ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

15χρονος Ρεθυμνιώτης μετέφερε το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου σε κόμικ!



Rethemnos.gr (το βίντεο της εκδήλωσης από Αντώνη Τζατζάνη)
 
Μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 4 Νοεμβρίου, η παρουσίαση του κόμικ «Του Αρκαδιού το Oλοκαύτωμα» του 15χρονου Ρεθυμνιώτη, μαθητή της Α΄ Λυκείου, Γιώργου Λελεδάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Έαρ» σε σκίτσα Σπύρου Ζαχαρόπουλου.
Για το κόμικ, αλλά και τον νεαρό συγγραφέα του μίλησαν συγκινημένοι ο θεολόγος και συγγραφέας Θεόδωρος Ρηγινιώτης και ο Γιώργης Καλογεράκης, δάσκαλος ειδικής αγωγής – συγγραφέας, ενώ για την προσπάθεια του μίλησε και ο ίδιος ο συγγραφέας Γιώργος Λελεδάκης.



Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε και η βραβευμένη, ομώνυμη ταινίας μικρού μήκους, του ίδιου δημιουργού, που γυρίστηκε με χρησιμοποίηση Playmobil στους ρόλους των Κρητών αγωνιστών και των Τούρκων στρατιωτών, σε συνδυασμό ηχητικά αποσπάσματα από το θεατρικό έργο «Αρκάδι» του Γιώργη Καλογεράκη.
Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε η κυρία Ιωάννα Φιλιππάκη, συνεργάτης των εκδόσεων «Έαρ».
"Ν": Για το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου (8-9 Νοεμβρίου 1866) εδώ, παρακαλώ. Και, συμπληρωματικά: Κόμικς για το 1821 & Captain America.

Δεν υπάρχουν σχόλια: