ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Εκοιμήθη ο π. Βασίλειος Βολουδάκης († 19 Φεβρουαρίου 2024)

 

Orthodoxia news agency

Εκοιμήθη ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, επί σειρά ετών στύλος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πευκακίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως ανήγγειλε την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Βασιλείου-Ευαγγέλου Βολουδάκη του Εμμανουήλ, Εφημερίου και Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πευκακίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου 1951. Σπούδασε στην Θεολογική και την Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε την 7η Ιουνίου 1971 υπό του τότε Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου και Πρεσβύτερος την 4η Ιουνίου 1978 υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ και έκτοτε έως σήμερα υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων.

Διετέλεσε επί σειρά ετών Μέλος της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», Υπεύθυνος Σεμιναρίων Εξομολογητικής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ υπήρξε πνευματικός πατέρας πλήθους πιστών, προσφέροντας εξ αυτών στην Εκκλησία πολλούς Κληρικούς.

"Ν": Ο π. Βασίλειος, μαχητικός και ανυποχώρητος, ήταν ένας "απροσάρμοστος" ιερέας, που αγωνίστηκε για την προάσπιση της ανεκτίμητης πνευματικής μας παράδοσης σ' έναν κόσμο που οπωσδήποτε την έχει ανάγκη, κατά βάθος την αναζητά, αλλά δεν την καταλαβαίνει πλέον. Τις διαδικτυακές εκπομπές του μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Ευχόμαστε ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του μετά των αγίων και να αντλήσουμε όσο το δυνατόν τα καλύτερα από τον αγώνα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: