ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

Γιαμασίτα Ριν, η Ορθόδοξη Γιαπωνέζα αγιογράφος


Orthodoxy rainbow
Αγγλικά εδώ
 
Η Γιαμασίτα Ριν σε ηλικία 26 χρονών
 
Η Ριν Γιαμασίτα γεννήθηκε το 1857 σε μία φτωχή οικογένεια Σαμουράι στην πόλη Kashima της Ιαπωνίας. Σαν μικρό κορίτσι, της άρεσε η γλυπτική και η ζωγραφική. Όταν η Ρίν ήταν 16, πήγε στο Τόκιο να σπουδάσει ζωγραφική. Εκεί συνάντησε τον άγιο Νικόλαο Κασάτκιν, τον Φωτιστή της

Ιαπωνίας, και ενδιαφέρθηκε σοβαρά για την Ορθόδοξη πίστη. Μερικοί από τους Ιάπωνες φίλους της στο Τόκιο ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Η Ρίν βαπτίστηκε και της δόθηκε το Ρωσικό όνομα Ιρίνα (Ρίν).

Η Ιρίνα αγάπησε την Ρωσική τέχνη, ειδικά το έργο του  Ivan Kramskoy ο Χριστός στην Έρημο.

Εκείνο τον καιρό, η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Τόκιο δεν είχε εικόνες και υπήρχε ανάγκη για ένα σχολείο αγιογραφίας. Ο Επίσκοπος Νικόλαος είδε πόσο ταλαντούχα ήταν η Ιρίνα και την έστειλε στην Αγία Πετρούπολη να σπουδάσει αγιογραφία.

Το κλίμα της Αγίας Πετρούπολης ήταν πολύ δύσκολο για την Ιρίνα και ήταν συχνά άρρωστη. Όμως ήταν καλή μαθήτρια και μάθαινε γρήγορα. Το αγαπημένο της μέρος στην Αγία Πετρούπολη ήταν το Μουσείο Hermitage.


Ο άγιος Νικόλαος Κασάτκιν έστελνε γράμματα στην Ιρίνα για να την ενθαρρύνει. Έλεγε στην Ιρίνα πως θα γίνει μία εξαιρετική αγιογράφος.


Το 1883 η Ιρίνα επέστρεψε στην Ιαπωνία. Ζωγράφισε εικόνες για την εκκλησία και δίδαξε πολλούς μαθητές. Με την βοήθεια της, πολλοί Ιάπωνες έμαθαν να κατανοούν και να αγαπούν την Ρωσική παράδοση και τέχνη. Η εικόνα της Θεοτόκου που ζωγράφισε δόθηκε στον Τσάρο Νικόλαο τον Δεύτερο όταν αυτός επισκέφτηκε την Ιαπωνία το 1891.

Η Ιρίνα πέθανε το 1939. Δυστυχώς, πολλές εικόνες που σχεδιάστηκαν από την Ιρίνα Γιαμασίτα χάθηκαν σε έναν σεισμό. Η εικόνα της Θεοτόκου που δόθηκε στο Τσάρο Νικόλαο τον Δεύτερο φυλάσσεται σήμερα στο Μουσείο Hermitage. 


Έργα της Γιαμασίτα Ρίν

Δείτε επίσης, παρακαλώ:

Japanese Orthodox Church
Orthodox Church and Southeast Asia
私は日本が大好きです – 日本の聖ニコラス ╰⊰¸¸.•¨* I LOVE JAPAN – ST JOHN MAXIMOVITCH & ST NICKOLAS KASATKIN OF JAPAN – スマイル – 正教会
日本正教会 ORTHODOX CHURCH IN JAPAN (Japanese)  
Find an Orthodox Church in Japan. Discover Ancient Christian Faith in Japan.日本正教会を探す。 日本の古代キリスト教の信仰を発見。

 
Σαμουράι ορθόδοξοι ιεραπόστολοι & ομολογητές στην Ιαπωνία!!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: