ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

"Μασονική ΕΕ και ευρώ ή Ελεύθερη Ελλάδα;" (π. Κων. Στρατηγόπουλος)


 
Φωτο από εδώ
 
του π. Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου
Δρ. Θεολογίας και Οικονομικών

Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα ομιλίας του πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου που έγινε στα πλαίσια των κατηχητικών αναλύσεων της προς Τιμόθεον επιστολής του Αποστόλου Παύλου, στο χωρίο Κεφάλαιο 1, στίχοι 6-11, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, Δικηγορικών Γλυφάδας, την Πέμπτη 24-05-2012.

Ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος κάνει μια μνημειώδη αναφορά στην ευρωζώνη, το ευρώ, τις αδηφάγες τράπεζες ως μασονο-δαιμονικές δομές και στην αντίδραση μας έναντι τους στις κάλπες.
Πηγές: floga.gr, Αέναη επΑνάσταση, Πνεύματος κοινωνία

 
Σχόλιο του blog μας: Θεωρώ πρέπον να δημοσιεύσω το παρακάτω κείμενο του π. Κωνσταντίνου, που είναι πρωτίστως πνευματικό, αλλά είναι και πολιτικό (αυτά τα δύο συχνά συμπλέκονται, κατ' ανάγκην, αφού είμαστε πολίτες της γης και καλούμαστε να γίνουμε πολίτες του ουρανού).
Ο π. Κ. Στρατηγόπουλος, κατά τη γνώμη μας, είναι ένας από τους πιο σοβαρούς σημερινούς πνευματικούς διδασκάλους της Ορθοδοξίας, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής. Όμως για να έχουν βάση τα παρακάτω σωστά, κατά τη γνώμη μας, λόγια, νομίζουμε πως προϋποτίθεται κάτι από το Κράτος και κάτι από την Εκκλησία.

Από το Κράτος προϋποτίθεται να στήσει ξανά την ελληνική οικονομία και κοινωνία στα πόδια της, σε ελληνικά πόδια και όχι ξεπουλώντας τον εθνικό μας πλούτο (είτε ορυκτό πλούτο, είτε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε αεροδρόμια και λιμάνια, είτε οτιδήποτε άλλο), ούτε παρακαλώντας μόνο να έρθουν εδώ ξένοι επενδυτές (ή μήπως να λέμε καλύτερα αποικιοκράτες;). Οι ίδιοι οι Έλληνες πρέπει να βοηθηθούμε να επενδύσουμε στη χώρα μας. Φυσικά κάτι τέτοιο συνεπάγεται διεθνή οικονομικό πόλεμο εναντίον μας και δεν βλέπουμε διάθεση από τους κυβερνώντες πολιτικούς μας γι' αυτό. Ατυχώς, μάλλον πέσαμε σε έλλειψη από Λεωνίδες, Παλαιολόγους, Μακρυγιάννηδες και Καποδίστριες.
Από την Εκκλησία προϋποτίθεται: α) Να πάψει να δέχεται (αν έρχονται πλέον) χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αναστηλώσεις μοναστηριών ή άλλα έργα, όποια κι αν είναι αυτά - η δωροληψία προκαλεί και εξάρτηση & αναγκάζει σε σιωπή και ανοχή ή συνενοχή. β) Να ηγηθεί της κοινωνίας και να αξιοποιήσει τις όποιες δυνατότητές της, οικονομικές, οργανωτικές κ.τ.λ., για να βοηθήσει αληθινά την οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας μας, όπως περίπου κάνουν οι Ιεραπόστολοι στις (άλλες) χώρες του τρίτου κόσμου με καλλιέργειες κ.τ.λ. Εδώ η κατάσταση ασφαλώς δεν είναι τόσο χάλια όσο στην Αφρική π.χ. και υποθέτω ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να σχεδιάσει αυτό που δεν σχεδιάζει το (ανύπαρκτο) Κράτος: την ανάσταση του Γένους. Ατυχώς όμως, φαίνεται πως πέσαμε σε έλλειψη κι από Βασιλείους και Χρυσοστόμους...
Δυστυχώς, δεν βλέπω φως σε καμία από τις παραπάνω κατευθύνσεις. Ίσως και να παραλογίζομαι, δεν ξέρω, ο Θεός ξέρει. Ο Θεός ας βοηθήσει - κι εμείς, αν μπορούμε, ας κάνουμε κάτι.
Το περίεργο είναι ότι αυτό το ιστολόγιο, συν Θεώ, μάλλον το διαβάζουν και άνθρωποι της Εκκλησίας. Άραγε προβληματίζεται κανείς; Αναρωτιέμαι...
Και τώρα μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία...
Αν θέλετε, δείτε επίσης:
Ενότητα για τον π. Κ. Στρατηγόπουλο
Ιστοσελίδα με ομιλίες του 

Το κείμενο

Για χίλιους λόγους, διάφοροι φορείς όλο αυτόν τον καιρό τρομοκρατούν το λαό μας, με διάφορους εκφοβισμούς. Και αυτός ο εκφοβισμός είναι διπλός. Ο ένας εκφοβισμός είναι τι θα γίνει αν θα φύγουμε από την ΕΟΚ και ο άλλος είναι τι θα γίνει αν δεν θα φύγουμε.

Θέλω να σας τονίσω τα εξής. Πρώτα-πρώτα, η θέση μου για τα μνημονιακά είναι σαφέστατη, την έχω πει χίλιες φορές. Το είπα πριν από λίγο, το θεωρώ βαθύτατη προδοσία του λαού και του τόπου. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά αυτό δεν μου αρκεί. Αυτή είναι η βασική μου αντίδραση. Τι παρακάτω έχω να προσθέσω, για να προσέξει ο λαός.

Κοιτάξτε, το δαιμονομασονικό κίνημα το οποίο διοικεί την Ευρώπη, όπως το λέω είναι -καθαρά έτσι- δεν είναι μια γενική ιστορία.

Η Ευρώπη διοικείται από κατεξοχήν κέντρα μασονικά, πρόσωπα μασονικά· απόδειξη όλοι όσοι προβάλλονται μέσα από την ταραχή, τη βαβούρα, ως υπουργοί και πρωθυπουργοί των διαφόρων χωρών της Ευρώπης ανήκουν σε μασονικές λέσχες....

Κοιτάξτε, κι αν ακόμη για μια στιγμή ξεφύγω από τη δουλεία του μνημονίου -που δεν μπορώ να ξεφύγω, με κυνηγάει συνέχεια γιατί είναι η δουλεία του εργάτη, όπως είπα πριν από λίγο, και δεν μπορώ να δεχτώ νοήμονα Έλληνα που δέχεται την υποδούλωση της Ελλάδος σε συστήματα, προσέξτε, τα οποία ούτε τα σκέφτηκε, σε συστήματα που δεν τα σκέφτηκε ποτέ.

Δεν θα επικαλεστώ το άρθρο 120 του σημερινού Συντάγματος. Δεν θα το επικαλεστώ. Εγώ το Χριστό επικαλούμαι, αλλά απλώς θυμίζω ότι αυτό το άρθρο λέει ότι η τήρηση του Συντάγματος αυτού επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Δεν το επικαλούμαι, αλλά το λέει το Σύνταγμα, απλώς το θυμίζω, ήταν το παλιό 114, είναι στο άρθρο 20, όχι ως ακροτελεύτιο. Άρα εδώ υπάρχει μια επίκληση για τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Πρέπει να αναλογιστεί ο καθένας πόσο έχει πατριωτισμό.

Αν αυτός ο τόπος προετοιμάζεται να ενταχθεί σε ένα γενικότερο σύστημα δαιμονομασονικό, όπως το αποκάλεσα υπεύθυνα -γιατί αυτά είναι τα κέντρα σήμερα, είναι αυτά τα κέντρα που λειτουργούν το σήμερα, τα οποία έχουν ως καίριο, προσέξτε δεν είναι τυχαίο, άξονά τους το τραπεζικό σύστημα.

Μην ξεχνάτε την Αποκάλυψη ότι θα έρθει ένα σύστημα το οποίο θα είναι τελείως εγκλωβιστικό για τον άνθρωπο, δεν θα μπορεί ο άνθρωπος να σηκώσει κεφάλι και δεν θα μπορεί να ψωνίσει ή να αγοράσει.

Όλα τα χρήματα σήμερα λειτουργούν μέσα από τις τράπεζες. Γι 'αυτό οι τράπεζες είναι τα καλά παιδιά της ιστορίας.

Εν μέσω κρίσεως δεν ξέρω πόσα δισεκατομμύρια πήραν αυτό τον καιρό οι τράπεζες στην Ελλάδα, για να είναι τα καλά παιδιά αυτού του συστήματος.


Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Σημαίνει πως αυτή η Ευρώπη, με αυτό το ευρώ, είναι πουλημένη εκ προοιμίου.

Κι εγώ συντασσόμενος μαζί τους, παίρνω την ευθύνη, η Ελλάδα να έρθει σε αυτό το σύστημα το οποίο ετοιμάζει την κόλαση και την πολιτεία του Αντιχρίστου.

 

Εγώ έτσι νιώθω. Και νιώθω ότι πρέπει να το πω στο λαό του Θεού.

Όποιος αντιδράσει, θα πονέσει. Αλλά εγώ ξέρω ότι σε αυτόν τον τόπο υπάρχει μια ιστορία αντιδράσεως και δεν ζητώ να αντιδράσετε σε οτιδήποτε.

Να αντιδράσετε σε αυτό που σας είπα. Τι σας είπα;

Δαιμονο-μασονοκρατία σας είπα και το λέω υπεύθυνα.

Όλοι οι κεντρικοί φορείς αυτού του τόπου και της Ευρώπης είναι αυτοί και απεργάζονται αυτό το σχέδιο για την Ευρώπη. Η Ευρώπη, εγκλωβισμένη σε ένα παγκόσμιο δήθεν κράτος το οποίο εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα με άξονα το τραπεζικό σύστημα, το οποίο αναφέρεται στην Αγία Γραφή, στην Αποκάλυψη.

Εγώ δεν θα πάρω, ευχαριστώ.

Υπ' αυτή την έννοια, φυσικά δεν δέχομαι τα κόμματα τα μνημονιακά, δεν δέχομαι οποιονδήποτε θέλει η Ελλάδα να συνεχίζει μες στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Το φωνάζω επίσημα. Είναι κι αυτό πούλημα της Ελλάδας.

Δεν μπορώ εγώ προσωπικά να συνεργήσω και να μην το πω στο λαό του Θεού ότι έχετε ευθύνη. Για το αύριο, το οποιοδήποτε τραγικό, δεν με φοβίζει η φτώχεια. Σας τρομοκρατούν με τη φτώχεια. Όχι, αυτός ο λαός έζησε και φτωχός.

Αλλά εγώ κινούμαι μέσα απ᾽ την Ορθοδοξία μας. Σας τρομοκρατούν με τη φτώχεια κάθε μέρα. Αυτό σας λένε: τι θα πάθει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα ναι ελεύθερη, αλλά θα ναι πιο φτωχιά. Αν δέχεστε αυτή τη σύμβαση, μην πουλήσετε την Ελλάδα πια στις καρδιές σας, έχετε ευθύνη.

Δεν μπορείτε να κρυφτείτε πια. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό το πράγμα πια.

Έχετε ευθύνη για το αύριο της Ελλάδας αν παιχθεί αυτή η ιστορία του οποιουδήποτε Αντιχρίστου μέσα και από την Ελλάδα.

Εμείς ως Έλληνες Ορθόδοξοι πρέπει να πούμε όχι. Δεν ξέρω τι θα πουν οι άλλοι.

Άρα αντιδρώ και στα μνημονιακά και σε όσους χαϊδεύοντας και τα αυτιά των ψηφοφόρων, λένε είμαστε αντιμνημονιακοί, αλλά εμείς θα μείνουμε εκεί.
Μας κοροϊδεύουν και αυτοί. Συγχωρέστε με.

Εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο, αλλά ένιωσα σ' αυτή την τελευταία συνάντηση σήμερα -δεν ξέρω πως θα είμαστε τον Οκτώβριο- ένιωσα ότι πρέπει αυτό να το πω.

Άλλο τίποτε δεν θα πω, δεν έχω να κάνω άλλο κήρυγμα, εγώ σωπαίνω, είπα ο,τι είπα, πείτε με ηλίθιο, πείτε με βλάκα, αλλά μπρος στην τρομοκρατία που σας κάνουν κάθε μέρα, εγώ δεν σας τρομοκρατώ, σας ελευθερώνω.

Και θέλω ένα λαό που είναι στην Εκκλησία και είναι ελεύθερος και δεν τρέμει το φυλλοκάρδι του γιατί φοβάται τις καταθέσεις του, που θα κρύψει τα δικά του, που θα κρύψει ο,τι έχει. Εδώ δεν μπορείς να κρυφτείς πια....

Το σύστημα είναι δαιμονιώδες. Τι θα ψηφίσετε θα πάρετε την ευθύνη του!

"Ν": Επισκεφτείτε επίσης, αν θέλετε, τις ενότητές μας & (έχει σχέση).

Και: Για τις εκλογές...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalispera sas,2 erotiseis ithela na kano sto blog sas kathos to theoro,+ Theo, axiopisto tosa xronia. 1) ti gnomi exete gia ayton to geronta kai ayta pou leei? sas paratheto sundesmo me video.https://www.youtube.com/watch?v=7qVOkx-xh8o . kai 2} Ayta pou lene gia to matomeno feggari stis 28 seprembriou kai oti simbiptei me profiteies tis apokalipsis ( 6:12: «[...] και ιδού, υπήρχε ένας μεγάλος σεισμός. Και ο ήλιος έγινε μαύρος και το φεγγάρι έγινε σαν αίμα".) kai alloy Πράξεις 2:20:, kai (Ιωήλ 2:31) exoyn nomizete kapoia vasi? . eyxaristo. K

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Κοιτάξτε, ο π. Νεκτάριος Βιτάλης είναι σεβαστός και αναγνωρισμένος σύγχρονος γέροντας, άρα αυτά που λέει τα θεωρώ σοβαρά.
Όσο για το ματωμένο φεγγάρι (δηλ. φεγγάρι με κόκκινο χρώμα σαν του αίματος), δεν το είχα ακούσει, αλλά τώρα με το σχόλιό σας έψαξα και βρήκα διάφορα, όπως αυτό:
http://www.pathfinder.gr/stories/4273363/matwmeno-feggari-shmadi-apo-ton-theo-h-fysiko-fainomeno/
Δε νομίζω να έχει σχέση με τις προφητείες. Πιστεύω ότι είναι απλά φυσικό φαινόμενο.
Από την άλλη, ποτέ δεν ξέρεις. Δεν με απασχολεί. Δραματικά γεγονότα δυστυχώς βλέπουμε διαρκώς! Το ίδιο και σημάδια από το Θεό (θαύματα κτλ). Ας γίνει το θέλημα του Κυρίου, όπως και αν έχει.
Δεν περιμένω πάντως τη Δευτέρα Παρουσία ή κάποια άλλη κοσμική ανατροπή λόγω του "ματωμένου φεγγαριού".
Σας ευχαριστώ θερμά. Ο Θεός μαζί σας.