ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Κύπρος: Άναψε φωτιές το βιβλίο Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου

 

Το Ρωμαίικο

Σάλο έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κεφάλαιο του βιβλίου Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου στην Κύπρο, το οποίο αναφέρεται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το προγαμιαίο σεξ, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για βιβλίο βγαλμένο από τον Μεσαίωνα, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα και στις συνθήκες του 2023.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εγχειρίδιο ετοιμάστηκε πριν από αρκετά χρόνια, με αρκετούς να θεωρούν ότι πλέον είναι ξεπερασμένο σε συνδυασμό και με την ψήφιση της νομοθεσίας για την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει χρόνια από την ετοιμασία και τη διδασκαλία του, εξακολουθεί να βρίσκεται στα σχολεία ως εγχειρίδιο που δίνεται στους μαθητές, αλλά όπως μας έχει λεχθεί από πηγή του υπουργείου Παιδείας, με διαφορετικές οδηγίες στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα. 

Τα σημεία που προκάλεσαν τις αντιδράσεις

Στο βιβλίο δραστηριοτήτων στη Βιολογία της Γ’ Γυμνασίου οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώνονται/εκπαιδεύονται (σελ. 68) γύρω από την αντισύλληψη και τις μεθόδους που μπορούν «να μας προστατεύσουν από τα ΣΜΝ».

Σε αυτές τις μεθόδους που καταγράφονται στο σχολικό εγχειρίδιο πρώτες – πρώτες παρουσιάζονται η «Εγκράτεια», η «Αγνότητα» και η «Αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα προ του γάμου».

Όπως φαίνεται στις σελίδες του βιβλίου, στην επίμαχη θεματική ενότητα, αναφέρεται ότι τα πιο πάνω έχουν 100% ποσοστό επιτυχίας στην αποτελεσματικότητά τους ως μέθοδοι αντισύλληψης και θεωρούνται ως οι μόνες απόλυτα αξιόπιστες μέθοδοι. Επισημαίνεται ακόμη πως εντός γάμου μόνο η αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση προσφέρει προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Διαδικτυακές όμως αντιδράσεις φαίνεται να προκύπτουν, όχι μόνο από το κείμενο και τη γραφή που έχει επιλεχθεί για τα συγκεκριμένα σημεία του βιβλίου, αλλά και για κάποιες από τις φωτογραφίες και τα διαγράμματα, τα οποία τα συνοδεύουν.

Όπως για παράδειγμα, η φωτογραφία η οποία συνοδεύει το επίμαχο κείμενο για την εγκράτεια, την αποχή και την αγνότητα και η οποία απεικονίζει μόνο μία γυναίκα.

Λίγο πιο κάτω το βιβλίο καταπιάνεται και με τον HIV/AIDS και τη μετάδοση του, χρησιμοποιώντας ένα διάγραμμα βασισμένο σε στατιστικά του ΚΕΕΛΠΝΟ από το μακρινό 2014 (αναφέρονται και οι ομοφυλόφιλοι/αμφιφυλόφιλοι άνδρες), ενώ στη συνέχεια ζητά από τους μαθητές να τοποθετήσουν βάσει αυτού «σε σειρά τις διάφορες πρακτικές (α-ζ) ξεκινώντας από αυτήν που παρουσιάζει την μεγαλύτερη επικινδυνότητα», αναγνωρίζοντας το γκέι σεξ ως την πιο επικίνδυνη. 

Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας για το επίμαχο βιβλίο Βιολογίας

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το βιβλίο Βιολογίας της Γ΄ Γυμνασίου, για το οποίο δημιουργήθηκαν αντιδράσεις προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας [Κύπρου], σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο βιβλίο εκδόθηκε το 2017 (Α΄ έκδοση) και έκτοτε χρησιμοποιείται από τους/τις εκπαιδευτικούς Βιολόγους για τη διδασκαλία του μαθήματος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπως σημειώνει το Υπουργείο, η αποχή (abstinence) είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντισύλληψης και προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, και γι’ αυτό τον λόγο υπήρχε η αναφορά στο βιβλίο. Οι Βιολόγοι εκπαιδευτικοί είναι άρτια καταρτισμένοι στην επιστήμη τους, παρουσιάζουν επικαιροποιημένα και τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα και χρησιμοποιούν την επιστημονική ορολογία κατά τη διδασκαλία, χωρίς να επικαλούνται την ηθικολογική διάσταση η οποία μπορεί να απορρέει από τη συγκεκριμένη φρασεολογία του σχολικού εγχειριδίου.

Η Επιθεώρηση Βιολογίας βρίσκεται στη διαδικασία αναβάθμισης των βιβλίων Βιολογίας όλων των τάξεων Γυμνασίου-Λυκείου, ώστε να γίνουν τυχόν απαραίτητες αλλαγές.

Αρχική πηγή: newsbeast.gr

Το σχόλιο του ιστολογίου μας

Πόσο θλιβερό είναι το κατεστημένο της «πολιτικής ορθότητας» και τα παπαγαλάκια του! Πόσο ρατσιστικά και κομπλεξικά είναι αυτά τα παπαγαλάκια, που στριγκλίζουν και κάνουν υπουργεία και κυβερνήσεις να υποκλίνονται και να σπεύδουν να απολογούνται και να ενεργούν για να συμμορφωθούν στις επιταγές τους! Πόσο λυπηροί και μικροί είναι οι αχυράνθρωποι που μας κυβερνούν, όταν συμπεριφέρονται έτσι, αντί να ορθώσουν ανάστημα εκεί που πρέπει!

Δεν τα γράφουμε αυτά με μίσος ή περιφρόνηση, αλλά με πραγματικό πόνο και θλίψη, καθώς και με κάποια αηδία, για την οποία παρακαλούμε να μας συγχωρέσετε.

Το κατεστημένο στοχοποιεί το σχολικό βιβλίο, όχι επειδή γράφει ανακρίβειες, αλλά επειδή αντιτίθεται στην ιδεολογική γραμμή που οδηγεί στον «θαυμαστό καινούργιο κόσμο» της παράνοιας και της αυτοκαταστροφής των παιδιών και μελλοντικών ενηλίκων. Ακόμη και οι λέξεις εγκράτεια και αγνότητα ενοχλούν! Όχι επειδή δεν είναι αλήθεια ότι προσφέρουν πλήρη προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά επειδή η αναφορά σ' αυτές «δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα και στις συνθήκες του 2023», αφού έρχεται από το... «μακρινό 2014» (!!!) και φυσικά αντιτίθεται στη νομοθεσία «για την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία», η οποία κατά τους φωστήρες της «κριτικής σκέψης» είναι προοδευτική και ωφέλιμη για τα παιδιά και για την κοινωνία ολόκληρη. 

Πρέπει λοιπόν να εξαφανιστεί και ένα τελευταίο απομεινάρι του παλαιού κόσμου, που ίσως είχε κατορθώσει από κεκτημένη ταχύτητα να επιβιώσει, ώστε το σχολείο να οδηγεί τα παιδιά του κόσμου στην πρόωρη σεξουαλικότητα, σε εφήμερες σχέσεις «sans famille» (χωρίς οικογένεια), και μετά να τρέχει «έκπληκτο», επιστρατεύοντας ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, να προλαβαίνει ή να επιδένει τα ψυχικά - ή και σωματικά - τραύματά τους!

Ντροπή! Ας συνέλθει όποιος δεν είναι ακόμη εντελώς πωρωμένος από τα ψυχικά ναρκωτικά της «μοντέρνας εποχής»... Όσο υπάρχει ακόμα καιρός. Το λέμε χωρίς φανατισμό, αλλά με σοφία και περίσκεψη.

Συμπληρώνω και προσκαλώ ταπεινά: 

Η πίστη στην εποχή του απόλυτου ατομοκεντρισμού

“ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ…”

Έφηβοι, έρωτας, σχέσεις και γάμος... Αναζητώντας την αγάπη, την αιωνιότητα και τη ζωή!

Σεξ στην εφηβεία 

Οικογένεια: Ένα απλό όνειρο (Α΄) 

Οικογένεια: Ένα απλό όνειρο (Β΄)

Ορθόδοξος γάμος: ένας δρόμος που περπατιέται στη γη, αλλά καταλήγει στον ουρανό

Ένας νέος ερωτεύεται...  

Θέλεις σεξ; 

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, "Έλα!" - Σαν προσευχή του μοντέρνου ανθρώπου...

Miley Cyrus - ή: γιατί επείγει να ενταθεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο δυτικό κόσμο...

H παρεξηγημένη αγιότητα

Το μοτίβο των καιρών: «να είσαι ο εαυτός σου». Δηλαδή: «Μένω στις κακές μου συνήθειες»...

Ο πολιτισμός της νεκροκεφαλής 

Ἀνατομία Οἰκογενειακῶν Θεμάτων – Σύγχρονα Προβλήματα τῶν Νέων: Ἡδονή καὶ Ὀδύνη

Η Δεξιά, η Αριστερά και η κατάρρευση της οικογένειας

Η διάλυση της σύγχρονης οικογένειας 

Πολιτισμός κατά του ανθρώπου: Α΄ Μέρος

Β΄ Μέρος  

Πώς να κάνετε ένα παιδί «τρανς» ― Ψηφιακός αυτοτραυματισμός και αυτοεκφοβισμός ― «Επιδημία» σκυψίματος πάνω από τις «έξυπνες» συσκευές...

Το αβυσσαλέο μίσος [πολιτικών τινών] για την Ορθόδοξη πίστη

Το σύνδρομο της Κόλασης 

Χριστιανοί και ανθρώπινο σώμα

Η ψηφιακή ανοησία ως μαζική παιδοκτονία

Η φωνή μιας μαμάς: «Τρέχω για να τα προλάβω όλα και τελικά με θεωρούν δεδομένη, μα ως εδώ!» 

Κισάμου Αμφιλόχιος: «Ευτράπελο» η ομολογία πίστεως ενός εφήβου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: