλογος – Θεολόγος

Happy Halloween?

Αποκολοκύνθωση / Χάλοουιν

Μαγεία & πολυγαμία: δύο συμπτώματα της νόσου του δυτικού ανθρώπου, & η βοήθειά του από την Ορθοδοξία



Δεν υπάρχουν σχόλια: