ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Πώς η ΝΙΚΗ αρχίζει ν' αλλάζει την πατρίδα μας: το παράδειγμα της μαθητικής στολής!

Εδώ βλέπουμε ένα σημαντικό παράδειγμα του πώς, με τη βοήθεια του Θεού και του λαού, η ΝΙΚΗ (ενώ φαινομενικά έχει μόνο ένα 3% του εκλογικού σώματος) ήδη αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει τα πράγματα. Την ακούνε, την αντιγράφουν, ανησυχούν γι' αυτήν επειδή βλέπουν ότι είναι από το λαό, για το λαό. Τώρα η συζήτηση για τη μαθητική στολή (που η ΝΙΚΗ έφερε στο προσκήνιο) έχει ανάψει.

Το παραπάνω βίντεο είναι από τις 10 Σεπτεμβρίου 2024. Για τη μαθητική στολή δείτε από το 14.30΄.

Ανάρτηση του Δ. Νατσιού στο Χ (πρώην Twitter):

Δημήτριος Νατσιός

Χαίρομαι ιδιαίτερα που την πρότασή μας για επαναφορά της σχολικής ενδυμασίας, που κάναμε στην ΔΕΘ την 11 Σεπτεμβρίου 2024, άρχισαν να την υιοθετούν σιγά σιγά και άλλα πολιτικά κόμματα (βλέπε Βελόπουλος και Λατινοπούλου) αν και δεν μας αναφέρουν. Ας είναι, δεν περιμέναμε και τίποτε καλύτερο από τους συγκεκριμένους. Εύχομαι να υιοθετηθεί και από την Κυβέρνηση. Μόνο καλό θα κάνει σε όλους μας. Μαθητές, γονείς και δασκάλους.

Δείτε και το βίντεο με το απόσπασμα από την ομιλία του Δ. Νατσιού, όπου προτείνει αναλυτικά τη μαθητική στολή. 

Στις Θέσεις της ΝΙΚΗΣ για την Παιδεία, ήδη εδώ και τουλάχιστον από το 2022, διαβάζουμε:

  • Επαναφορά των σχολικών στολών – δεν κάνουν λάθος τα ιδιωτικά σχολεία σε όλον τον κόσμο (όπου στέλνει τα παιδιά της και η πολιτική και επιχειρηματική ελίτ) να διαθέτουν στολές που δίνουν υπόσταση, κύρος και χαρακτήρα στα παιδιά.

Προφανώς, με ή χωρίς στολή, θα υπάρχει ανάμεσα στους μαθητές κακία, μικροψυχία, βία και όλα τα σχετικά, όπως υπήρχε πάντα (και όταν φορούσαν στολές), όπως υπάρχει και στις χώρες που έχουν μαθητικές στολές, εφόσον αυτά υπάρχουν στην κοινωνία. Δεν θεραπεύει τα πάντα η στολή. Θα θεραπεύσει όμως ώς ένα βαθμό την επίδειξη κοινωνικής υπεροχής μέσω του ντυσίματος, την εμμονή με τη μόδα και τον καλλωπισμό, το άσεμνο ντύσιμο. Θα καλλιεργήσει καλές συνήθειες. Δεν αρκεί. Είναι ένα μόνο βήμα. Αλλά είναι βήμα.

Και, για να μη νομίσουμε ότι η ΝΙΚΗ νοιάζεται μόνο για τέτοια ζητήματα:

Αδιαφορεί η ΝΙΚΗ για τα φλέγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης;

Η συζήτηση λοιπόν ανάβει:

"Σχολική ποδιά: Πρόταση για επαναφορά σε δημοτικό σχολείο από τον Σύλλογο Γονέων – Οι αντιδράσεις"

Δημοτικό σχολείο επαναφέρει τη στολή στους μαθητές - "Θυμίζει χούντα"- "Εκμηδενίζει τις ανισοτήτες από τα ακριβά ρούχα". Οι γονείς των μικρών μαθητών έχουν χωριστεί στα δύο.

Φυσικά το κατεστημένο αντιδρά, όπως ήταν φυσικό:

"Το θέμα της σχολικής στολής λύθηκε το 1982" απαντά το υπουργείο Παιδείας στις κινήσεις για επαναφορά της στα σχολεία

Κι όμως, ορίστε μια εταιρία που κατασκευάζει σχολικές στολές (για ιδιωτικά σχολεία φυσικά!) στην Ελλάδα του σήμερα!

Άλλο - διαβάζουμε:

Οι μαθητές μας στο σχολείο φορούν καθημερινά τη στολή τους. Σε συνεργασία με επιλεγμένη βιοτεχνία, δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να επιλέξουν για το καθημερινό τους ντύσιμο ρούχα ευκολοφόρετα και καλόγουστα, σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

Η παρακάτω φωτογραφία (τωρινή, όχι του ...1980!) είναι από το Δημοτικό Αμαρουσίου "Ελληνική Παιδεία" (εδώ):

 

Στολές σε άλλες χώρες

Ένα πρότυπο ελληνικό σχολείο στη Νέα Υόρκη: «Θέλουμε να εξαπλωθεί ο Ελληνισμός»

"Το Hellenic Classical Charter School είναι το μοναδικό ελληνικό τσάρτερ σε όλη τη Νέα Υόρκη. Ένα πρότυπο σχολείο το οποίο καθημερινά πράττει έργο για να κρατήσει την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται" (Ένα πρότυπο ελληνικό σχολείο στη Νέα Υόρκη).

ΚΥΠΡΟΣ: Βρήκαμε τις πιο cool μαθητικές στολές στο Richman για επιστροφή στα θρανία με στυλ

Πώς μοιάζει η υποχρεωτική σχολική στολή σε διάφορα σχολεία του κόσμου: μεταξύ των οποίων Βρετανία, Ιαπωνία, Αυστραλία (δείτε τις παρακάτω).

 c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 273

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 564 

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 245 

Αυτά. Η απάντηση σε όποιον συμφωνεί με την καθιέρωση μαθητικής στολής & γενικά σε όποιον και όποιαν αγωνιά για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας: υποστήριξε τη ΝΙΚΗ για να έχει ελπίδες το αίτημά σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: