ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

π. Ισαάκ ο Λιβανέζος: «Τόσο παρασύρεστε από τα άνομα χρήματα των Ευρωπαίων; Δεν βλέπετε ότι αλώνεται η Πατρίδα μας;»Σημεία των καιρών

*Από τη ζωή του παπα-Ισαάκ του Αθωνίτη: «Όταν η Ευρώπη άνοιγε τις…τσέπες της»… Ο χαρισματικός Γέροντας Ισαάκ έβλεπε από το μακρινό 1983 αυτό το οποίο ζούμε σήμερα και χτυπούσε τα καμπανάκια του κινδύνου της άλωσης της Ελλάδος…

Θα ’ταν καλοκαίρι του 1983… Η Ελλάδα στα μεγαλεία της… Η Ευρώπη της είχε ανοίξει τις τσέπες και την προκαλούσε να ζήσει μια ζωή έκλυτη… Μια ζωή ψεύτικη, όπως αποδείχθηκε στις μέρες μας!!!! Και τελικά την πλάνεψε, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και το Άγιο Όρος!!!
Ήμουν μέσα στο κελί φιλοξενούμενος του Αγίου Γέροντα παπά Ισαάκ και του νέου πολλά υποσχόμενου παπά Ευθύμιου.
Μόλις είχε τελειώσει το φαγητό στη μικρή αλλά τόσο ευλογημένη τράπεζα και είχαμε πάει για «ησυχία» όπως έλεγε ο Γέροντας. Πέρασε λίγη ώρα και ακούστηκε φασαρία στην αυλή, ομιλία από κόσμο έντονη.
Χτύπησαν τη πόρτα άκομψα για ησυχαστήριο, βγαίνω να ανοίξω τη πόρτα για να μην ανησυχήσουν οι Γεροντάδες, αλλά με πρόλαβε ο Γέροντας.
Ήταν καλόγεροι δυο τρεις και απ' ό,τι κατάλαβα γνωστοί και με θέσεις… Άνοιξαν την κουβέντα σχετικά με την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλο χαρά έλεγαν ότι οι εταίροι θα μας βοηθήσουν να αναστηλώσουμε την Ελλάδα και ειδικά το Άγιο Όρος με λεφτά που άφθονα ρίχνουν στα ταμεία της υπεύθυνης υπηρεσίας για την αναστήλωση του Αγίου Όρους.
Οι μοναχοί, που ήταν αντιπρόσωποι κάποιων μονών στην Ιερά Κοινότητα, ήταν πολύ ενθουσιασμένοι και όλο χαμόγελα ικανοποίησης ρώτησαν τελικά τον Γέροντα τι θα ήθελε Εκείνος να φτιάξει στο κελί του και περίπου τι ύψους θα ήθελε να ήταν η χρηματοδότηση!!!

Εκεί που ο Γέροντας Ισαάκ καθόταν αμίλητος παίρνει το λόγο και όλο «θυμό» , αυτόν τον πνευματικό θυμό που ήξερε να ξυπνά συνειδήσεις είπε στους αντιπροσώπους….
«Καλά, ευλογημένοι, δεν καταλαβαίνετε τι γίνεται; Τόσο παρασύρεστε από τα άνομα χρήματα των Ευρωπαίων; Δεν καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά τα κάνουν για να κυριεύσουν τη συνείδηση των Ελλήνων;; Δεν βλέπετε ότι αλώνεται η Πατρίδα μας;»
Και ειδικά για το Άγιο Όρος είπε: 
«Με το τρόπο αυτό πάνε να αλώσουν το Άγιο Όρος. .θα μας υποχρεώσουν μετά να κάνουμε ό,τι θέλουν και μέχρι και γυναίκες θα μας επιβάλλουν να μπουν μέσα!!!! Μη παρασύρεστε , Πατέρες… Είναι Δούρειος Ίππος όλα αυτά για την Πατρίδα μας!!!»
Οι μοναχοί έμειναν έκπληκτοι με τη γνώμη του Γέροντα, που έδειχνε να μη κατανοεί τη χαρά και την ικανοποίηση τους που οι Ευρωπαίοι άρχισαν πρωτόγνωρα να μας βοηθήσουν άκοπα και ανέξοδα κατά τη γνώμη τους!...
Με ένα χαμόγελο κατανόησης της «ιδιορρυθμίας » του Γέροντα απομακρύνθηκαν, αφήνοντας Εκείνον μέσα στη θλίψη για τα επερχόμενα, όπως είπε μονολογώντας…
Πόσο μπροστά ήταν ο Γέροντας και πόσα έβλεπε που όλοι εμείς δεν είχαμε την ικανότητα να διακρίνουμε;
Ο ΠΑΠΑ ΙΣΑΑΚ Ο ΛΙΒΑΝΕΖΟΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΟΣΟ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ!!!

Χριστός - Παναγία


Για τον γέροντα Ισαάκ τον Λιβανέζο, εδώ, παρακαλώ.
 
Και:


Ιησούς Χριστός και Τράπεζες!... - Πώς ο Κύριος διέρρηξε οποιαδήποτε σχέση με τα κατεστημένα του αιώνος τούτου
Το "ουδετερόθρησκο" σχολείο, η Ευρώπη & ο σύγχρονος κόσμος...
"Μασονική ΕΕ και ευρώ ή Ελεύθερη Ελλάδα;" (π. Κων. Στρατηγόπουλος)
Το χριστιανικό κράτος
«Ου προσκυνούμεν!»: Το επαναστατικό μήνυμα του Μεγάλου Σαββάτου

5+1 μύθοι για τη Θρησκεία και την Εκκλησία
Εκτός νόμου Εκκλησία με κρυφούς Ιερείς!
Ένας Επίσκοπος υψώνει το ανάστημά του στον πλανητάρχη!
Είσαι επικηρυγμένος ή "εξασφαλισμένος";
Ορθοδοξία. Thinking outside the box.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: