ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Η περίπτωση των «παλαιοχριστιανών» της Κορινθίας

 


Η είδηση για την οικογένεια των «παλαιοχριστιανών», που εντοπίστηκε στην Ορεινή Κορινθία (Φεβρουάριος 2024) να ζει στο δάσος σε ένα είδος κατακόμβης, κατέληξε - όπως ήταν επόμενο - να γίνει το θέμα των ημερών. Σύλληψη του πατέρα, αναζήτηση της μητέρας και των παιδιών, αναφορές σε (παλαιότερες) σχέσεις με Χρυσή Αυγή, έρευνα για «αιμομιξία», αφού το κορίτσι βρέθηκε έγκυος.

Ποια η αλήθεια; Στο διαδίκτυο έχει εκφραστεί η υποψία ότι όλη η υπόθεση αποτελεί προβοκάτσια (είναι στημένη, δηλαδή), για να δείξει το κατεστημένο τι θα πάθουν όποιοι αποφασίσουν στο μέλλον να εγκαταλείψουν την κοινωνία της τεχνολογίας και να καταφύγουν στα βουνά, πράγμα που συζητούμε οι χριστιανοί εδώ και χρόνια. Να είναι στημένο το όλο σκηνικό, το βρίσκω κάπως απίθανο. Όμως θεωρώ βέβαιο ότι το κατεστημένο (με τα δημοσιογραφικά φερέφωνά του) αξιοποιεί μια χαρά την περίπτωση για να περάσει τα μηνύματα που επιθυμεί, όπως πάντα. Αν ήταν χίπηδες ή βουδιστές, είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα ενοχλούνταν, ούτε θα τους πείραζε.

Θα παρακαλέσουμε τον μητροπολίτη Κορίνθου να επισκεφθεί τους «παλαιοχριστιανούς», οι οποίοι αναμφίβολα είναι εν Χριστώ αδελφοί μας. Μάλιστα από τη στάση τους απέναντί του θα φανούν πολλά - εκτός αυτού, σίγουρα έχουν ανάγκη και ο πλέον αρμόδιος για να τους βοηθήσει (συγχωρήστε με, κύριοι του 21ου αιώνα) είναι ο ορθόδοξος επίσκοπος της περιοχής, ο πνευματικός πατέρας των χριστιανών. Παρακαλούμε, να μη διστάσει - έστω να στείλει έναν ιερέα. Να ελπίζουμε;

Η είδηση, από εδώ. Γενικά στο διαδίκτυο, με τις «εξελίξεις» του θέματος, εδώ. Οι φωτογραφίες από εδώ.

 
Πώς ο πατέρας της οικογένειας που ζει σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία έγινε «Παλαιοχριστιανός»

Αίσθηση στο πανελλήνιο έχουν προκαλέσει τα πλάνα από το λαγούμι που έμενε ο 45χρονος με την οικογένειά του σε λαγούμι, στην Ορεινή Κορινθία. Ο ίδιος δηλώνει «παλαιοχριστιανός», δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση ακολουθεί το Παλαιό Ημερολόγιο της Ορθοδοξίας και έχει ενδιαφέρον πώς και γιατί ακολούθησε αυτόν τον δρόμο.

Σε βάρος του πατέρα της οικογένειας, που έχει γεννηθεί στην Ικαρία, έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Μέχρι πέρυσι έπαιρνε τον μισθό του κανονικά και εργαζόταν εξ' αποστάσεως στον δήμο Ερέτριας, που φέρεται οι υπεύθυνοι να τον έψαχναν, αλλά εκείνος να μην εμφανίζεται στην υπηρεσία του.

Άτομα που γνωρίζουν εδώ και χρόνια τον 45χρονο, μίλησαν στην εκπομπή «Live News» του Mega και ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του. Από τα παιδικά του χρόνια, μέχρι το σήμερα.

Ο πατέρας του 45χρονου πέθανε νέος και το βάρος έπεσε στη μητέρα του, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

«Ήταν περίεργος χαρακτήρας, γενικά όμως εν ενοχλούσε κόσμο. Μεγάλωσε χωρίς πατέρα, γιατί πέθανε όταν ήταν μικρός […] Εμφανίστηκε κάποια στιγμή στο νησί με οικογένεια», περιέγραψε κάτοικος της Ικαρίας.

Ένας μουσικός, θείος του 45χρονου, τον πείθει να κατέβει στην Αθήνα για να του μάθει τη δουλειά. Στην πρωτεύουσα όμως φέρεται να προσεγγίζεται για πρώτη φορά από παλαιοημερολογίτες που όπως φαίνεται επηρέασαν τη ζωή του καθοριστικά.

 

Όταν επέστρεψε στην Ικαρία δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος. Οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γάτες με τόξα προκαλούν αίσθηση.

«Του είχαν κάνει μήνυση, γιατί είχε ένα τόξο και χτύπαγε γάτες. Βρέθηκαν γάτες να είναι με βέλη. Βρέθηκαν κάποια στιγμή κάποιες γάτες στο διπλανό χωριό που ήταν χτυπημένες και οι υποψίες έπεσαν σε αυτόν», ειπώθηκε στην εκπομπή «Live News» από κάτοικο του νησιού.

Στα νεανικά του χρόνια, μοιράζει τη ζωή του, ανάμεσα σε Αθήνα και Ικαρία. Παρά τις δυσκολίες, γίνεται και ο ίδιος μουσικός με τη βοήθεια του θείου του, πιάνει δουλειά σε σχολείο, αλλά πολύ γρήγορα αποχωρεί, με καταγγελίες για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Η πόρτα του Δημοσίου όμως παραμένει ανοιχτή για εκείνον.

Το 2016 προσλαμβάνεται ως υπάλληλος καθαριότητας από τον δήμο Ηλιούπολης και εργάζεται μέχρι το 2020. Τα επόμενα 3 χρόνια παίρνει μισθό από τον Δήμο Ερέτριας όπου ζήτησε και πήρε μετάταξη.

«Εγκαταστάθηκε στον δήμο Ερέτριας την 1η Νοεμβρίου του 2020 με μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης για λόγους υγείας, πέρασε από ειδική επιτροπή και τα λοιπά», σημείωσε ο δήμαρχος Ερέτριας, Νίκος Γουρνής.

Όλα αυτά τα χρόνια ο 45χρονος πλέον, που δηλώνει παλαιοχριστιανός έπαιρνε τον μισθό του κανονικά.

 

Όπως λέει ο δήμαρχος Ερέτριας, κάποια στιγμή άρχισαν να τον αναζητούν, καθώς είχε σταματήσει να επικοινωνεί με την υπηρεσία του.

Όπως διαπιστώνεται, ο 45χρονος είχε κάνει τη δική του οικογένεια και ζούσε στην Ορεινή Κορινθία, σε συνθήκες πρωτόγονες. Με τα παιδιά και τη γυναίκα που δέχτηκε να τον ακολουθήσει.

Ο 45χρονος βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας και κρατείται μέχρι να απολογηθεί την Τετάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: